За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 509
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 9 495
Каква гарнитура приготвяте към печена сьомга? От скоро на децата това им е любимата риба и започнахме да я консумираме по-често, но те все си искат картофената и зелевата салата, а ми се ще да разнообразим Simple Smile
Печени и задушени зеленчуци
https://pep-4o.blogspot.com/2020/11/blog-post_4.html?m=0
https://pep-4o.blogspot.com/2018/03/blog-post_26.html?m=1

# 91
  • Мнения: 5 198
Доядоха ми се кюфтета по чирпански.
Тази рецепта добра ли е? Може ли с пресни домати, а не от консерва?
(мисля да е без булгур и чушки, че не обичам, само картофчета из соса).
https://matekitchen.com/recipes/kyufteta-po-chirpanski/

# 92
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
Доядоха ми се кюфтета по чирпански.
Тази рецепта добра ли е? Може ли с пресни домати, а не от консерва?
(мисля да е без булгур и чушки, че не обичам, само картофчета из соса).
https://matekitchen.com/recipes/kyufteta-po-chirpanski/

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_8529.html

# 93
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Доядоха ми се кюфтета по чирпански.
Тази рецепта добра ли е? Може ли с пресни домати, а не от консерва?
(мисля да е без булгур и чушки, че не обичам, само картофчета из соса).
https://matekitchen.com/recipes/kyufteta-po-chirpanski/
Може разбира се с пресни вместо с консервирани домати, обратното често не е удачно.
Пък булгурът в случая си е свободно съчинение. Кюфтета по чирпански са само с картофи и чушки.

# 94
  • Мнения: 17 116
Каква гарнитура приготвяте към печена сьомга? От скоро на децата това им е любимата риба и започнахме да я консумираме по-често, но те все си искат картофената и зелевата салата, а ми се ще да разнообразим Simple Smile
Скрит текст:
Зеленчуков микс от замраените, или замразен грах затоплени само със сол им масло. Обикновена салата. Бобена салата. Салата от кускус, домати и краставици. Аспарагус. Задушени нарязани чушки и лук на ивици. Спагети, паста или ориз подправени с филаделфия, лимон и магданоз. Ориз готвен с домати. Самата сьомга може да я печеш заедно с нарязани домати и едри парчета сирене и подправка по избор като гарнитура. Последния път гарнирах с гъста готвена леща. Може и стандартните картофени и зелеви салати да разнообразиш с допълнителни продукти, да добавиш още един зеленчук или някакъв вид сирене, кашкавал, крема и т.н.

# 95
  • Мнения: 5 937
В миг на умопомрачение си купихме кошничка с челадинки (знам, знам, челЯдинки са, в наше село не им казваха така) от пазара в събота. ММ обича гъбена супа, но исках да пробвам аз. Тъй че ПОМОЩ! Joy Има ли как са стане по-креместа или гъбките не са подходящи?
Ииии мога ли да замразя половината? Или трябва да се изсушат. Като бях малка само ги сушихме, но да си питам.

# 96
  • Мнения: 1 167
Може да сложиш и малко картофки за сгъстяване. Иначе аз в крем супите слагам и сметана или мляко(кисело) и малко сирене и бая се сгъстяват.
За сушенето идея си нямам. Grinning

# 97
  • София
  • Мнения: 12 259
В миг на умопомрачение си купихме кошничка с челадинки (знам, знам, челЯдинки са, в наше село не им казваха така) от пазара в събота. ММ обича гъбена супа, но исках да пробвам аз. Тъй че ПОМОЩ! Joy Има ли как са стане по-креместа или гъбките не са подходящи?
Ииии мога ли да замразя половината? Или трябва да се изсушат. Като бях малка само ги сушихме, но да си питам.
Предлагам рецепта от един разкошен кулинар, на тази дама може да и се има пълно доверие. Не съм приготвяла супата, не обичам челядинки, и то не за друго, а защото изключително трудно се мият, имат си и по някоя и друга буболечица и това много ме дразни, но ти я разгледай ,супата, заслужава си
СУПА С ЧЕЛЯДИНКИ
https://svetatnasoncheto.blogspot.com/2018/07/blog-post_49.html
как се съхраняват не мога да знам.

# 98
  • Русе
  • Мнения: 6 362
Скрит текст:
В миг на умопомрачение си купихме кошничка с челадинки (знам, знам, челЯдинки са, в наше село не им казваха така) от пазара в събота. ММ обича гъбена супа, но исках да пробвам аз. Тъй че ПОМОЩ! Joy Има ли как са стане по-креместа или гъбките не са подходящи?
Ииии мога ли да замразя половината? Или трябва да се изсушат. Като бях малка само ги сушихме, но да си питам.

https://www.iamcook.ru/showrecipe/10270

# 99
  • софия
  • Мнения: 31 139
Имам голям буркан пилешки бульон. Пиле вече няма. Крем супа (картофена) правих. Какво да направя с бульона?

# 100
  • София
  • Мнения: 485
Челядинките съвсем спокойно може да замразиш. От години ходя за гъби, така съм ги съхранявала винаги. Нищо им няма във фризера.
zvanche, замрази пилешкия бульон в добре завързана торба и си го надпиши. Следващия път като правиш нещо с пиле ще го използваш.Аз винаги имам бульон от главите на скаридите и пилешки резервен.
Скрит текст:
Дано не се счете за реклама, но съм изключително доволна от набора за супа на Фрагедо (Кауфланд), пилето пуска уникален мазен,ароматен и жълт бульон.

# 101
  • Мнения: 2 783
Благодаря за идеите за гарнитура към сьомга - поднесох я с карфиолен ориз с гъби, газирани моркови (за първи път правих, май не уцелих правилната рецепта) и зелена салата. Simple Smile

За бульона - замразявам го в торбичка и го ползвам при следващо готвене - супа или ястие Simple Smile

# 102
  • София
  • Мнения: 12 814
Благодаря за идеите за гарнитура към сьомга - поднесох я с карфиолен ориз с гъби, газирани моркови (за първи път правих, май не уцелих правилната рецепта) и зелена салата. Simple Smile

Ето така ги приготвям аз и стават уникални: Глазирани моркови с кафява захар.

# 103
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
Имам голям буркан пилешки бульон. Пиле вече няма. Крем супа (картофена) правих. Какво да направя с бульона?
Звънче съхранявай на по-малки дози.
А пък аз бих сложила пил. бульон и на зеленчуково ястие, без пиле. Simple Smile

В миг на умопомрачение си купихме кошничка с челадинки ... ММ обича гъбена супа, но исках да пробвам аз. ...Има ли как са стане по-креместа или гъбките не са подходящи?  ...
Ето гъбена крем супа от мен. Може да смесиш челядинките с други гъби (повече вкусове).

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 20:58 от Morena

# 104
  • софия
  • Мнения: 31 139
Не искам да го замразявам, искам да го ползвам за готвене сега. И без това трябва да готвя нещо.
Измислих да направя супа леща. И аз като морена ползвам бульон без да се съобразявам особено дали е месно или постно. Когато питах сутринта, бях изпаднала в готварска криза.
Но идеята с плоски пликчета е добра и може да я пробвам. Аз сипвам в бутилка.

Общи условия

Активация на акаунт