За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 640
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря на всички за отговорите за куркумата! Ползвала съм само суха при къри, ориз, но днес се изкуших за прясна.
За настъргване на тиква, моркови, ябълки, червено цвекло; зеле ползвам един 20 годишен Мулинекс, но почти същия пускаха и в Лидъл( около 40- 50 лв)
Скрит текст:

Куркумата е чудесна добавка към ястията. Много често на изток го използват като евтин заместител на шафрана.
В тази рецепта можеш да го използваш и пресен. Чудесно ще се допълни към другите продукти.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/04/blog-post.html
Ето моя комбайн, който  вече18 години ми служи вярно.

# 706
Благодаря за поясненията и идеите за ползване на чопър. Купихме вчера, днес съм планирала ориз с телешко и може да тествам как дроби лук и моркови Grinning
Чудя се, шафран дали ще пасне? Имам, но още не съм го ползвала.

Като лично аз не знам разликата между чопър  и блендер ако става дума за ел. устройство с Sобразен нож.    
Ами ние имаме блендер, но той не може да работи, ако вътре няма течност. Гонихме се с едни листенца магданоз, докато се сетя да сложа повече зехтин. Картофи за крем супа стават, ако сложи човек вода вътре. Банани - само с мляко и т.н.
А за лук, моркови, орехи исках и без течност да мога да ги "наситнявам".

П.П. Честит имен ден на дъщеря ти! Да е здрава, талантлива, щастлива!
П.П. 2 Благодаря ти за обяснението за бланширането. Може да опитам.

# 707
  • София
Моля споделете рецепта за марината за бърза туршия. Гореща или студена трябва да бъде също ме интересува.
Няма значение за какво количество, аз ще си го наглася.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 708
  • Sofia
Витаминче, благодаря за пожеланията! Simple Smile
Моля, пак заповядай, непременно пробвай с бланишраните картофи, няма да съжаляваш изобщо. Simple Smile
И с кеф да си ползваш новата придобивка!

Моля споделете рецепта за марината за бърза туршия. ...
Гледа ли, в темата за консервирането - https://www.bg-mamma.com/?topic=1373753

# 709
  • Русе
Скрит текст:
Благодаря за поясненията и идеите за ползване на чопър. Купихме вчера, днес съм планирала ориз с телешко и може да тествам как дроби лук и моркови Grinning

.........................................................................

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/05/blog-post_25.html

# 710
Привет,
Сутринта извадих пилешко месо в хладилника от камерата още не се е размазило,
Извадих го отвън на стайна температура, дали до 1 час ще отпусне?

# 711
  • София
Привет,
Сутринта извадих пилешко месо в хладилника от камерата още не се е размазило,
Извадих го отвън на стайна температура, дали до 1 час ще отпусне?
Не, е ако е на 40 градуса може, но пак не ми се вярва

# 712
Valerians,
В купа с вода? Като водата стане много студена, се сменя с нова.

# 713
ОК, благодаря Ви!
Поотпуснало е малко Simple Smile
Нали на стйна температура не е вредно да постои?

# 714
  • София
За кога ти трябва?

# 715
  • Sofia
ОК, благодаря Ви!
Поотпуснало е малко Simple Smile
Нали на стйна температура не е вредно да постои?
Нали се размразява, защо да е вредно.
Дори от хладилника (не фризера и после хладилника) ако ще го готвиш, е добре да се постопли (а колко време зависи от големината на парчето), за да се готви равномерно.

# 716
Благодаря момичета, още малко му остана Simple Smile

# 717

Като лично аз не знам разликата между чопър  и блендер ако става дума за ел. устройство с Sобразен нож.    
Ами ние имаме блендер, но той не може да работи, ако вътре няма течност. Гонихме се с едни листенца магданоз, докато се сетя да сложа повече зехтин. Картофи за крем супа стават, ако сложи човек вода вътре. Банани - само с мляко и т.н.
А за лук, моркови, орехи исках и без течност да мога да ги "наситнявам".

П.П. Честит имен ден на дъщеря ти! Да е здрава, талантлива, щастлива!
П.П. 2 Благодаря ти за обяснението за бланширането. Може да опитам.
Другото за което върши хубава работа е че ако имаш някакъв изостанал хляб, можеш да го поизсушиш или направо препечеш и да го смелиш на галета като изстине. Даже за някои неща става по-хубаво с домашна че можеш да си я оставиш по-едра и да е по-хрупкаво отвън. Както и да я направиш овкусена ако ще я ползваш веднага - мяташ в чопъра и стръкче там примерно розмарин или каквото искаш, заедно с хляба.
Бисквити също се е случвало да смеля, ако правиш чийзкейкове или от сорта ще ти хареса и за това.

А те и в чопъра се гонят нещата ако са малко количество, върши работа да сложиш примерно лъжица вода там колкото да падат на дъното, ако няма после да ти пречи после при готвенето че я има.

# 718
  • София
здравейте,

търся изпитана рецепта с точни мерки за бухти. Искам да стават въздушни, меки.

Моля и за съвет за баница на пурички. Как да я направя и да я мажа ли отгоре? Защото правя стандартна баница, но синът ми иска на пурички. Има ли нещо по-специфично?

Скрит текст:

# 719
  • София

Моля и за съвет за баница на пурички. Как да я направя и да я мажа ли отгоре? Защото правя стандартна баница, но синът ми иска на пурички. Има ли нещо по-специфично?

Скрит текст:

Пури от готови кори, сирене и яйца

Общи условия

Активация на акаунт