Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 608
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
И ние сме в къща, с плочки навсякъде ии без подово. Тези килимчета на Екоплей май са прекалено скъпи за това, което са и залагат на реклама от инфлуенсъри, но няма да лъжа, че и мен много ме блазнят. Почти същите намерих в една страница Килимчета и постелки за игра, 65лв е със същите размери. Та може би това ще е, но с тези 1см дебелина не знам колко ще изолира..

# 196
Азалия, аз взех килимче точно от тази страничка. Нашият апартамент е топъл, като цяло и сме с ламинат, та аз съм доволна. Моя приятелка ми ги препоръча, те са в къща и с теракот, но пък тя го купува лятото.. не знам дали е още на същото мнение.
За Екоплей съм на твоето мнение Simple Smile

# 197
И аз мисля, че Екоплей не си струват парите за това, което представляват. Аз засега слагам бебето на активна гимнастика, като под нея слагам одеяло и я държа близо до радиатора. Напоследък доста се кефи, рита и гледа, но не се опитва да хваща още. Чат-пат се обръща от корем на гръб, ама невинаги е на кеф.
_Bella_Mi_, би ли споделила килимчетата, които си набелязала?

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 18:00 от didivid

# 198
Андре, 6+ кг. е, а то чувалчето е до 8-9 мисля, но по-рядко му го слагам вече, защото понякога и в просъница посяга към ръцете и като не може да ги лапне се събужда.
И още нещо...По-опитните да кажат относно зъбите какво да очаквам като подсказка, че са те? Кои никнат първи? Днес минах с пръст по венеца, не е гладък, по-скоро релефен, вашите така ли са?

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 18:12 от Mирa

# 199
Активна гимнастика ползваме от преди 2рия месец. Много й се кефи - рита, гука. Много ме притеснява зимата и пода в къщата. Ще видим как ще е. За килимчета и аз чакам препоръки. Но от тези скъпите няма да взема, гледах ги по инфлуенсъри, но не ми хресаха като цяло. А като видях и цената хич.

# 200
За килимчетата, ще потърся линк и ще ви изпратя.  (аз слагам активната гимнастика върху килима ни, същото ще направя и като купя такъв непрокопаем килим детски)
Относно зъбки - белеене на венец, повече слюнки отделят по принцип.
Приблизително от 4м започват (но си е до детето), на някои първо зъбче чак на годинка е възможно.

# 201
Здравейте, момичета. Ние взехме килимче като част от коледните подаръци от екоплей и сме доволни. Изолира, но тъй като сме на партер го слагаме и в гнездото над килимчето. Заиграваме се бая на гимнастиката и хваща и удря играчките. Все още не може да мести играчки или гризалки към устата си. Но бибата я хваща за дръжчицата и си я вади и слага в устата. Даже си придържа и бутилчицата и се сеща да я надига  😂 опитвам се да съм по-сериозна с гимнастиката, но той е като пружина и невинаги успявам да го хвана в удобен момент. Иначе правим упражнения за обръщане, но още не е успял. Преди месец и ние за малко да паднем от дивана, но успях някакси да го хвана. Много ме е страх да не се нарани или аз да не го ударя . Не ми се мисли когато почне да лази, да ходи, да не говорим когато ще стане голям и ще пресича улици 😖

Сега любимото му е да се надига все едно прави коремни преси 😅😂😂🤣 даже имам чувството, че много е стегнал корема (за разлика от мен). Много се радва и смее, когато му говорим. Също му чета и книжки и сякаш коментира, докато му чета 😊

Тъй като има страшното желание все да седи или на ръце, ми харесва това столче, което пише, че може да се ползва от 3-месечна възраст, но ще се консултирам тази седмица с ортопед.

https://babylifemalechko.com/Baby-Snug-With-Toy-tray-Navy-4126K3200-6573

Ние сме още на 2-ка памперс, като Премиум кеър сякаш са най-тънички и удобни, но често ни се случва да се оачва буквално до вратлето. При вас случва ли се? Не ми се струва да му малък памперса 😒

Относно килограмите, бях +19, сега са ми останали около 3-4, но съм доста отпусната. Стриите по корема почнаха да избледняват, но тези по гърдите все още са много лилави, но и не съм сериозна с мазането, ако трябва да си призная.

Мамите след секцио кога можем да почнем да правим упражнения (ако има време, де) 😂

# 202
Daaaamyamama, упражнения може след 2рия месец след секцио. Питах израждаща ме още на изписването. Не че правя упражнения. Все още съм си дунда.
И аз ползвам същите памперси и от няколки дни минах на 3ка. Иначе не ми пропускат въобще. 2 пъти само се е цапал. Може да минеш и ти на по големите, идват по дълбоки просто. Иначе 2ката се свлича под корема, тези ми седят над пъпа.
За такова столче май е рано, след 4тия месец. Но си е добра инвестиция още от сега, ако има мераклии за подаръци.
И моето бебче се набира като за лицеви. Според мен искат да се изправят.
И браво на теб много си свалила. Да сподешиш може ли как, защото аз не мърдам.

# 203
Бях взела едни pampers pants 3-ка покрай черния петък, така че ще пробвам да видя, дали ще помогнат с 💩 мерси 😊

Иначе успях да сваля кг, поне според мен, поради факта, че бях с хиперлактация и първите 3-4 седмици цедих по 2 Л. Мляко 🤪 откакто ми се регулира кърмата си седя на едно място. Бяхме на спа и ми беше малко некомфортно в тялото, но пък ми е толкова хубаво бебчето 😊😊😊

Момичета, как сте с косопада? Беше толкова хубаво да не ми пада косата, но ит няколко дни почна да си пада доволно 😒

# 204
И ние в момента ползваме пелени на Памперс, кой вид точно не знам, таткото ги купува. Отдавна сме с N.3. Преди ползвахме Хъджис, които аз лично повече харесвам, но и с двата вида рядко е пропускало нещо. Или ако пропусне ще е минимално количество.

Косата... Моята започна да пада малко преди да родя. Не драстично, но да речем както преди си ми падаше. Аз съм с Хашимото и да кажем, че съм свикнала. Сега пак на сресване падат космаци, но не е както приятелки са ми казвали "на кичури", чак ми е трудно да си го представя. Сигурно ще припадна.
Свекито ми е фризьорка и ме снабдява с разни продукти, но файда йок. 😜 Съседката ми каза за маска с Травитаминол, много й помогнала след ковид косопад, та се чудя.

# 205
И моята, слава Богу, не пада на кичури, но ще се опитам да отида да се подстрижа малко да я освежа, че от юни не съм ходила 😂 даже се боядисах сама, че сме само с таткото си го гледаме, не че се оплаквам. Най-хубавото нещо на света ми е  (заедно с кучето 😊).

Знам, че е много рано, но съм малко психопат и гледам да имам план. Мами, вие мислили ли сте какво ще правите втората година? Следващият септември ще са много малки бебоците, но ние ще се пробваме за държавна ясла (макар че за София шансовете граничат с 0). Не си представям да се разделям с него за толкова часове, но ипотеки, разходи…
Ще видим и как се развива и дали ще се нуждае от бебешка среда или да си е вкъщи с мама и тати 😊

# 206
С баткото се върнах на работа, когато стана на година и три месеца.Бяхме одобрени по програмата към БТ "Родители в заетост" и майка ми го гледа до 2 години и половина, когато тръгна на ясла. За съжаление програмата вече е спряна, а преди 2 годишна възраст не искам да го пускам на ясла... та ще видим как ще процедираме сега.
Относно косопада, забелязвам след баня, че пълня повече четката с косми, но през останалото време не пада. С предната бременност пак не ми е капала косата на кичури, но определено си имах косопад. Ползвам шампоан на Клоран с хининова вода и се моля така да си останат нещата.

# 207
  • София
При мен с косопада е страшно вече две години (откакто Хашимотото се задълбочи). Опитала съм какво ли не, ефекта е нулев. Сега покрай бремеността не забелязвам промяна, но то положението си е зле по принцип. Последните две седмици прекарахме много, много тежък ковид и ако сега и от това се засили косопада, няма да ми остане коса. Приемам всякакви съвети. Тривитаминола някога ми помагаше, дова е добра идея. За готов продукт ли става въпрос? (преди го бъркахме с балсами).
Два и половина месеца не мога да отслабна 5 кг, но сега с ковида ги свалих за 10 дни. Предполагам, че няма да е трайно.
Към днешна дата смятам, че ще си го гледам в къщи втората година. Надявам се да не ме принудят обстоятелства да го пращам на ясла. Но, то за нашия квартал, ако искам държавна, май трябваше да съм кандидатствала вече...
Тепърва ще ги уча тези неща с детските заведения, но плана ми е да тръгне на градина, като навеърши 3

# 208
Някаква маска с отмиване било това с Травитаминола, който се купувал от ветеринарна аптека. Смествал се с други неща, но не я питах какво още. Като се видим другия път ще говорим и ще помоля за рецепта. Според свекърва ми обаче много омазнявал Травитаминола и не ми го препоръча.
И аз мисля да си гледам детето през цялото майчинство, даже обмислям преориентиране в професионален план и може да откара и до 3 год, в случай че не се върна на настоящата ми работа. След това градина, в нашия град поне този проблем с местата като в София го няма.

# 209
  • Wonderland
Здравейте и от нас,момичета Blush
Толкова сте изписали, темата е супер зареждаща. Особенно като видиш снимки на бебчетата.
Ние сме също на памперс 3. По дълбок ни е и на нас,но предпочитам така да е.
Косопада при мен от седмица започна с пълна сила. Заредила съм се с шампоан на Mediceuticals, серум и маска на Епруваж, и вода от коприва дано ми помогнат и сега. Страдах си и преди от косопад есен и пролет,дори понякога и зимата и тези три неща при мен винаги са действали. Надявам се и сега да подействат. Попаднах на тях благодарение на темата за профи продукти за коса. Тривитаминола съм го пробвала преди години ,но много ми омазняваше косата.
 С кг съм доникъде остават ми около 14 кг..... не мърдат незнам какво става,но след месец ще пусна пак хормони да видим дали не е от щитовидната. Препоръча ми ендокриноложката чак на 6тия месец след раждането да отида при нея, за да ми се нормализират хормоните. Но всеки месец си пускам на своя глава ТСХ за да го следя. С големият до годинка си бях върнала кг преди бременността и всичко си беше наред. Сега ще видим.
Големият го пуснах да ясла на 2г. и 1 месец. Сега незнам как ще действаме. До 2г със сигурност ще се гледаме, обмислям и до 3г. защото в момента уча и най-вероятно ще започна да работя от вкъщи след като завърша. Поне засега такива са плановете, пък ще видим.
За килимчетата следя отговорите и сте ми доста полезни.
В момента чета и темата за бебеносене и мисля да опитаме. Непрекъснато иска на ръце бебока и всичко е на заден план.

Общи условия

Активация на акаунт