За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 519
  • 745
  •   2
Отговори
# 105
  • Русе
Скрит текст:
Не искам да го замразявам, искам да го ползвам за готвене сега. И без това трябва да готвя нещо.
Измислих да направя супа леща. И аз като морена ползвам бульон без да се съобразявам особено дали е месно или постно. Когато питах сутринта, бях изпаднала в готварска криза.
Но идеята с плоски пликчета е добра и може да я пробвам. Аз сипвам в бутилка.

Можеш да го замразиш във форма за ледчета. После използваш кубчета лед с бульон при направа на различни супи.

# 106
SpaceMeOut, благодаря, ще си замразя значи Blush Благодаря на всички за рецептите! Довечера ще забъркам нещо Stew Имам и други гъбки, ще поомешам.

Ние си имаме контейнери, които могат да се мият в миялната от Джъмбо за бульони Simple Smile че с пликове малко тормозя природата. Могат да се държат един върху друг и е относително подредено Grinning

Скоро варих киноа в бульон Simple Smile Ииии сложих вместо водичка на една крем супа с тиква, ябълка, морков и леща.

# 107
  • Sofia
Скоро варих киноа в бульон Simple Smile ...
Подсети ме... аз качамак/полента правих в пил. бульон, щото я поднесох към пилешко.

Скрит текст:
Полентата е на кубчета и с магданоз.

# 108
Много пъти сте ми помагали, много по на ти сте от мен в кулинарията, затова ще се допитам до вас.

Имам замразени нарязани на кубчета и настъргани ябълки  -  заемат ми място във фризера и искам да  вложа част от тях в ябълков сладкиш или дребни сладки ( бисквитки) . Четох рецепти, но ме притеснява, че след размразяването ще пуснат много вода, да чакам ли да се размразят и да ги изстискам, така ли да ги слагам, от настърганите или от нарязаните да ползвам....
Приемам предложения всакакви.
Вие ползвали ли сте такива ябълки, или по-добре да ги изхвърля и да не се занимавам.

# 109
  • Sofia
Направи ги на сладко,мармалад или нектар.
Не съм замразявала ябълки.Има ги целогодишно и не е нужно.
Ако са ми в повече ги суша или консервирам.

# 110
  • Sofia
Имам замразени нарязани на кубчета и настъргани ябълки  ...
Ябълки не, но вишни имам винаги във фризера, заради любим наш сладкиш. Sлагам ги замразени, като махам колкото мога от леда по тях, без да се престаравам.

# 111
Не съм замразявала ябълки.Има ги целогодишно и не е нужно..

Жал ми беше да ги хвърлям....
Имаме няколко ябълкови дървета,  това лято от юли още са закапали нагнили тук-там плодове....Нито да ги събираш за нещо, нито да ги хвърлиш... това ми беше най-лесния начин.

Благодаря, Морена.
Колко плод горе-долу да сложа, от тези на парченца, нали?

# 112
  • Sofia
Благодаря, Морена.
Колко плод горе-долу да сложа, от тези на парченца, нали?
Определено кубчетата за сладкиш като моя, аналогично на вишните... има снимка в рецептата колко са вишните.
А пък настърганите бих сложила в мляко с грис / или с овесени ядки  + орехи, канела... или само в кисело мляко.

# 113
  • Русе
Скрит текст:
Много пъти сте ми помагали, много по на ти сте от мен в кулинарията, затова ще се допитам до вас.

Имам замразени нарязани на кубчета и настъргани ябълки  -  заемат ми място във фризера и искам да  вложа част от тях в ябълков сладкиш или дребни сладки ( бисквитки) . Четох рецепти, но ме притеснява, че след размразяването ще пуснат много вода, да чакам ли да се размразят и да ги изстискам, така ли да ги слагам, от настърганите или от нарязаните да ползвам....
Приемам предложения всакакви.
Вие ползвали ли сте такива ябълки, или по-добре да ги изхвърля и да не се занимавам.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_16.html

# 114
Пейч,  благодаря!
Изглежда реализуемо с моите продукти Simple Smile.
Само дано не остане лепкаво, че то аз ще си го хапна, ама другите какво ще ядат Simple Smile, като във вица

# 115
Ябълки, ако видя, че застояват, ги правя на пюре. В американските рецепти честичко има applesauce и замразявам на кубчета, че обикновено се искат няколко лъчици или 1/4 чаша примерно Simple Smile

# 116
Сега като спомена applesauce - дали се продава и в БГ? Много се ядосвам на чуждите рецепти, в които масово се използва applesauce, buttermilk и half and half, които ги няма при нас Angry

# 117
  • Sofia
За бътърмилк - пребиваш някоя сметана и си имаш масло и бътърмилк. Simple Smile
Пък ябълковия сос ако си го купиш, ще е с добавки най-вероятно, а лесно се прави.

# 118
Е да, аз знам, че можеш да си ги направиш, но е допълнително усилие, а аз търся лесното Grinning

# 119
  • Sofia
В Лидл съм виждала ябълково пюре.

Общи условия

Активация на акаунт