Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 573
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Може да има крусти на веждите. Те сега много си търкат лицето, очите. Моя имаше и белееха като люспи от белена на кожа. Вариант е. Мажи с хидратиращо кремче.
Моето бебче има леки сополки вече 4та седмица. Днес му взеха секрет. Дано не са стафилококи. Притеснявам се.
През деня взе да спи повече от 15 мин. Спи си прилично, но е кисел буден доста време. И това ме притеснява, тъй като за няколко дни се получи този обрат и не знам на какво се дължи. Качил е кг. За седмица сигурно 300гр. и повече. Седи буден по 1, 1.30 часа максилно. Сам заспива в креватчето с биба. А вечер си спи по 12 часа без да се събуди. Вижда ми се много сън. Големи обрати има при него, но защо ли.

# 166
  • София
Спешно чувствам нужда да заведа детето на частен преглед, защото съм много разочарована от лечението, което ни провежда ЛЛ. Хремата се задълбочава все повече, а ни лекува с хомеопатични капки, които не водят до никакъв резултат вече втора седмица. Някой има ли наблюдения/опит с така наречената Първа Детска Консултативна Клиника в София.

# 167
Петя, добре звучи това със съня. По 12 часа нощем и 4-6 денем се счита за нормално за тази възраст. Дано излезне чист секрет Blush

Гергана, ортопед се посещаваше на 1м, 6м и след прохождане. Педиатъра може и да не го спомене, защото понякога не им се дава направление. Имаше и други профилактики, които се правят като очен, нефролог, но съм забравила кое на каква възраст беше, нефролог на 6м мисля бяхме ходили. За веждите може наистина крусти да са, питай педиатъра.
Замразената кърма поне за мен има кофти вкус, понякога бебетата я отказват и не знам дали си заслужава да губиш време в цедене. Може да пробваш и ако я яде да си за замразиш за спешен случай. Имай предвид също, че ако започнеш да цедиш може да си докараш хиперлактация.

a.n.d.r.e, аз не съм с много добри впечатления от там, но имам доволни приятели. Толкова малко бебе няма много какво да му капеш, по спомен при бебета хремата да продължи 7-14 дни е нормално.

# 168
Малкия вече е на 2 месеца и 11 дни не съм го водила  при никакви лекари освен педиатъра, трябва ли да го заведа педиатъра нищо за никакви прегледи не ми е казвал.

# 169
Аз като виден козирог преди да родя си мислех едно за гледането на бебе, правих планове, а то съвсем друго излезе 😁
Гергана, изобщо не се притеснявай, че бебето иска да е покрай теб, моят и той така спи най-спокойно и дълго. Много са малки още, тепърва ще има и други потребности освен да се гушка в мама.
Колкото до кърмата - моят съвет е да цедиш след ядене, ако цедиш извън времето, в което детето е на гърда рискуваш да си докараш хиперлактация. Така "лъжеш" един вид, че храненето му продължава и производството на кърма не се увеличава допълнително.
За ортопед - нашата педиатърка каза, че се водило между 1-ви и 3-ти месец, но най-добре според мен да се направи около месец, месец и половина. Ние ходихме тези дни и ни казаха, че за ехография е малко късно.

Момичета, да питам и аз нещо - на бебчо му се появяват едни червени точици по бузите, даже не са точно пъпки. Първоначално си мислех, че е от претопляне или дето спи върху мен, но днес забелязах, че му излизат от слънцето.
Мога ли да мажа нещо на този етап? Другите пъпки, с гнойно връхче, мажа с цикастела на Мустела.

# 170
Може да има крусти на веждите. Те сега много си търкат лицето, очите. Моя имаше и белееха като люспи от белена на кожа. Вариант е. Мажи с хидратиращо кремче.
Моето бебче има леки сополки вече 4та седмица. Днес му взеха секрет. Дано не са стафилококи. Притеснявам се.
През деня взе да спи повече от 15 мин. Спи си прилично, но е кисел буден доста време. И това ме притеснява, тъй като за няколко дни се получи този обрат и не знам на какво се дължи. Качил е кг. За седмица сигурно 300гр. и повече. Седи буден по 1, 1.30 часа максилно. Сам заспива в креватчето с биба. А вечер си спи по 12 часа без да се събуди. Вижда ми се много сън. Големи обрати има при него, но защо ли.
При моето бебе е почти същото - през нощта по 8,9ч сън и през деня спи сумарно към 5часа (няколко дрямки по 40мин) и и 1,2 по час, час и половина
Надявам м се да е ок

За секрет от носа как се взема на бебче? В лаборатория ли ходите или ЛЛ взима секрет?
Моята бебка киха по няколко пъти на ден и нз дали да се притеснявам или е нормално

# 171
При моето бебе е почти същото - през нощта по 8,9ч сън и през деня спи сумарно към 5часа (няколко дрямки по 40мин) и и 1,2 по час, час и половина
Надявам м се да е ок

За секрет от носа как се взема на бебче? В лаборатория ли ходите или ЛЛ взима секрет?
Моята бебка киха по няколко пъти на ден и нз дали да се притеснявам или е нормално

Моят също киха по няколко пъти но мисля че е нормално

# 172
Кихането е нормално по няколко пъти на ден, особено ако се капе физиологичен разтвор в носа.
Иначе на нас ни взеха от гърлото секрет, при ЛЛ. Може и в лаборатория. Лл ми каза на гладно, но няма как да стане да ходим при нея за проба и той да не е ял. Търсих вариант за домашно посещение от лаботатория, но ми предложиха час за вече нахранен бебок и й се обадих да попитам. Та тя настоя да го заведем вече нахранен при нея, щом се е случило.

# 173
  • au bout du monde
Моето дете постоянно яде. Вече си мисля, че има проблем с млякото. Абсурт да изтрае 3ч. Правя му 120 рядко го изпива. Заспива с шишето и след 30 мн до час търси пак да яде. Получава се един омагьосан кръг. Чудя се млякото ли да сменя. Когато се случи да изпие 120, търси още докато не заспи.
Пак му избиха пъпки по лицето. Тъкмо се беше изчистил и пак се появиха🤔

# 174
La Libellule,  моята госпожица и тя беше така с яденето. Давам и, изяжда всичко, като свърши рев, ако и дам залъгалката спира и след 2ч.пак гладна. Увеличих и го, но пак същата работа. Тъй като е на кърма се чудих дали може би е дало някакво отражения, че бях в МЦ, или е някакъв скок в растежа. Сега се пооправи положението.
   Аз замразявам кърма, и мисля да я ползвам като и добавям в началото в пюретата( аз ще си и ги правя). Отделно съм решила до годинката и да се цедя и после ще и давам от замразената. Скоро и дадох, че да " завъртя" замръзената, че ме е жал да я хвърлям и си я изяде без проблем.

# 175
Дадоха ни едно столче за кола с Изофикс. Ама нашата кола няма Изофикс. Дали може да се монтира. Гледам и се чудя, но засега не виждам как да мине колана.

# 176
Няма как да се монтира столчето с колани. Сигурни ли сте, че нямате изофикс?

# 177
Дадоха ни едно столче за кола с Изофикс. Ама нашата кола няма Изофикс. Дали може да се монтира. Гледам и се чудя, но засега не виждам как да мине колана.
Зависи от столчето, има модели се монтират само, ако колата е с изофикс. Нашето е такова. Може да попиташ в тази тема дали е възможно да се върже с коланите - https://m.bg-mamma.com/?topic=1313115

# 178
  • София
Ако не виждаш "куки" или "улеи", симетрично от двете страни и отзад, през които да прекараш колана, може и да няма такава опция. Кажи го кое е, ще питаме Гугъл.

# 179
Да ви се оплача - днес регистрирах първото падане на моето момче. Падна от дивана, върху килима, и мисля че повече се стресна, но пак си поплака. След минута ми се усмихваше. Само се надявам да му няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт