Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 572
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Нищо вече не правя. Никакви възглавници не слагам. Не се буди от рефлукс. Според мен може и друг да е проблема. Гастрото не каза нишо за захранването, ни нив ще ходим през 3 месеца, защото сме на мляко без белтък. Гастрото дава протокол, защото от здравната дават безплатно. Вече не се боря с това, гаатрото каза че така ще е до 6 месеца поне. Изписа ни сироп, но не съм го взимала специално този. Слагат голвми биклуци вътре и гуми разни. Наблюдавам го и не остава сам, ако се задави нещо. Дори и оригнат връща, дори и след няколко часа след храна. Но спи без да се събужда до 12 часа сън докарва. Всяко дете е разлипно и аз многоо се тормозих, но щом и гастрото не може да помогне ще чакам да го израстне. При нас ще е и по-сложно със захранването - без белтък и глутен.

# 151
Петя, имате непоносимост към белтък и глутен ли? Ако е така как се установи ?

# 152
Лицето му се обрина до 40тия ден. Беше като изгоряла с пъпчици. Също така е типично тези бебета да повръщат на фонтан.

# 153
  • КиТ
Ние запазихме стловови клетки и при тази процедурата правят изследвания на бебчето.Та след 40 дни ни пратиха сертификата и въпросното изследване,на което пишеше,че има висок риск да развие Луксозна непоносимост и Глутенова непоносимост...а аз някъде на 20 и някоя ден останових,че кърмата не ми е достатъчна( понеже бебка беше смъкнала килограми спрямо тези с които беше изписана). Наложи се да давам и адаптирано мляко,като получих тези изследвания се консултирах с консултантката по кърмене и една бивша лекарка,които ми казаха,че докато имам кърма да давам и уж няма да ги развие нея непоносимости...както,чета Петя,то ако ги имаше още при даването на АМ,щеше да има признаци.Вече е на две месеца не съм видяла това,връща малко ... обикновено,ако е преяла и никога не е повръщала на фонтан...камоли пък да имала пъпки и тен подобни,та се надявам да сме се разминали Simple Smile

# 154
При нас се появиха слуз и кървави жилки. Според гастрото е алергия към нещо, бях на строга диета 3 седмици и вместо да се оправя започна да се влошава , пак го посетихме и той пак си твърди същото. Вече се чудя какви изследвания да пускам и какво да правя. Сега ще пусна каквото е възможно като изследване на фецеса и ще направя една он лайн консултация с друг гастро. Чудя се да няма глутенова или лактозна непоносимост. Нямаме пъпки, нито пък повръщаме.

# 155
Да, възможно е жилки и кръв да има. При нас нямаше. Наследствено е в най общия случай - сестра му на моя мъж е имала непоносимост и децата й също. Изследванията давали винаги отрицателен резултат ми каза гастрото и не ми ги препоръча. Ниско чувствителни били. На проба със смяна на млякото бяхме ние. За кърмещи бебетата шанса да го развият е много малък. Все пак сестра му е била кърмена и го е имала. Моя мъж не го е развил, пак е кърмен.

# 156
А според вас възможно ли е нещо от храната, която ям да му дразни, предвид че кърмя? И педиатърката и гастрото казаха, че нищо уж не се предавало от кърмата, но в чужди източници чета, че трябва да се избягват млечните,какао и т.н, докато все още им е недоразвита храносмилателната система.

# 157
Петя, точно това искам и аз да мине на ам поне временно да се види как ще се отрази. Няколко пъти питам гастрото какво мляко да взема и той не та не ще кърмите.
Мира, напълно възможно. Старайте се да се храните здравословно и разнообразно,избягвайте честата употреба на млечни храни и най-вече на пакетираните. Сега, когато съм на диета и се сблъсквам с проблема, виждам че няма пакетиран продукт без боклуци вътре.Преди се чудех защо пълнея , защо не отслабвам, ами тя храната ни е пълна с боклуци как да се получи.
В момента ми е много трудно. Старая се за не ям едно и също нещо повече от два дни. Търся подходящи рецепти без силни алергени. Трудно е много . Вчера например си направих палачинки без яйца и без краве мляко. За яйца използвах брашно от нахут, а вместо стандартно мляко оризово. Вместо мед кленов сироп. Ами получиха се да ви кажа.Сега издирвам сирене и кашкавал от кокосово мляко, защото и соевите продукти са ми забранени.

Последна редакция: пн, 06 дек 2021, 11:56 от Mako

# 158
Ние фотосвсия ще си направим вкъщи - бабата ще дойде да ни снима някой прекрасен ден.
Много е трудно, аз съм с породени деца. Бебето вечерно време е все още неспокойно, каката се изнервя не заспива.
Иначе бебчето си спи цяла нощ (да видим до кога ще е така)
Надявам се скоро да спрат коликите (ама да не се бърза с фаза - зъби).
С кг как сте? Аз не  мога нещо да сваля...
А бебетата как са с кг?
Тези от вас, които давате АМ на 3 часа ли!? Защото при нас положението е един ден на 2часа, друг ден на 2 и 30, а понякога не си изпива в рамките на 30мин млякото и айде след това рев за още 😬😬😬😬

През цялата бременност качих 17кг, остават ми да сваля 5, но много не ми се получава🙃😃
Бебка се роди 4.000кг изписаха ни 3.800кг сега е 5.600кг вече изцяло на АМ. Имаме съмнения за рефлукс и яде на 3ч и половина по 120мл

# 159
Момичета, и при бебетата ли смяната на личен лекар е само през декември и юни?
Не сме доволни от неговата педиатърка и обмисляме смяна..

# 160
Момичета, и при бебетата ли смяната на личен лекар е само през декември и юни?
Не сме доволни от неговата педиатърка и обмисляме смяна..
При бебата мисля, че може по всяко време може да се сменя до годинката

# 161
Има и други такива Grinning
Най-стабилният наклон съм аз, от възглавниците и моят се изсулва. Сега му поръчах с още по-голям наклон, баща му само мрънка, че глупости безсмислени купувам.
Не знам дали е рефлукс, някакви нервни смущения или колики, но моят син се буди вечер на час и половина, два максимум. Чета в групите за разни кърмачета дето лягат в 20 ч. и спят до 3-4 сутринта, викам си "пак ударих кьоравото" 😂 не стига, че спи отгоре ми, Ами и се буди през 2 часа.
Има ли и други такива деца? Започнах да се чудя дали суче ефективно, че се буди толкова начесто. От друга страна пък знам, че е силна потребност при кърмачета, особено вечер...
Жадувам за малко качествен сън. 🥴🥴

# 162
По всяко време може смяна на педиатър.

При мен килограмите се закотвиха, бях качила 11,5 и ми остават 1,5. С каката бях забила пак и 1 година свалях последните 2, като спрях да кърмя чак имаше промяна.

Според мен има значение храненето за колики, аз съм намалила млечните само, но честно казано, ако хапна нещо не забелязвам негативен ефект. Предполагам преминат вече коликите Blush

На мен будене на 2-3часа ми се струва прилично, с каката обаче го приемах тежко това ставане. Дали свикнах, не знам. Но пък ме тормози честото ставане след 6, чудех се колики ли е, рефлукс ли, предполагам няма и да разбера Grinning

# 163
Под млечни всички млечни ли имаш предвид или само прясното мляко?
Аз и кафе не пия от известно време, сякаш и при моето дете отшумяха коликите, но пак не смея да консумирам смело млечни продукти.
Сега покрай Коледа обаче няма как, правя много сладки,готвим, абе ще го жертвам 😂

Моят също след 3-4 ч. сутринта буквално през половин-един час търси да цока, тогава вече го взимам при мен и колко и кога яде хич не знам. Понякога се събуждам преди него, гледам го върти се, мята главичка, според гастрото това е от киселините.

# 164
При нас също коликите почти отшумяха. На мен педиатъра ми беше казал да пия по един литър прясно мляко и да ям кисело мляко 2 процента но не го правех защото ми идваше много. Нощем рядко си спи в креватчето върти се и се буди когато е там, а когато спи при мен си спи спокойно , много странно някой да се е сблъсквал със такъв проблем? Забелязвам че си търка лицето и около веждите леко му се бели , мисля че го сърби но не съм сигурна към педиатър ли да се обърна? И кога водите бебетата си при частен или пък ортопед и други лекари сами ли преценявате  и защо? Кърмя и имам доста кърма и мисля да започна да изцеждам и да замръзявам но и идея си нямам през колко време и по колко да изцеждам и кога за какво да използвам ?(Първо бебче и много въпроси 😃)

Последна редакция: чт, 09 дек 2021, 15:59 от Гергана Х.

Общи условия

Активация на акаунт