За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 492
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.
20г свежа мая приблизително на колко грама суха се приравнява?

# 76
Здравейте.
20г свежа мая приблизително на колко грама суха се приравнява?

1:3 е прието съотношение, на 7 гр суха 21 гр свежа. Приблизително на 7 гр суха.Но има и такава свежа, където 20 грама са за кг брашно, на Юва, например. Трябва да се съобрази.

# 77
Благодаря,  Лабрекс!

# 78
Чудя се колко бакпулвер да сложа, гледам в руския по принцип има и брашно, тоест нашия би трябвало да е по-силен или...

300 мл. - кислого молока   
180 гр. - сахарного песка   
480 гр. - муки                         
10 гр. - разрыхлителя теста
3 - отборных яйца
30 гр. - мака

# 79
  • София
Какво значи има и брашно? Бакпулверът си е 10 г.

# 80
10 грама бакпулвер на почти половин кило брашно си ми звучи съвсем разумно, не мисля че трябва да е по-малко от това.

# 81
  • Sofia
Чудя се колко бакпулвер да сложа, гледам в руския по принцип има и брашно, тоест нашия би трябвало да е по-силен или...

300 мл. - кислого молока   
480 гр. - муки                         
3 - отборных яйца
30 гр. - мака
И аз не разбрах кое в рецептата те кара да се чудиш, защо не я следваш?!

# 82
Защото чета това "Магазинный разрыхлитель теста (пекарский порошок) — это смесь соды, лимонной кислоты и муки (крахмала). " Нашия е само сода и лимонена к-на доколкото знам, та по пътя на логиката би трябвало нашия да  по-силен. Ще сложа едно към едно, пък ще видим Simple Smile

# 83
  • Русе
Скрит текст:

300 мл. - кислого молока  
480 гр. - муки                          
3 - отборных яйца
30 гр. - мака

Предполагам, че всичко е ясно.
https://calorizator.ru/product/raw/leaven
Можеш да видиш и на български пакетчето.
https://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/baking-additives/bakpulver

# 84
Аз съм пишман готвачка.
Тестото вероятно е премесено. Най-добре просто забъркай с лъжица и после остави малко да постои. А като правиш картофени кюфтета си мокри ръцете преди да оформиш всяко и няма да лепне Hands Plus1

# 85
Каква гарнитура приготвяте към печена сьомга? От скоро на децата това им е любимата риба и започнахме да я консумираме по-често, но те все си искат картофената и зелевата салата, а ми се ще да разнообразим Simple Smile

# 86
  • софия
Каква гарнитура приготвяте към печена сьомга? От скоро на децата това им е любимата риба и започнахме да я консумираме по-често, но те все си искат картофената и зелевата салата, а ми се ще да разнообразим Simple Smile
Глазирани моркови на фурна.

# 87
  • София

Пъстър ориз (Confetti rice)

# 88
Броколи

# 89
  • Sofia
Сьомгата с морковите и броколите (които се споменаха) и салата от зелен боб с чеснов дресинг и млечен сос с див лук. Simple Smile

Освен това зелени салати с разни  зелении, плодове, зеленчуци и особено с цитруси. Дресингите като са различни - цялата салата става друга.  С пюрета от грах;  сладки картофи или червено цвекло съм поднасяла... Също и с пържен хляб (вместо картофи) и чеснов сос.
А! И с пържен ориз също... (сьомгата е на кюфтета). Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 17:17 от Morena

Общи условия

Активация на акаунт