Хитринки за всякакъв случай

• 75 365
  • 363
  •   1
Отговори
# 150
И от мен няколко хитринки:
за да изчезне миризмата от лук от ръцете ги натривам с магданозени листа, а за да изчезне от ножа, с който съм рязала лука,го натривам с памуче, натопено в растително масло или с ножа разрязвам морков, резултатът е същият,
с водата, в която съм варила картофи, ориз или яйца, но неподсолена, поливам цветята и така ги подхранвам,
застоялата миризма от цигари премахвам, като слагам в чинийка памук, напоен обилно с оцет и престоява на високо поне 12 ч. Не го правя, когато дъщеря ми си е у дома, защото не обича миризмата на оцета,
ако нямам в момента препарат, с оцет и сол почиствам загоряла тенджера, като ги кипвам,
за да запазя по-дълго време лимон, от който съм използвала една част, го топвам в белтък откъм отрязаната страна,
а ако съм счупила яйце,  което не мога да използвам веднага, го слагам в чашка и отгоре го покривам с растителна мазнина, след коато го прибирам в хладилник. И още много малки хитринки  използвам в ежедневието си, но за тях се сещам обикновено в момента, в който възникне необходимостта от прилагането на такива.

# 151
Ти пък сега.  smile3515 остави ме да си мисля, че съм открила топлата вода!

е, аз определено откривам топлата вода с това. ама как пък изобщо не ми е хрумвало  newsm78. с прахосмукачката търкам като умопобъркана като са се показали четките да се съберат на едно място космите и после голямо чистене пада пък на самата четка.   bouquet

# 152
  • София
Малко банално Embarassed
Палзвам щипки за простиране навсякъде в кухнята-за да защипвам отворени пакети ,ориз, кафе, брашно, фиде, млякото на Али, подправки, почти всичко.Така не се налага да търся на всяко нещо бурканче или кутийка.
аз така правя с кламерчета Peace
И аз с кламери или ластици.Щипка за пране слагам само на праха за пране да не изветрява Laughing
И аз бързам да се включа с някой от мойте хитринки

2-след като се изперат бели платнени обувки се мажат обилно със сол,за да не се получат жълти петна и като изсъхнат се изчеткват от солта.Ефекта е поразителен.

За това много ти благодаря  bouquetЕдни бели маратонки на Бенетон ги прах сто пъти с какво ли не и все избиваха жълти петна,сега ще знам вече Laughing

Последна редакция: вт, 12 дек 2006, 00:55 от danielad

# 153
Това за пликовете в коша за пране е супер.А срещу херпес,вместо цигара ефектът е същия като запалиш  няколко кибритени клечки и ги драснеш върху чаша. Мажеш с черното което остава.Мъжът ми само това прави,че постоянно е с херпеси горкия.

# 154
Vnimavaite s protivozachatychite i cvetiata.  Az go znam tozi trik ot ginekolozkata mi i vednaz prekalih (slozih 5, 6 hapcheta navednaz) i ubih edna orhideia  Cry

# 155
Поздравления за полезната тема! Аз мога да споделя личен опит с почистване на кожата от боя за коса при боядисване. След като приключи боядисването, местата, които са изцапани с боя се почистват внимателно с памуче, напоено с лакочистител. Аз използвам един син на цвят, на него пише  "Forte". Предполагам, че става и с друга марка лакочистител. Много е лесно и ефикасно. Не остават никакви петна.
И един чай за болно гърло, патент на баща ми. Сваряват се орехови черупки, на чаена чаша отвара се прибавя пълна супена лъжица мед и равна кафеена лъжичка смлян черен пипер. Пие се горещо. Садо-мазо история, но наистина помага.  Laughing

# 156
  • Толбухин
Винаги когато пера пердета,ги пера на кратка програма в пералнята.След като ги изкарам от пералнята веднага ги закачам на корниза.Така не ги гладя изпъват се сами,а и стаята много добре мирише на омекотител.
Ако се сетя друго ще пиша пак.

# 157
само записче

# 158
...Като бях малка все карах едни зловещи бронхити и мама и татко ми правеха нещо доста лепкащо, но много помагащо: хартия за плодове и зеленчуци (една кафява, сега обаче не знам какъв ще и е заместителя, може би и обикновена ще помогне) се надупчва на 2-3 см с вилица, намазва се с мед и се поръсва черен пипер. Туй нещо ми го лепваха на гърба и така спях през нощта. Много ми помагаше...
                  Само веднъж ми го правиха като бях дете, бях наистина много, много зле и ми помогна. Но сигурно сме нямали хартия, защото ми го направиха с вестник.

# 159
  • о`майна лунна нощ е
Ако се порежете на сгъвка на пръст, китка ... сложете на мястото капка мед и тогава лепенка за рана. Медът е мощен антисептик и спомага за образуването на еластична коричка на мястото. Така тя няма да се сцепва и ще заздравее бързо.
Пробвано е лично и наистина помага.

# 160
Аз от тъпия ми турски (персийски) килим събирам космите така. С широко тиксо. Вземам си го от Левчето (2 бр за 1 лев)  Peace
аз със широко тиско махам власинки и косми от черен панталон/сако/палто, направо им правя кола маска Mr. Green

# 161
                   Ако ще боядисвате прозорци: преди да боядисате рамките на стъклата с блажна боя, намажете стъклата с оцет и боята няма да залепне по тях (открадната хитринка).

# 162
  • у дома
запис, а и не само  Peace

много от нещата и аз ги използвам, затова няма да се повтарям  Peace но много полезни хитринки прочетох  Hug

ето нещо, което не съм срещала в темата:

при дълбока прорезна рана - изгаря се вълна, да стане на въглен и се поръсва раната. много бързо се затваря и минава, но трябва да се направи на момента (аз лично имам парче вълна, от един много стар кожух, което стои в аптечката).
за по-лесно белене на сварено яйце - чукваш от една страна черупката и отчупваш малко, след това през "дупчицата му правиш изкуствено дишане". така черупката се отделя от белтък и беленото става лесно.
за болки в ухото - няколко капки от парче нагорещен праз лук

ако се сетя друго ще пиша пак  Laughing

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 21:46 от blueeye®

# 163
  • До хладилника, който обичам
                   Ако ще боядисвате прозорци: преди да боядисате рамките на стъклата с блажна боя, намажете стъклата с оцет и боята няма да залепне по тях (открадната хитринка).

Това факт ли е? Пробвала ли си лично?

# 164
  • Габрово
Включвам се и аз :
- сребро чистя лесно с парцалче намазано със старо червило, което вече не ползвам;
- за изгорено много помага Пенатен крем, веднага се намазва и никога не става пришка;
- в кутии от АМ замразявам подправки, моркови и чушки нарязани;
Друго в момента не се сещам.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 00:25 от radostina33

Общи условия

Активация на акаунт