Донорски яйцеклетки

• 15 911
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
[quote author=Baby1313 аз нявам идея , тъй като съм от другата страна на нещата, дарявам, но съм предоставила моя детска снимка и съм попълнила нещо като анкета link=topic=1381934.msg48492305#msg48492305 date=1725190882]
Здравейте,
В сайта на Надежда пише, че предоставят частична информация за фенотип- цвят на коса и очи. Интересуваме, който е минал програмата и е използвал донорски яйцеклетки, получава ли се информация за възраст на донора, височина и тегло.

И някой ползвал ли е от тук яйцеклетки:
https://www.cryosinternational.com/en-gb/cy-shop/private/how-to/ … uying-donor-eggs/

Благодаря!
[/quote]

Страхотна сте HeartHeartHeart
Благодаря!

# 76
Цитат на: Baby1313  само не уточних , че не дарявам в Надежда да не Ви подведа.link=topic=1381934.msg48495085#msg48495085 date=1725259784
[quote author=Baby1313 аз нявам идея , тъй като съм от другата страна на нещата, дарявам, но съм предоставила моя детска снимка и съм попълнила нещо като анкета link=topic=1381934.msg48492305#msg48492305 date=1725190882]
Здравейте,
В сайта на Надежда пише, че предоставят частична информация за фенотип- цвят на коса и очи. Интересуваме, който е минал програмата и е използвал донорски яйцеклетки, получава ли се информация за възраст на донора, височина и тегло.

И някой ползвал ли е от тук яйцеклетки:
https://www.cryosinternational.com/en-gb/cy-shop/private/how-to/ … uying-donor-eggs/

Благодаря!

Страхотна сте HeartHeartHeart
Благодаря!
[/quote]

# 77
Мои приятели си правиха в Тутракан с ДЯ и ДС от Украйна.
12 Хил лв, 8 Я
До 3 месеца се чака, на тях им се обадиха на 2.
Попълниха въпросник, за ДЯ/ДС, който включваше:
1. Години
2. Ръст
3. Цвят очи
4. Цвят коси
5. Цвят кожа/тен
6. Кръвна група

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 22:44 от B_vas

# 78
Аз правих инвитро с ДЯ в Уника Чехия. Имахме избор от 3 предложени донорки, с информация за: възраст, националност, брой  родени деца(там не изискват да са раждали) , височина, килограми, цвят и вид на косата, цвят на кожата и очите, завършено образование, с какво се занимава в момента, хобита. По мое искане предложените донорки бяха с моята кръвна група и резус фактор. От нас поискаха фенотиоп данни, също височина и килограми, кръвна група и резус фактор, и снимки и на двамата.

# 79
Аз правих инвитро с ДЯ в Уника Чехия. Имахме избор от 3 предложени донорки, с информация за: възраст, националност, брой  родени деца(там не изискват да са раждали) , височина, килограми, цвят и вид на косата, цвят на кожата и очите, завършено образование, с какво се занимава в момента, хобита. По мое искане предложените донорки бяха с моята кръвна група и резус фактор. От нас поискаха фенотиоп данни, също височина и килограми, кръвна група и резус фактор, и снимки и на двамата.
Здравейте, успешно ли беше инвитрото в Чехия?
Аз в клиника Малинов с ДЯ и съм много разочарована. Уж имах пет яйцеклетки от донорката, от които три се бяха оплодили, а в денят на трансфера ми казаха, че само един ембрион се развива. Никаква комуникация и пълен абсурд. Говорим за свеж трансфер.
Ако някоя мама, която е правила в България инвитро с ДЯ има желание за комуникация, да ми разясни как стоят нещата, ще съм много благодарна. Аз нищо не разбрах, освен, че платихме около 13000 лева с изследванията. Не знам точно колко платихме за яйцеклетките, нито за останалите неща. Знам, че звучи наивно, и е точно така 😔

# 80
Здравейте, успешно ли беше инвитрото в Чехия?
Аз в клиника Малинов с ДЯ и съм много разочарована. Уж имах пет яйцеклетки от донорката, от които три се бяха оплодили, а в денят на трансфера ми казаха, че само един ембрион се развива. Никаква комуникация и пълен абсурд. Говорим за свеж трансфер.
Ако някоя мама, която е правила в България инвитро с ДЯ има желание за комуникация, да ми разясни как стоят нещата, ще съм много благодарна. Аз нищо не разбрах, освен, че платихме около 13000 лева с изследванията. Не знам точно колко платихме за яйцеклетките, нито за останалите неща. Знам, че звучи наивно, и е точно така 😔
Засега съм с положителен тест, в 5г.с.+3, вчера се видя плоден сак и жълтъчно мехурче. ЧХГ вчера беше към 12000 и спрямо първите тестове се увеличава доста добре. Все още не мога да се зарадвам и да повярвам, че чудото се случва, защото и преди две години (от замразени ДВ) стигнах до тук, но спря развитие. Дано другата седмица видим ембрионче и пулс🙏

# 81
Защо в България не мога да даря яйцеклетки ако нямам здраво родено дете, а в други държави не се изискват деца?

# 82
Такъв е закона, затова има толкова малко дарителство.
Моя приятелка не иска деца, но е искала преди години да дари, не става.

Защо в България не мога да даря яйцеклетки ако нямам здраво родено дете, а в други държави не се изискват деца?

# 83
То и аз исках ама точно по тази причина не мога. Някой ако иска да бъде донор на 19-20 на 17 ли да го роди това дете??

# 84
Здравейте, бъдещи и настоящи мами! И аз се надявам скоро да сбъдна мечтата си, въпреки възрастта. Пожелавам го на всички!
На 14-ти правихме ЗЕТ на бластоцисти като използвахме ДЯ, и сега тръпна в очакване. Това ни е втори опит като и първият беше с ДЯ, но свеж трансфер.
Питанката ми е, защо този път имах вливка но Октагам 5 при трансфера като не са ми пускани изследвания на NK клетките. Ще съм благодарна ако има запознати с този препарат и ми отговорят. Също TSH преди трансфера беше 2.74. Не е ли малко завишено? Не трябва ли да е под 2? 🤗

# 85
Здравей! Стискам палци за положителен резултат и пожелавам спокойствие по време на чакането 😊 мога да споделя за TSH - в действителност се гледа да е около 2 и не е лоша твойта стойност, но принципно важни са щитовидните хормони FT3 и FT4, които показват реалната функция на жлезата, тъй като бебчето трябва да си дърпа достатъчно от хормона, докато се оформи неговата жлеза. В началото аз ги проверявах всеки месец по указание от ендокринолог, но и защото по принцип имам проблеми с жлезата - хашимото с хипофункция. Ако дай Боже нещата са се получили, имай предвид че покачването на hcg, както и евентуален прием на естрофем доста могат да поразбутат щитовидните хормони. Ендокринолог най-добре би могъл да посъветва дали ще има нужда от някаква малка доза хормон само за бременността, ако нямаш проблеми и не приемаш, и какво проследяване да се направи.

Здравейте, бъдещи и настоящи мами! И аз се надявам скоро да сбъдна мечтата си, въпреки възрастта. Пожелавам го на всички!
На 14-ти правихме ЗЕТ на бластоцисти като използвахме ДЯ, и сега тръпна в очакване. Това ни е втори опит като и първият беше с ДЯ, но свеж трансфер.
Питанката ми е, защо този път имах вливка но Октагам 5 при трансфера като не са ми пускани изследвания на NK клетките. Ще съм благодарна ако има запознати с този препарат и ми отговорят. Също TSH преди трансфера беше 2.74. Не е ли малко завишено? Не трябва ли да е под 2? 🤗

# 86
Благодаря,  lisalu! ❤️
Преди трансфера ми пуснаха само Прогестерон и TSH. Дай Боже всичко да е наред ще пусна и FT3 и FT4. Благодаря за съвета.

# 87
Здравейте,Shnici исках да питам нещо на ЛС ,но сте забранили .

# 88
Здравейте,Shnici исках да питам нещо на ЛС ,но сте забранили .
Здравейте, мисля, че оправих настройките 🫢

# 89
Здравейте, имате ли информация дали е отпаднал лимита за брой живородени деца от донор на сперматозоиди/яйцеклетки,по принцип е 5, но бях чувала, че може да се е променил ?

Общи условия

Активация на акаунт