Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 320
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
Идвам да мрънкам от ендокринолога си. Най-после вкарахме хормоните на ЩЗ в норма, като според него е “време да се занимаваме с метаболитния синдром”. Супер. И кво мислите ми препоръчва. Да ям бобови и нискомаслени млечни, никви мазнинк. Гледам го и ми викам “Докторе, ма аз с мазнини свалих 8 кила за един месец, отделно от бобовите стомахът ме боли и ще гръмне.” Отговорът беше “Не можеш да изключваш храни. Тогаз метформин и движение.” Нямам намерение да го пия. Просто се изумявам за какви лекари иде реч, тотален игнор на това, което му казва пациентът. Едно си баба знае, едно си баба бае.
Аз имам чувството, че те не се интересуват от режимите хранения и за тях е по-важно да изпишат хапчета. Явно на това ги учат, не съм срещала доктор, който да не иска да изпише хапчета...

# 271
Повечето нищо не разбират от хранене. Храненето не е интересен въпрос и не се учи изобщо (може да се каже) за това от съвременните медици. Няма и пари да се правят там, така че е в трета глуха. Повтарят едно и също като папагали, без да се замислят и до там. Честно, понякога имам чувството, че се информират от статии като по-горе постнатата...

# 272
Е, според статията по-горе...алкохолът е вреден по принцип, но червеното вино съдържа полезен холестерол...😁 😅

# 273
Не бре, пише, че съдържа липопротеин, който осигурява добър холестерол. Какъв е този липопротеин който съдържа и от къде се е взел, и как осигурява добър холестерол, и какво значи "добър холестерол", не става ясно от статията.

# 274
Аз нали ги правих тези проучвания , само за да потвърдят тезата ми.
Само дето с розе, около бутилка, щото с племенницата много добре си гукаме, та се напраих на младеж. И виното беше чисто, не ме боля глава на другия ден. За сметка на това и понеже съм отвикнала, ми беше зле два-три дни, качих кило и половина, очевидно задръстих органи и системи. Вярно, кз ми беше вечерта 5,3 , сутринта паднала на 4, 7.
Но кръвното сутринта ниско, следобяда още по-ниско, а на следващата сутрин - по-високо от обичайното с десет единици. Пулсът и той нагоре, като че ли ще ми пукне в ребрата сърцето. 105-110 трайно, егати. Мерси съм вече.
Днеси  аз попаднах на статия, че стафидите били вълшебни по две-три лъжици на ден за ниска кз., Няма и да я качвам. Стафиди.
Това са разни поръчкови статии или на винопроизводители, или на разни произведачи на сушени плодове.

Само ви чета напоследък, но искам да се похваля, пък кз ми е около и малко над 5, сутрин понякога и повечко.
Ето, сутринта 5, 7, ама то щото снощи с някакъв акъл неземен ядох купешка лютеница, а тя ми сладнеше много. Преди режима обичах. Но днес за обяд изядох 2 варени яйца, бързото ходене половин час и сега , час след яйцата, кз ми е 4, 9.
Не стават лесно нещата при мен, но аз съм упорита. Понякога си мисля, че няма да се размина с хапчета Cry

# 275
С док държим връзка по месинджер, и тя казя изследване за инсулинова резистентност с обременяване. Каза трикратно. Отивам си аз в лабораторията казвам им какво ми е казала, те няма пеоблем взеха кръв, пих гнусотията, и така още 2 пъти. Изследвах и други хормони с обременяването. Направи мк впечетление, че не е скъпо, но от къде дя знам, че пък трябва да е? Абе... Както и да е. Ще е другата или по-другата свдмица, че и цитонамазка взе, че съм с ерозия и съм под пара. Веднъж лекувах подобно нещо, ей го ся пак...

# 276
Aз съм винаги мнителна когато ми взимат кръв цели 3 пъти за малката сума 4-5 лв 😀 В моята лаборатория само инсулин (еднократно) е 16 лв, трикратно е около 40 лв. Ясно, "изследване за ИР с трикратно обременяване" изобщо не е точно обяснено от лекарката, ако това са били точните и' думи...

# 277
Aз съм винаги мнителна когато ми взимат кръв цели 3 пъти за малката сума 4-5 лв 😀 В моята лаборатория само инсулин (еднократно) е 16 лв, трикратно е около 40 лв. Ясно, "изследване за ИР с трикратно обременяване" изобщо не е точно обяснено от лекарката, ако това са били точните и' думи...
Минало... И да се ядосвам, смисъл няма. Пак ще го повторя, кво да напрая...

# 278
Не, няма смисъл да се ядосваш. От стрес се вдига инсулина. Вече поне знаеш и следващия път всичко ще е точно.

# 279
] Аз имам чувството, че те не се интересуват от режимите хранения и за тях е по-важно да изпишат хапчета. Явно на това ги учат, не съм срещала доктор, който да не иска да изпише хапчета...
Ами всъщност има, макар и рядко. Ендото, при която ходих последния път, не пожела даже добавка да ми изпише. Каза , че може, но не вижда смисъл, ако мога само с храната да се контролирам.
Гергана,  лабораторията, в която се изследвам по принцип, си има сайт , в който има цени на всички изследвания, които правят и аз така много лесно се ориентирам предварително какво би ми струвало и няма изненади.

# 280
Да, аз също винаги отварям сайта на моята лаборатория и си изчислявам кое колко ще ми струва. Но аз обичам да съм подготвена с цените и да ги знам предварително.

# 281
Здравейте, чета ви от доста време, защото имам ИР. В последните 4 месеца не ям захар, тестени изделия, ориз, картофи и прочие. Висока съм 172, а тежа 56 кг. С този мой режим отслабнах 5 кг. До тук с “хваленето”, сега и лошата част. Някой може ли да ми даде насоки, защото си пуснах изследвания и холестерола много ме очуди! Висок добър и лош… по принцип пържено и мазно не ям. Благодаря ви!

# 282
Нищо му няма на холестеролът ти. Ако си на ти с английския, виж това видео и това изследване
За протокола, моите стойности са по-високи.

# 283
Нищо му няма на холестеролът ти. Ако си на ти с английския, виж това видео и това изследване
За протокола, моите стойности са по-високи.

Благодаря за бързия отговор, Миоки. Ще ги изгледам Simple Smile

# 284
  • Paris, France
D.Nick, важни са само триглицеридите и VLDL холестерол. Твоите са супер ниски, което е чудесно. Още по-хубаво е, че и добрият холестерол ти е висок. На фона на всичко това леко завишен LDL холестерол няма никакво значение. Ако, все пак искаш да го подобриш, заедно с ИР, можеш да увеличиш омега 3 и ниацин, да намалиш наситените мазнини и да забравиш за омега 6. Яйца от хранени с лен и чия или някакво друго, богато на АLA растение, кокошки, гъби, зелена трева, малко червено цвекло ще са най-добрите ти помощници за тази цел. Мазна, но само дива риба от северни морета, рибено масло също помагат.

Навсякъде ще прочетеш, че фибрите свалят лошия холестерол. Вярно е, но сами по себе си дърпат и други полезности и затова е добре да се ядат неограничени количества фиброзни зеленчуци, но никакви фибри като пектин, трици и подобни.

Поздравления за успеха. Страхотни резултати си постигнала!

Общи условия

Активация на акаунт