Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 604
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Обръща ли се вече? Браво!
Моето или е най-мързеливото или е със забавено развитие. Дърпам ръчички, бутам по гръбчето, потупвам по дупето... Ми не мерси, не се получават нещата. Може би в мен е проблема, че не го тормозя достатъчно дълго. Вие по колко време на ден отделяте за така наречената гимнастика?

# 181
Баща му се кълне, че няколко пъти вече го е виждал да се обръща, аз лично не 😂 като е бил сложен на една страна е 'падал' по гръб или по лице, но то го отдавам на тежестта. Обръщане за мен е друго. В случая с падането от дивана го бях сложила на една възглавница и беше близо до ръба, предполагам ако е шавал повече.
Гимнастика... Каква гимнастика?! 🙄 Само в банята малко и това е.

# 182
  • САЩ
Мира, спокойно случва се. Огледай му добре главата и тялото, ако няма наранявания, не се притеснявай. Аз бях писала в октомврийската тема как мъжът ми падна с бебето в ръце и супер много се изплашихме, плакахме и двамата, а тя си е ок, няма наранявания. Представям си колко си се изплашила, но като разпитах приятели се оказва че често се случва. Сега внимаваме още повече. Напоследък така силно рита докато и сменяме пелените, имам чувството че ще скочи от повивалника, не я оставям и за секунда.
Калина засега само веднъж се обърна, беше по коремче и се търкулна на гръб. Хем се радвам, хем ме е страх че все още я повиваме. Слагаме я по коремче няколко пъти на ден за по няколко минути, вратлето и става все по-силно.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 02:46 от Flying_HiGh

# 183
Огледах го, няма нищо. Само една съвсем бледа червенина където е ударил челото, но пак добре че е тупнал на сравнително меко, не директно на ламината. И то в началото само, вече няма червено.
Тази вечер спи една идея по-неспокойно и леко, предполагам че може да е заради преживяването.

# 184
Мира, как е малкия юнак днес? Това, което знам е да се наблюдава да не  е по- подпали от обикновено.
   А за гимнастиката- това даже ми е професията, обаче познайте дали и правя като цяло. Рядко е хващам да е минало време достатъчно време от като е яла и да е в настроение. Относно обръщането- като са по корем лесно могат да се обърнат по гръб, обратното е важно, но имат още време.

# 185
Моето бебе също не се обръща още. Но пък с ръцете има напредък и в координацията. Давам му чесалки, държи ги и успява да си уцели добре устата, като се задържа в държането им докато не му писне да дъвче.
И аз не хващам много момента да е минало достатъчно време от яденето, за да сложа по корем. А и уж от раждането държеше добре главата, а сега няма кой знае какъв напредък. Държи я, но не много високо. Изправям го и от по гръб за две ръце хванати за моите, като се набира до седнало положение.
 Тези дни минсе видя издължен, премерих 65см. Кога трябва да започнем да ги слагаме по малко седнали, моето е на 3м. и половина.
Ето го и плешо.

# 186
Ехей, колко бързо минава времето. Нашия се обръща от корем по гръб от време на време, но не може да се набере на ръцете си и да седне. За седенето е рано според мен, но аз го оставям по няколко секунди подпрян във възгланици за месечната снимка. Отчитам голям напредък с активната гимнастика. Седи и си я зяпка по над час с голям интерес, след което се уморява и заспива.
Правихме си коледна фотосесия вкъщи, доволна съм като цяло, но съжалявам, че не успяхме да направим new born..
Хубава неделя от нас с коледното джудженце!!

# 187
Азалия, прекрасна снимка!

# 188
Добре е малчо, благодаря! Не е по-поспалив, даже се будеше повече спрямо предишната нощ - газове ли какво го мъчеха, не знам.
Колкото до слагането по корем аз го слагам винаги преди ядене, не след.
В момента последното му любимо занимание е като го сложа на краката си полулегнал, да започне да се набира да стане. Хващам го за ръчичките, изправям го до седнало положение и настава голяма радост, и така може да се забавляваме доста 😁
Понякога го изправяме на крачета и прави крачки, но май не е много препоръчително още. Опитваме се поне тежестта да не пада върху крачетата.
Косичката гледам започна леко да оредява отзад и от двете страни, отгоре има и все едно е с прическа 😂

Страхотни сладури показвате♥️

# 189
Благодаря за съветите за столчето. Няма опция за монтаж,но мъжо ще се опита да хване базата на столчето с тресчотка за гърба на седалката.

# 190
Момичета, сега се сетих да питам за коледни подаръци. Кажете вие какво мислите да купувате? При нас много желаещи да купуват подаръци, изчерпах се тотално и вече гледам нещо 6+ 😂 по-конкретно килимчета за игра.
Имате ли нещо набелязано, харесали ли сте? В общи линии какво се гледа? В момента много ми хвалят тези на Екоплей, готини са, но не знам струват ли си парите.
https://www.ecoplay.bg/product-page/%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0% … D0%B5%D1%82%D0%BE

# 191
Аз гледах някакво килимче в сънсей. 18 лв мисля беше. Но още гледам, за сега го слагам на спалнята. Нямамр много пространство, а и е студено на земяната. В къща сме, малка и нр е оферта за зимата.

# 192
За килимче - аз съм набелязала няколко (от едната страна са с нещо като фолио, а от другата непромокаемо)
Не мисля, че бяха повече от 25,30лв

Ислам да ви попитам - цикъл дойде ли ви (за некърмещите мами и тези родили нормално)?
Защото вече почти 3м, а още нямам... Дали е нормално?
Другата седмица при възможност ще ходя на АГ

# 193
  • София
Мира, вие с твоето момче правите всички упражнения от това, което наричам гимнастика Smiley
Би ли ми казала, чувалчето love to dream става ли му още? (Мина ли 6 кг)
На мен родата ми дава пари, ама после да показвам какво съм му купила. Та вече задължително чувала, килимче и  малко смешно, че толкова късно, ама искам въртяща се музикална играчка с батерии. Има едно дето го дърпам за опашката през 40 секунди и полудявам.

# 194
Бела, на мен ми дойде след месец след като спрях кърмата. Беше по-продължителен и доста по-обилен от обикновено. Чакам да видя дали ше ми дойде пак навреме.
За колимче, харесах едно на снимка от сънсей. Макар, че до последно ще избягвам слаганенна килим на земята, тъй като сме в къща и е студено на пода.

Общи условия

Активация на акаунт