Хитринки за всякакъв случай

• 75 365
  • 363
  •   1
Отговори
# 180
2-след като се изперат бели платнени обувки се мажат обилно със сол,за да не се получат жълти петна и като изсъхнат се изчеткват

Много благодаря за идеята. Отрових си живота лятото с едни бели гуменки  bouquet

Темата е страхотна и от някои постове ми хрумна да споделя следните хитринки:
1. За отглеждащите котаци в апартамент. Облицовайте с мокет една дъска или пън, капнете му капка валериан и ще си спасите мебелите от дране.
2. Чушките за пълнене преди да ги прибера във фризера ги попарвам леко за минутка във вряща вода , за да омекнат. Така събирам много в малко пространство.

# 181
  • София
От къде се купува този домакински амоняк,от аптека или магазин за препарати?
[/quote]
От магазин за препарати. На някои пише "Ароматизиран амоняк".

# 182
  • в моя свят на мир и любов
Само с записвам, после ще докладвам.

А за прозорците няма ли да е по-лесно просто да се облепят с фолио?

# 183
  • Sofia
Имаше по-горе въпрос за съхраняването на ботушите през зимата..

Да ви кажа аз какво правя (от майка си ги знам тези работи):
1. Избърсват се добре с влажен парцал и се оставят да изсъхнат
2. Намазват се с някой изостанал крем за ръце, лице, каквото има
3. Намачкват се вестници или друга тънка хартия на топки и се запълват ботушите от върха до горе
4. Слагат се в кутии

А видях наскоро в Австрия едни надуваеми нещица, които се напъхват в ботуша, за да седи изправен, много рационално, защото може да се изпуска въздухът и да се прибират, когато няма нужда от тях.

# 184
За да не "издирвам" чорапите като вадя прането от пералнята, а и да не попадат във филтъра по-дребнички неща, ги слагам в мрежеста торбичка с цип - купих си я от магазинче "за 1 лев". Така ги вадя наведнъж, много по-лесно е.

# 185
За да не "издирвам" чорапите като вадя прането от пералнята, а и да не попадат във филтъра по-дребнички неща, ги слагам в мрежеста торбичка с цип - купих си я от магазинче "за 1 лев". Така ги вадя наведнъж, много по-лесно е.

Ей това много ми хареса Peace
Ще го пробвам задължително  bouquet

# 186
                     Пукнат прозорец със сравнително мъничка дупка може временно да се задържи като се зашият от двете му страни копчета (едно за друго, като бодовете са през дупчицата).

# 187
  • Пловдив

Ей това много ми хареса Peace
Ще го пробвам задължително  bouquet
Аз още по мързеливо съм сложила една торбичка опъната върху кофа (аз ползвам стара калъфка за възглавница) и приучавам мъжа да си хвърля чорапите само там, да не се смесват с общото пране. На теория няма да ми се налага да пипам въобще голами мръсни мъжки чорапи, само издърпвам торбата, закопчавам и в пералнята. На практика.... събирам чорапи от целия апартамент, но работя по въпроса за дресурата Joy

# 188
Това вече и аз го правя,за което благодаря  bouquet
Поне 3 пъти сме се наводнявали(за щастие не е успявало да потече до съседите  Wink)заради промушили се чорапи,прашки и др. дребни неща,които запушват помпата

# 189
# 190
Аз от тъпия ми турски (персийски) килим събирам космите така. С широко тиксо. Вземам си го от Левчето (2 бр за 1 лев)  Peace
аз със широко тиско махам власинки и косми от черен панталон/сако/палто, направо им правя кола маска Mr. Green
                  Пробвах и двете, но и за двете неща много повече работа върши обикновена четка. Тиксото от втория път е пълно и трябва да го сменям. Или е ужасно трудоемко или нещо не правя както трябва... Може ли някой да обясни пак?
                  Иначе килима понякога го минавам само с четка, леко намокрена с омекотител ('Ленор') - така се сменя и въздуха, освен че се обезкосмява килима..

# 191
мооля те, ако можеш снимай ги тез торбички Praynig Обърнах всички "за 1 лев" и "домашни потреби"в града, ама не видях нищо подобно Sad

# 192
  • Шотландия
мооля те, ако можеш снимай ги тез торбички Praynig Обърнах всички "за 1 лев" и "домашни потреби"в града, ама не видях нищо подобно Sad
Могат да изглеждат така:

# 193
 Thinking не съм виждала такива, но поне вече ще знам какво търся Peace

# 194
Запис!
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт