Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 43

• 28 382
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Каква твърда храна му даваш освен млякото? Млякото какво е, формула?
А на вид как изглежда, пълничко ли бебчето или нормално (независимо от теглото)?

# 226
Моята дъщеря и тя все беше гладна. Купувахме едно адаптирано мляко за по-гладни гладни бебета с някакви фибри, че да я засища повече - на Cow and Gate, потърсете го в интернет, специано за ящни деца е. Тя обаче винаги е била доста височка и винаги килограмите са й били в норма, затова изобщо не съм й брояла хранения и й давах да хапва.

# 227
Моят племенник също беше много ящен, но беше хърбав направо, въпреки количествата които изяждаше. Въпреки вида му тежеше като гюле. За това и питам как изглежда детето външно.

# 228
Някой беше писал за сладки картофи - аз много обичам, но не са режимна храна. Ако се опитва човек да се храни чисто, не са добра идея. От време на време и при по-свободен режим евентуално стават. Много въглехидратни са си. На мен ми вдигат КЗ, тиквата също. Преди две седмици бях правила зеленчукова супа с тиква - всякакви зеленчуци (тиквичка, тиква, праз, целина, лук, морков, домат, чушки …). Става много вкусна, но са си много въглехидрати - толкова
че КЗ да хвръкне, но явно не активира много инсулин и КЗ не пада доста време ако не се движи човек. Едно такова ядене вероятно би стопирало процеса по отслабване за няколко дена, ако се яде през няколко дни става доста тъпо като идея.
Тази глюкозна кралица я гледах сега, препоръчва тост (пълнозърнест Wink )с фъстъчено масло и банан пред плодово смути - страшни глупости. Все едно като да избираш между вафла и вафла 😄 Друго не зачетох след това, щото толкова прозрения ми стигнаха, за да ми се дигне КЗ Simple Smile

# 229
А, аз не я слдвам, даже не знам защо ми излезе, но видях картофите и се сетих за питанката тук и направих скрииншот.

# 230
Пускам една идейка за режимна храна...Някой по-назад се чудеше какво да яде, а и му омръзнали пълнените чушки с яйца и сирене 😃 Може директно да си ги напълни с кайма, лук и кубчета тиквички (или друг зеленчук)+ подправки и да изпече. Или да си направи едни такива карфиолени чушки (този път имаше камби на оферта)😉:

Не можах да направя по-хубава снимка. Буквално напълних една голяма тава със следните количества; за малко нямаше да събера всичко в нея:
Чушки /8 камби при мен, половината бяха по-големи/, 1 глава карфиол- използвам винаги и зелените листа, 3 моркова, 2 глави лук, 500-600 грама кайма, къри, сол, чубрица, черен пипер. Върви и кимион, а червен пипер и доматено пюре ме домързя да слагам този път...Запържвам всички "чопирани" зеленчуци в голяма тенджера+ достатъчно зехтин/друга мазнина. Добавям почти веднага вода колкото почти да покрие сместа (да прилича визуално на нещо като ориз), оставям на котлона за известно време...леко да се сготви каймата и да омекне карфиолът, но не прекалено. В намазнена тава редя напълнените чушки (може да се пълнят и други зеленчуци), а около тях изсипвам каквото остане от плънката. Моите камби бяха почти изцяло покрити от плънката около тях, само горната им част се виждаше. Изпекох във фурната до готовност и воала! Чак ме попитаха дали има ориз вътре (включително и майка ми която знаеше, че ще слагам само карфиол). 😁 Само малката отказа да яде, но тя и чушки с ориз не яде...явно е от групата на Натка, чушки да не види...😆 Но и баща и' е горе-долу така...😄
Друго нещо което ми е много вървежно напоследък е крехко зеленце на салата с песто, лютеница или майонеза/кисело мляко/заквасена сметана. 🙂 Към зелето понякога добавям и парченца краставици.
П. С. Единствено камбите изпуснаха малко повече вода, отколкото изпускат чушките за пълнене, но не беше и прекалено. Може да се отдели малко течност за сос с кисело мляко (може да се сгъсти с яйца), аз просто добавих малко кисело мляко към яденето.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 04:37 от dolce miele

# 231
На мен ми е интересно нещо, което Невена каза за карфиола, че й вдига кз. Един път след ядене на месо, печен карфиол и печена зелена чушка и на мен ми даде по-висока кз от очакваната, та ще трябва да ескпериментирам явно. Май и аз ще сам на пълнени чушки с кайма и карфиол. Вчера стомахът ми не беше добре, много раздразнен беше, предната вечер прекалих с панирани зелени домати и сирене от Гозо с черен пипер. Та, за вечеря прегреших с филия хляб към телешко варено. Кз на 1.5 и 2 часа след хранене - 8.1. Много тъжно ми стана.
А тази сутрин - 6.2

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 07:36 от alivi

# 232
Много хубава идея за хапване, ще я пробвам Simple Smile от много време си мисля за пълнени чушки.

# 233
  • Sofia
А какво ви е мнението за булгура? Четох някъде, че има малко въглехидрати. Аз правих свинско със спанак, гъби и булгур. Облизахме си пръстите.
Също така пише, че може да се използва кафяв ориз или басмати. И те имат ниски въглехидрати. Защо изключвате въобще ориза. Може с тях и кайма да напълните чушките?

# 234
Амм..Ани, на теб какъв ти е здравословния проблем и кой режим спазваш? Изключваме ги, защото се храним нисковъглехидратно, а и защото ни се отразяват зле на кз и инсулин. На някои от нас - изключително зле. Чела ли си първия пост?

# 235
Аlivi, дали КЗ не ти се вдига от печени чушки? При мен се е случвало след ядене на червени печени чушки. След карфиол не. Голяма свежарка съм след ядене на карфиолени чушки с кайма, а след обикновени чушки с ориз (никога не съм харесвала чушките с ориз и кайма, само постни) веднага ми пада енергията и ми се доспива...🙄
Булгур, кафяв ориз и басмати могат да имат "малко вгх" само на фона на неща с повече вгх от тях. Въобще не са нисковъглехидратни принципно. Зависи и къде чете човек- тук се е случвало хора да питат дали могат да ядат кроасани и течен шоколад, защото чели някъде, че нямали голям ГИ...😉
Откакто открих карфиолените чушки, няма как да се върна на ориз, булгур и др. Дори само плънката с карфиол, зеленчуци и кайма може да се запече без чушките и пак е вкусно. Наистина, вкъщи има човек който "не яде карфиол" и въпреки това одобрява чушките по този начин. 🙂

# 236
Долче, зелени бяха, те не са като червените уж. Ама, пак ще се проверява явно, само да се освестя, че още ми е зле стомаха и се чудя какво да ям. Днес пак изкарах без закуска, макар и само да 11.30.

# 237
Аз не разбрах...защо си яла панирани зелени домати? 🙂 За филията-прегрешение вечерта казваш. Панираното не го ли броиш за прегрешение или поне за нережимно (че "прегрешение" малко крайно звучи)?  Зелените чушки бързо почервеняват когато са пресни, може да не са твърде различни като действие когато са печени...🤔

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 16:24 от dolce miele

# 238
Зелените домати бяха панирани, ама реших да не се втелясвам. Ядох ги, защото ми беше интересно за видя какво е то туй. Те, заедно със сиренето в черен пипер ми прецакаха стомаха, заради което на следващия ден се наложи да изям филията хляб, че само телешко варено някак не ми беше засищащо, а като не ми е ок не ми се яде месо, за сурови зеленчуци пък изобщо не може да става дума. След доматите кз си беше ок, но след филията... Явно хляб не толерирам изобщо, но пък с картофите нямам проблем.

# 239
Здравейте.
Преди седмица си направих обременяване с глюкоза за да се види имам ли инсулинова резистентност. Направих я, но след като си взех изследването видях, че са ми пуснали само кръвна захар. Док каза, че нищо не са направили и ми каза пак да направя обременяване и да се изследва инсулина, а не само кр захар. Попитах я кога точно да го направя пак, тя ми отговори когато искам. Тъй като знам, че не е добре да се прави често, на някой налагало ли му се е да я повтаря? И кога най-рано мога да го направя?

Общи условия

Активация на акаунт