Хитринки за всякакъв случай

• 75 365
  • 363
  •   1
Отговори
# 195
Аз от тъпия ми турски (персийски) килим събирам космите така. С широко тиксо. Вземам си го от Левчето (2 бр за 1 лев)  Peace
аз със широко тиско махам власинки и косми от черен панталон/сако/палто, направо им правя кола маска Mr. Green
                  Пробвах и двете, но и за двете неща много повече работа върши обикновена четка. Тиксото от втория път е пълно и трябва да го сменям. Или е ужасно трудоемко или нещо не правя както трябва... Може ли някой да обясни пак?
                  Иначе килима понякога го минавам само с четка, леко намокрена с омекотител ('Ленор') - така се сменя и въздуха, освен че се обезкосмява килима..
обикновената четка не върши работа при малки власинки или къси косми, особено на черно много си личи
режеш парче тиксо около 10см и лепиш/отлепваш, дори и да е пълно на втория път, пак си лепи, докато почне съвсем да лепи, режеш ново и пак

# 196
  • София
Сетих се за нещо, че сега сме болни Crazy
Като ми предпишат хиляда лекарства, за да не забравям какво и кога съм дала............ на гърба  на рецептата си пиша:

Сутрин
.................
.................
Обяд
.................
.................
Вечер
...............
Какво и по колко Peace

# 197
Ей жестока тема колко неща научих а ето и нещо от мен

За да не почернее олиото когато пържа патладжан потапям парчето първо във вода и след това в брашно - изпитано е !

# 198
  • София /Абсурдистан
Една хитринка и от мен - при боядисване на косата, ако се изцапа с боя и кожата на лицето или ушите Grinning , чисти се идеално с памуче, напоено с лакочистител.

# 199
Една хитринка и от мен - при боядисване на косата, ако се изцапа с боя и кожата на лицето или ушите Grinning , чисти се идеално с памуче, напоено с лакочистител.
                   Изпробвано, действа  Peace !

# 200
Запис и Поздрави за страхотната темичка.  Hug

# 201
Peace
а за да не се изцапа, може предварително да се намажете с мазен крем за лице

# 202
Аз не успях да почистя черната боя на мама с лакочистител. Но една фризьорка ми каза, че се почиства с къдрин. Сега търся къдрин...  newsm78 да пробвам. А мама си ходи така...  Embarassed

# 203
Топченцата, които се образуват по дрехите след известно носене могат да се премахнат със самобръсначка (добре е да е леко поизхабена). Аз лично съм го пробвала върху полар, така си направих един елек като нов. Peace

# 204
  • София
Топченцата, които се образуват по дрехите след известно носене...

Аз имам специален уред за това - много полезен!

# 205
Люспите на замразени печени чушки се махат лесно под струята гореща вода на чешмата, без да се размразяват предварително, направо се събличат.
Загорели тави чистя с четка с твърд косъм и дълга дръжка, става и за рендета /щади се маникюра  Wink/, за рендето на сокоизтисквачката също.
Сандвичи пека обърнати наопъки върху плосък тефлонов тиган - става за принцеси с кайма, с кашкавал - вместо на скара, и за препечени филийки - вместо в тостер.

# 206
Топченцата, които се образуват по дрехите след известно носене могат да се премахнат със самобръсначка (добре е да е леко поизхабена). Аз лично съм го пробвала върху полар, така си направих един елек като нов. Peace
аз така си избръснах един анцуг, че сега си има чудна дупка точно на коляното  Crazy

# 207
  • София /Абсурдистан
Аз не успях да почистя черната боя на мама с лакочистител. Но една фризьорка ми каза, че се почиства с къдрин. Сега търся къдрин...  newsm78 да пробвам. А мама си ходи така...  Embarassed
Боята се почиства веднага след като се измие косата, не трябва да се оставя да мине повече време. Има един лакочистител - ФОРТЕ- с него се чисти. Къдрин се купува направо от фирмите, които зареждат салоните с консумативи. Обаче къдринът смърди ужасно.

# 208
  • В Голямото село
Цитат
аз така си избръснах един анцуг, че сега си има чудна дупка точно на коляното  Crazy
hahaha
страхотна темичка Simple Smile

# 209
Не знам дали е споменато - чудна работа ми върши хартиеното тиксо - за етикети за фризера, кутийки, бурканчета....
За почистване на душ-кабината използвам "Меглио" /обезмаслител/ - пръскам и бърша с "магическа" кърпа, после обливам с душа - много лесно става.
За дребните детски играчки съм купила едни големи прозрачни пластмасови кутии - с дръжки и затварящ се капак, от дом. потреби - хем всичко е прибрано, хем се вижда къде е.
Колкото до "бръсненето" на дрехи - и аз имам горчив опит с обикновена бръсначка. Купете си епилатор за дрехи - страхотно се справя с топчетата и дрехите наистина стават като нови! Е, отвреме-навреме трябва да му сменяте батериите Wink...

Общи условия

Активация на акаунт