Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа... през ноември

• 80 051
  • 2 570
  •   1
Отговори
# 405
Джун, пиши и споделяй. Ще те привикваме на ежедневен отчет.
Ваичка много хубаво е обяснила за тромбите.
Сирос е казала за ПА. Нормално е да се тревожите и притеснявате всички, но строй домашните в две редици. Сега те трябва да те успокоят и да ти дават кураж, не ти тях.
След няколко дни може да помислиш за снимка и преглед в ковид зона. Мой близък в момента боледува, ЛЛ категорично отказа да го прегледа. Преди 2 дни беше на снимка в ковид зона, пуснали са му кръвни изследвания, сменили са му лекарствата. Сега е по-спокоен, че поне е минал преглед.

# 406
  • Euskal Herria
Добър ви ден, общество!
И днес продължават валежите, 9 градуса е сега. Докато не си изпия кафето, нищо няма да правя.
За тестването на учениците писах вчера в друга тема. Не знам защо учители и родители трябва да го правят, явно този вариант е възможен за България.
Скрит текст:
Ето това е във Виена:

Тези пунктове са из целия град. Не са един или два, надолу по улицата има още. Тестовете са безплатни за жителите. Учениците два пъти седмично се тестват, резултатите излизат веднага. Много им е стройна организацията.

Покрай пандемията доста джипита просто абдикираха.  Страх или некомпетентност, не знам, ама много пациенти останаха сами да се спасяват.
Да оздравяват по-бързо болните!

# 407
Джун, още вчера бях шашната от реакцията на ЛЛ-то ти, днес вече просто я слагам в графата поредния неадекватен лекар. Това, което може би никога няма да си обясня с тази пандемия, е позицията на някои лекари. Последно останах без думи от реакцията на невроложката на моя роднина с хронично заболяване - на въпроса дали да се ваксинира, ѝ е отговорила да не се ваксинира, докато ваксините не станат задължителни. Изключително компетентно и аргументирано мнение на медицинско лице, нали. Като не искам да кажа, че в нейния случай трябва да ѝ каже да се ваксинира, ама поне по същество да ѝ обясни защо "не", защо "да".

Това, което можеш да направиш, е след няколко дни да си пуснеш изследванията за Ковид, включително всичките протромбинови показатели и да ги коментираш със специалист. Като се пооправиш, пускаш пак. И ако се наложи на следващия месец, отново. Това, ако имаш обремененост, а не те плашат близките ти. И да, абстрахирай се, ако трябва им забрани да те плашат със заплаха, че ще спреш да им вдигаш телефона.

# 408
  • Sofia
Попи, какви са тези изследвания за ковид? За д-димера и противосъсирващото време го знам, че трябва да се проследява, ама за друго не съм се интересувала. Аз съм и под карантина и ако нямам показания, не е редно да се разхождам по лаборатории сега. Иначе ще ходя да чета за тези ковид зони, ако нещо тръгна да се влошавам.

# 409
Джун, бодимед имат пакети, предполагам, че и другите лаборатории имат

https://bodimed.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B … 0%B5%D1%82%D0%B8/

Иначе при нашите лекари за съжаление общуването с пациентите изобщо не е нещо, което учат или някой смята за важно. То не е пренебрежение, ехидност, липса на обяснение и т.н. да си аргументират мнението пък съвсем.

# 410
June, всички лаборатории предлагат т.нар. разширени Ковид пакети с различна вариация в името. В Рамус е пакет остра инфекция, в Бодимед е Коронавирус пакет, разгледай сайтовете на удобна за теб. Обикновено са няколко варианта, като винаги има един по-скъп, но с повече показатели, свързани с възпаление и коагулация.

В т.нар. Ковид зони, за мен изследванията не си струват. Май само д-димер извън стандартната ПКК има. Но пък ако знаеш в някоя Ковид зона да извършват поне прегледи, може и да си струва, не знам. Признавам си нямам такива проблеми или близък с такива проблеми и не знам дали е достатъчно. С обаждане до РЗИ или до кварталния можеш да отидеш на изследвания и преглед. Дали е редно или нередно да ходиш, няма да коментирам, защото сме оставени на оцеляване и всеки се спасява сам. Не си някой тъпанар, който ще отиде да киха и кашля в лицата на хората, сигурна съм.

# 411
Джун, ако имаш възможност, обади се и заяви домашно посещение за другата седмица. от няколко дни си болна, така че другата седмица би трябвало понеделник-вторник да са адекватни изследванията. Около 30 лв е едно домашно посещение.
Ако можеш пусни :  црп, суе, феритин, ддимер, и пкк+дкк, прокалцитонин. Това са всички основни за Ковид. Прокалцитонина е много специфичен, но и най-скъп, ако нямаш възможност него го пропусни.
В ковид зона, не знам кое се поема, в нашата квартална зона казаха че само пкк правят без пари, пък тя е 6лв, всичко друго е платено.
Снимка е хубаво на около 5тия до 7мия ден да направиш. Обаждаш се в районното на кварталния и казваш, че излизаш за изследвания/снимка.
Следи си сатурацията сутрин и вечер.
Днес много ме трият, та сигурно и това ще изтрият, ама аз да си кажа Simple Smile

# 412
  • Пловдив
Сервирам по един следобеден чай за всички! В това намусено време...поне при нас...

# 413
  • Euskal Herria
Иначе при нашите лекари за съжаление общуването с пациентите изобщо не е нещо, което учат или някой смята за важно. То не е пренебрежение, ехидност, липса на обяснение и т.н. да си аргументират мнението пък съвсем.
Не е само при нашите лекари. И тук се нагледах на такива.

# 414
Ей, таман си направих такъв чай-лайка, лимон, мед и джинджифил, и ето, Мисти е сервирала! ♥️♥️♥️
И моето джипи ми отказа преглед, даже не ме и погледна, не ме попита пия ли нещо, боли ли ме нещо, нищо!! Пълна не заинтересованост! Защо, бе, джанъм, аз да не съм прокажена?
От декември ли може да си смениш джипито?

# 415
  • Германия
Ауу, Мистик, какъв чай, целият джинджифил го крада за моя чай.

vaychka, защо да те трият, аз намирам последното ти мнение за особено полезно

June, да се оправяш бързо и без последствия, а близките, ако можеш и не са ти в къщата ограничи контактите или им скръцни със зъби.

При нас е 6 градуса и ръми, мрачно е и е само за сън. Познайте какво ще правя след малко - правилно, поза 13

Вчера се замислих, змийчето на какво се обиди толкова в темата, та спря да пише при нас.

По темата за лекарите ще си замълча, не че нямам какво да кажа, но не мога да го облека в прилични за форума думи

Веселинка, как си и до къде стигна сагата с ТелеМора

# 416
Да, през целия декември можеш, Веси. Даже и онлайн може ако имаш ел. подпис, не съм сигурна за пик.

# 417
  • Пловдив
Весе, декември, да...Но можеш и по друго време. Намираш си новия, той те вписва и ти дава лист с който се ходи в здравната каса и това е. Старият не го уведомяваш Wink
Дума няма да издумвам за тия личните, че ще е нецензурно.

Бабче, кое змийче е спряло да пише?

Крот...? Ай идвай...де се дяна?

Дарето де избяга и тя...? Беше болна, та дано е добре.

Деми? При вас как е? Разбра ли, че вече има повече полети от и до Лондон - Пловдив?

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 13:32 от mystic woman

# 418
  • Sofia
Давайте бабини рецепти за справяне с високо кръвно. Днес обсебих темата, ама съм със 140 на 90 и ще пукна. Кисело мляко с канела ядох, имам фурантрил ама ме е страх да го пия, че пише вътре да се взема с повишено внимание, ако употребявам аспирин и цефалиспорини.

# 419
Благодарско за инфото, Ули!
Сагата с телеМор си е брало лайката!! Без майтап! Нищо не можело да се направи, спират ми изходящите, докато платя 167,49 лЪва! Халал да им съ, нищо не им желая, господ знае какво да им даде!!!
НАГЛЕЦИИ НЕДНИИ!!!
Юнче, не е толкова високо, Мери го често, ако задържа постоянно над 140 на 90 тогава ще пиеш нещо, лекарства нямаш ли? Недей с фурантрила, защото стават големи бели там!

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 13:32 от Veselina Ivanova 610776

Общи условия

Активация на акаунт