Хитринки за всякакъв случай

• 74 895
  • 363
  •   1
Отговори
# 105
  • София-в сърцата на моите деца
 Тежки мебели местя сама с подпъхната точилка-даже с 2 по-удобно става. Гардероба се търкаля като по ролкови кънки и то пълен!!!!Няма изцапано, няма одрано и става върху всякакви повърхности! newsm78

# 106
Peace изгорено  мажа с мед  и оставам да попие- не остават белези
дрехи, който трябва да имат маначкан ефект  ги  вързвам на възел и ги оставям така да изсъхнат
 Twisted Evil
 Twisted Evil за плодово мляко купувам  обикновено к.мляко и разтворимо сокче- разтварям  малко от сокчето в млякото ......

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 11:48 от ANGYA

# 107
Лимона ще е по-сочен, ако минуту преди употреба го потопите в съд с гореща вода.
Ръждата от тъкани изчезва за секунди, като залея петното със сгоречен сок от пресен лимон newsm10

# 108
Аз използвам празните туби от минерална вода за еднократни кошчета за боклук, като им режа горната част, така си спестявам миенето на коша за боклук, когато трябва да се изхвърли нещо по течно - остаряла храна например.
също така ги ползвам за контейнерчета за лук, орехи и картофи, които държа на терасата.

# 109
за миризмата от каналите - откъде идва? ако е от отворен канал на пода, помага изсипването в канала на прилично количество вода. по водопровода има сифони, които трябва да са пълни с вода, за да не мирише. ако се образува вакуум в системата, сифонът се изпразва и плъзва смрадта.
Ами то и ние така правим, ама не мога цял ден да поливам канала  Rolling Eyes

# 110
чувала съм че тези миризми идват от лошата канализация и зависят от налягането newsm78

# 111
Super temi4ka!Bravo!
Domateniq sos suhranqvam(sled kato vednuj e otvoren),kato go izlivam v formi za led.Sled tova vadq po 2 kub4eta kato gotvq!
tAKA NE SE RAZVALQ!

# 112
  • Плевен
страхотна тема.не можах да видя съвет как се премахват петна от парафин върху библиотека.пробвах да го изстържа с ножа,но малко се издраска повърхността.моля ако някой знае да сподели. Hug

# 113
  • Czech Republic
Опитай да го нaгрееш с топла струя от сешоар и избърши със салфетка. Ако и така не стане, опитай да сложиш вълнено парче плат и върху него мини с нагорещена ютия , докато парафина попие.  Peace

# 114
Ако трябва да изстисквате лимон с ръка-първо го потъркаляйте в/у твърда повърхност като натискате силно.Ако не искате да режете целия лимон заради няколко капки сок, боднете го с вилица  и изстискайте, колкото ви трябва, останалата част може да се съхрани повече време, отколкото ако е разрязан Peace

# 115
  • Плевен
Опитай да го нaгрееш с топла струя от сешоар и избърши със салфетка. Ако и така не стане, опитай да сложиш вълнено парче плат и върху него мини с нагорещена ютия , докато парафина попие.  Peace
стана. Hug

# 116
За да не люти много лукът при рязане, след обелване го срязвам на 4 и го оставям в чаша с вода. След половин час отивам да го нарежа и почти не люти.

Когато варя боб, слагам по-голямо количество; като се свари, отделям една част и пъхам в камерата. Така, ако ми притрябва малко боб за други цели (например салата), не се налага да купувам консерва или да го чакам сто дена, триста часа да му се сварят кокалите.

От време на време (когато се сетя) при готвене отделям малко от нарязаните зеленчуци (чушки, моркови, целина, абе каквото съм си играла да кълцам) и слагам в камерата. После не ми се налага да пазарувам отделно всичкия зарзават за една супа, а и други ястия се разнообразяват така.

Това е засега, ще си записвам вашите.  Laughing

# 117
Аз пък открих, че всякакви мокри кърпички (и бебешки, и за ръце, и интимни...) са нещо като универсално почистващо средство. С тях успешно почиствам пресни петна по дрехи (понякога и не толкова пресни), а също ги използвах и за почистване на много грозни следи от лепилото на тиксо по едни нови мебели
     Употребявайте (или направо недейте) с повишено внимание върху телевизори - последния път Тринитрона стана на петна от Нивея Бейби. Иначе и аз бърша прах + много други с влажни кърпи.

-правя на децата компрес от ракия с черен пипер при болно гърло;
-лук нарязан накиснат за цяла нощ с 1л. мед и се получава чудесен сироп за кашлица;
       При настинки и грип, освен компреси и разтривки слагам памучета с ракия или син спирт в ушите - на сутринта сме свежи като репички.
       Сокът от лук (изстискан или събран при настъргване) сваля нивото на кръвната захар - много подходящо за диабетици средство.

При начални симптоми на херпес - съберете жълтата течност (никотина), която остава по пепелника от няколко цигари и намажете. Така херпеса не се появява изобщо.
       При (до среднотежко) изгаряне - мястото се намазва веднага с кашичка от сода и оцет. След няколко часа няма и следа от изгаренето.

# 118
  • Пловдив
MechoPuh моля да обясниш за никотина.Не ми стана ясно каква е тази жълта течност по пепелника  Rolling Eyes Аз нали не пуша....,но за херпесите съм номер едно.Тези "гадини" много ме обичат  Rage Затова,ако може поясни за такива неуки като мен  Blush

# 119
     Палиш 3-4 цигари (или намираш кой да ти свърши 'черната работа'  Mr. Green) и ги слагаш в една чинийка. Хубаво е да изтръскваш пепелта отделно в пепелник - само жълтичкото да остане в чинийката. Намазваш. Доста мирише, но е ефективно.
     Никога не съм можела да извадя четката от тръбата на прахосмукачката, обаче тази вечер се запънах и след първия безплоден половин час взех, че нагрях частите със сешоара. Веднага стана  Mr. Green. С удоволствие признавам, че темата ме стимулира да успявам.
     А, и днес пробвахме един друг метод за/против листни въшки - листата на растението да се измият със 'сапунена' вода. Ще разкажа за ефекта след седмица.

Общи условия

Активация на акаунт