Нашите цветя - обща тема 12

• 34 949
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Ааа, ясно. Аз не ползвам, че при мен бавно съхне почвата, а аз обичам да поливам често и не съобразих.

# 421
Като гледах прогнозата за времето, че другата седмица ще има голямо застудяване и реших да прибера вече папрата в къщи

, ама направо незнам къде ще го слагам Simple Smile.

# 422
Natt***,
Много е красива!!!!  Heart

# 423
Ехаа, Nat, великолепна е тази папрат. Може да я сложиш да виси от някъде, ако имаш такава опция

Наина, и аз се нареждам на опашката, да знаеш 😁 Прекрасни са ти сингониумите!!😍 И тях ли си ги поръчвала от немски сайтове?

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 11:20 от Lollo

# 424
Ехаа, Nat, великолепна е тази папрат. Може да я сложиш да виси от някъде, ако имаш такава опция

Ниана, и аз се нареждам на опашката, да знаеш 😁 Прекрасни са ти сингониумите!!😍 И тях ли си ги поръчвала от немски сайтове?
Сингониумите -всички са от България.Мохитото купих като резник,всички други бяха вкоренени.Основно купувам от три  онлайн магазина и от един колекционер.

# 425
Наина, може ли кажеш от кои  сайтове си ги купувала?

# 426
  • София
Сега разбрах, че имам африканска теменужка, бяла. Добре че казахте, че да прочета как се гледа и каква изненада само, че и тя не обичала топло. Цъфти си и на топло де.

Ако си гледала моята снимка,написах по грешка теменужка,а то е маргарита.
Поста е коригиран вече.

# 427
Наина, може ли кажеш от кои  сайтове си ги купувала?

Резник на Мохито от тук https://www.plants.bg/
Другите от https://www.facebook.com/FlowerShopTheJungle/
Вериагетния и Конфети от колекционер.

# 428
Много ти благодаря Hug! Първият го следя, но няма наличности от доста време. Ще проверя и другите Simple Smile.

# 429
Natt***, папрата ти е разкошнотия. Вжидала съм я и преди. Как успяваш да я гледаш такава пищна и зелена, нямам представа Simple Smile

# 430
Благодаря Миоки Simple Smile ! Цяло лято я гледам на северната тераса- много й харесва, къпя я в неделя.
Много харесвам папрати! Не полагам някакви особени грижи, но зимата в къщи почват да й жълтият листата, въпреки, че ги пулвелизирам.

# 431
Да, явно папратите си искат влажност и топличко. Не мога да им предложа такива условия зимата тук, а лятото навън нещо ми яде мушкатата - охлюви, гъсеници... ужас е.

# 432
Сега разбрах, че имам африканска теменужка, бяла. Добре че казахте, че да прочета как се гледа и каква изненада само, че и тя не обичала топло. Цъфти си и на топло де.

Ако си гледала моята снимка,написах по грешка теменужка,а то е маргарита.
Поста е коригиран вече.

Не, не се водя от твоята снимка, просто след поста ти потърсих да видя какво е африканска теменужка.

Около нас в гората и покрай пътищата е пълно с папрат. През зимата не е такава пищна, но през ранната пролет пак избуява. Може би трябва целогодишно да се държи навън, не знам. Аз имах една саксия с огромна папрат, през зимата я прибрах вътре, пожълтя и накрая изсъхна до корен въпреки грижите. Може би има стайни видове, но тази определено не беше за стая. Но и в нас е много сух въздухът. Вчера пуснах овлажнителя, до тази сутрин едва е докарал 45% влажност, а като го пуснах беше 32%. Цял живот където и да сме живели се борехме с влага, тук със сухота.

Последна редакция: нд, 12 дек 2021, 13:27 от Анонимен

# 433
Ох и при мен е така, охлюви, гъсеници, миризливки, но най страшни са памуклийките- няма преборване с тях. Намерих една снимка есента на 2019г е била такава папрата .

# 434
Аз за това не смея да изнасям навън цветя, които после трябва да прибирам. Много ме е страх от внасяне на гадини вътре, които да плъзнат по другите цветя. Преди време си бях взимала мини розички. Всичките бяха с от тези гадинки, които правят паяжини (spider mites) и ми изпоназаразиха другите цветя като ги внесох вътре. Беше преди години, тогава нямах много и бяха все обикновени. От тогава съм в стрес Laughing Даже доста време не гледах никакви цветя.

Общи условия

Активация на акаунт