Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 324
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Това също е вариант, да.

# 256
Да,и аз си мислех за това dolce miele и за това исках да се допитам до вас. Благодаря, толкова неща научавам от темата,надали някой "Доктор" щеше да се занимава с проблема. Двама смених и никой нищо не каза за ИР, вече 3то мнение реши да ми изпише хап, да каже спри сладки, тестени, ориз и картофи. Казах, че съм на нвхвм режим и само ме погледна,без да каже дума.

# 257
  • Paris, France
Mimi, ако си стриктно ВМ-НВХ и нямаш прегрешения, то хапче не ти трябва, защото хапчето възпира черния дроб да бълва глюкоза, но ако спреш да я ядеш и се опразни чрез спорт, то ти ще успееш да пребориш ИР по-бързо. Просто трябва да си стриктна, много, много стриктна известно време. После нещата се нареждат и като отслабнеш ще имаш много повече опции, включая високо В хранене ако си сериозна със спорта.

Стисваш зъби за някакъв период и като се стабилизира КЗ си свиркаш.

Ниската КЗ не се усеща никак. Усеща се рязкото падане на КЗ. При ОГТТ и КЗ 2 и нещо щях да припадна, а на кето режима с подобна се чувствах супер. 

3.4 не е ниска КЗ. По-притеснителна е сутрешната КЗ от 5.5 и трябва да работиш върху нормализирането и.

# 258
  • Пловдив
Относно поста за обременяването много често напоследък чувам хора отишли за ОГТТ и неправилно проведено изследване - я взета кръв от пръста на едно от трите вземания, я взета само два пъти - преди глюкозата и два часа след това, сега пък изследван само инсулин. Много лошо говори за лабораториите това и несериозното им отношение. Особено ако е важно както адашката е написала за забременяване. Сега пак ще се подложи на тази гадост, не че наистина някои хора тези 75 г. глюкоза не ги ядат всеки ден, но... Като си спомня моето изследване, след глюкозата и вземането на кръв бях пушка, но вечерта - адско главоболие с повръщане. А сега в 28 г.с. ме чака пак, но е необходимо и важно, няма избягване.

# 259
Доколкото разбрах, платила си е и за трикратен инсулин, а са изследвали само глюкозата трикратно...😬🤐

# 260
А аз го разбирам като просто да е казано че се иска ОГГТ, което си е изследване на КЗ с глюкозата. За инсулина се казва изрично или там лекарят написва. Същото се отнася и за това колко измервания и през колко време, защото вариантите са повече от един. Някои лекари казват че ги интересува само на втория час и написват само на 0 и на 120 минута да се изследва.
Не са се разбрали просто, а без разговор трябва боб да хвърля всяка страна че да се чуди другата как го разбира.
Ако действително е платила и за КЗ, и за инсулин, силно се съмнявам да го таксуват а да не го извършат. Много лесно се доказва несъответствието между касов бон и резултати и едва ли да си го позволят това. По-скоро не е вписан този инсулин никъде и затова го няма. Не е първият такъв случай. Не коментирам колко е глупаво да се изследва само КЗ, просто посочвам че го има като вариант и не е рядкост.
Повечето дето пишем тук още като ни кажат сметката и ще ни стане ясно че не са включили инсулина, но някой дето изследва за пръв път може и да не се усети че е прекалено малко и за двете.

# 261
Натка, ами...хубаво е и който се изследва, и лекарят да уточнят какво искат. Не знам в случая кой какво е обяснил в лабораторията. Ако лекарят е казал изрично, че иска и трикратен инсулин, то не трябва ли да го напише "черно на бяло" или поне да наблегне да се каже това изрично в лабораторията? То ОГГТ само с глюкоза в моята лаборатория е на някаква смешна цена...около 4,50 лв, а с трикратен инсулин е с около 40 лв повече...А ако са платени само около 4,50 лв и в лабораторията не е казано да се изследва и инсулин, то значи сметката е точна: няма платен инсулин, няма изследван инсулин...

# 262
Mimi, ако си стриктно ВМ-НВХ и нямаш прегрешения, то хапче не ти трябва, защото хапчето възпира черния дроб да бълва глюкоза, но ако спреш да я ядеш и се опразни чрез спорт, то ти ще успееш да пребориш ИР по-бързо. Просто трябва да си стриктна, много, много стриктна известно време. После нещата се нареждат и като отслабнеш ще имаш много повече опции, включая високо В хранене ако си сериозна със спорта.

Стисваш зъби за някакъв период и като се стабилизира КЗ си свиркаш.

Ниската КЗ не се усеща никак. Усеща се рязкото падане на КЗ. При ОГТТ и КЗ 2 и нещо щях да припадна, а на кето режима с подобна се чувствах супер. 

3.4 не е ниска КЗ. По-притеснителна е сутрешната КЗ от 5.5 и трябва да работиш върху нормализирането и.

Невена, благодаря ти. Да, чета че много често се споменава спорт и движение, но азнямям  никакво време за спорт, бързо ходене по половин час и тн.. Режима го спазвам е, имам си прегрешшения, но е много рядко и то когато нямям възможност да ям друго, когато съм навън. Вчера излезнахме с мм и тогава прегреших, но нямах избор. Килограми излишни почти нямам, но корема ми е зора. След раждането, съм с талия 95 вече, а преди режима и без хапче беше към 100и нещо. Вече 4 месеца съм на режим и 3 на хап, хапа мисля да пия още 2 и леко да го спирам, и тогава да пусна кз и инсулин, само на гладно. Че за 6 месеца ми направиха 2 пъти обременяване.

# 263
  • Пловдив
И лекарят трябва да обясни на пациента, и в лабораторията трябва да внимават, на мен ми написаха изрично на листче какво изследване се иска. Но на моята приятелка например лекарят не беше обяснил, че три пъти се взема кръв и от къде, после й се скарал, че изследването не става... Случаи всякакви наистина.

# 264
# 265
Алкохолът от всякакъв вид е за повод, не за контролиране на кръвната захар и лечение на каквото и да било. Тази статия е журналистически парцал, с извинение.

# 266
Tази статия щеше да ме развесели, ако не беше всъщност тъжно...че доста хора се информират от подобни "източници". 😷 "Доказано" било, "проучванията показвали"...но де факто никакво доказателство не се вижда в статията. А май споменават и за GlucoNorm 🤔🤐 А спадането на КЗ, измерено с глюкомер, просто показва каква е КЗ, но не и за сметка на какво количество инсулин. 😉 Но на никого не му пука жените диабетички с какъв инсулин са, интересуват ги само нивата им на КЗ...Червеното вино съдържало полезен холестерол, ОМГ...☺ Според мен, това е просто някаква "статия" за запълване на съдържание...

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 19:27 от dolce miele

# 267
Значи, стигнах до изречението "Американската асоциация за диабет казва, че..."  и не четох нататък. Като знам колко масово там са два пъти колкото мен големи и как се хранят и как се "справя" тази страна с диабета като цяло... Мерси, не им знам асоциацията но явно не струва.
Ако толкова искам малко червено вино, понякога ще си сипя половин чаша и ще си я изпия. Като е толкова рядко сигурно и цяла няма да ми навреди особено, но аз съм слаб пияч и ще започна да усещам алкохола, а не е това целта, виното просто ми харесва на вкус. Ама не с такива извинения, а знаейки че това е нещо рядко и не най-добрият избор и не е за честа консумация. (За да не подведа някого от тепърва започващите да четат тук, аз никога не съм имала завишена кръвна захар а "само" инсулин, освен че съм на ВМ-НВ хранене от няколко години вече, свалила съм теглото до приемливо и не ми е проблем да кривна леко от режима и да се върна отново на него още на следващото хранене.)

# 268
Проблемът е, че за да получиш предполагаемите ползи от тези полифеноли и каквото там уж полезно има във виното, трябва да изпиеш такива  количества, че вредата, която алкохолът ще нанесе, не може да се мери с потенциалните ползи от тези вещества.

# 269
Идвам да мрънкам от ендокринолога си. Най-после вкарахме хормоните на ЩЗ в норма, като според него е “време да се занимаваме с метаболитния синдром”. Супер. И кво мислите ми препоръчва. Да ям бобови и нискомаслени млечни, никви мазнинк. Гледам го и ми викам “Докторе, ма аз с мазнини свалих 8 кила за един месец, отделно от бобовите стомахът ме боли и ще гръмне.” Отговорът беше “Не можеш да изключваш храни. Тогаз метформин и движение.” Нямам намерение да го пия. Просто се изумявам за какви лекари иде реч, тотален игнор на това, което му казва пациентът. Едно си баба знае, едно си баба бае.

Общи условия

Активация на акаунт