ОКТОМВРИйски мами са щастливи- гушкат бебета красиви!- Тема 1

• 28 451
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте!
Аз ще задам малко тъп въпрос ама как разбирате, че бебчето се е нахранило от гърдата😕
Моето може и цял ден да седи, без да се пусне само. Яде, заспива, буди се, пак яде, пак заспива 😂. Когато я видя, че спи и дръпна зърното се събужда и започва да цока пак лакомо. И така около 40-50 минути, накрая просто я махам и си заспива, но почти никога не се пуска сама. Побутвам, пощипвам да не заспива, правя компресия на гърдата. Ама все се чудя дали е яла достатъчно или съм я махнала много рано.
Иначе днес направихме първата разходка, от както бях бременна си представях този момент😁
Аз лично като усетя, че пак дреме или като суче вяло, пробвам да се измъкна.
Ако стане- стане... Ако не- и ние сме пак на въртележката... 😃

# 196
  • София
Момичета, които храните вече бебетата си с адаптирано мляко, по колко давате като мл и по колко пъти на ден се хранят бебчетата ви към началото на втория месец?  ☺

# 197
Аз храня с АМ. 24.09 е роден. Давам по 120мл през деня и на последното хранене след баня и преди нощния сън давам 150. Яде около 6 пъти на ден, през три часа през деня. Последното хранене е между 10 и 12 и след това или спи до към 5-6 или се буди нощес към 3.
Честно казано не съм много сигурна колко е правилно това. Педиатърката ни е малко неадекватна и не можах също така да намеря примерна схема в интернет. Ще се радвам на други мнения и съвети по въпроса.
ПП. В периода на скок в растежа хранех между храненията с малко мляко, защото беше малък ужас, но общо взето яде на 3-4 часа.

# 198
  • au bout du monde
Моето също хапва 120мл. На 23.09 е роден.

# 199
Моето хапва между 90 и 120 мл около 5 пъти на денонощие, като вечерта последно яде към 22, 23 и после към 5, 6. На 08.10. е родена. Наддава добре според педиатърката.

# 200
Добро утро, момичета😊
Снощи бебка направи голяма пауза от 12 до към 6 .. Ние също не сме се събудили.
Усещах болезнени гърдите, накърмих я и от двете и реших да поспа още, болката в гърдите не мина и усетих втрисане ама мислех, че ми е студено просто. Към 9 се събудих, термометъра показа 39 .. След 5 мин 38,5.
Изцедих с помпата, усетих облекчение, но все още са леко твърди.
Днес бебка е и на консултация, не знам от гърдите ли е или се разболявам. Доста се паникьосах. Някакви съвети? 😞

# 201
Добро утро, момичета😊
Усещах болезнени гърдите, накърмих я и от двете и реших да поспа още, болката в гърдите не мина и усетих втрисане ама мислех, че ми е студено просто. Към 9 се събудих, термометъра показа 39 .. След 5 мин 38,5.
Днес бебка е и на консултация, не знам от гърдите ли е или се разболявам. Доста се паникьосах. Някакви съвети? 😞
Кърми я по-често днес, за да се махнат отоците. Ако е от гърдите, би трябвало температурата да спадне бързо. Аз също бях на буци при първата нощна пауза, но за щастие не вдигнах температура. Бебето е твоята помощ в случая. Изяжда всички проблеми 😊
Ако се разболяваш, ще избият и други симптоми и след като омекнат гърдите няма да спада температурата. Стискам палци 🍀

# 202
Добро утро, момичета😊

Трябва да ги масажираш, и да се стимулира лактацията, когато бебето спи, изцеждай малко, но по-често.

Най-вероятно вдигаш температура от пълните гърди.

Аз кято кърмя ставам вир вода, така че е напълно нормално пир пълни и болезнени гърди, да имаш температура.

# 203
Аз също когато бебето прави големи паузи се изпотявам и буквално мокря леглото, толкова протичам.
Всички бебчета са уникално сладки, бъдете здрави и благословени всички в тази група и семействата ви. 🥰
Аз се включвам с въпрос към майките по-запознати с кърменето.
Ядох тиква тези дни ( не знам дали е забрянена по време на кърмене ), но много обичам, не съм прекалявала и сега бебка се изходи и забелязах, че акото й е доста оранжево, но ме притесни, че беше и много водно. Дали консистенцията и цвета се дължат на тиквата? Изцяло на кърма е и доста често е по-водно изхождането й, но сега всякаш беше по-водно.

# 204
Хепи, не само, че тиквата не е забранена, но и е една от препоръчваните храни по време на кърмене. Тя съдържа много витамини, освен това съм попаднала на статия, че спомага за увеличаване на кърмата. На моята бебка акото е точно като крем супа от тиква, без значение дали съм яла или не 😂 Мисълта ми е, че за да промени цвета и консистенцията на нейното ако, ти трябва да си озяла поне кило тиква. Хапвай си спокойно. Идеята с храненето е баланс. Просто с нищо не трябва да се прекалява.

# 205
Значи да си хапвам така любимата ми тиква хаха 😁
Ще попитам днес педиатърката тогава да не е това да е диария, но беше само веднъж водно изхождане, а малката е спокойна, не дава вид да я боли нещо, освен че се надува много като ака.

# 206
  • au bout du monde
Моят юнак е станал 5200, на 7 седмици е вече. 1.700 е качил.

# 207
Днес беше първата ни консултация. Тервел е отличник. На 19 дни е качил близо килограм (940 грама). Вече е 4500 гр. и 52 см. Явно вчера просто съм се филмирала за това, че не се наяжда чрез кърмата ми. Даже лекарката беше учудена, че е качил толкова много и е само на кърма. 😁 Та, вече се успокоих.
Той иначе е супер спокоен, само когато има колики е леко нервен и помрънква, но като котенце. Продължавам да го кърмя на поискване и ще видим как ще продължи са наддава. Hug

# 208
Акото на кърмените бебета се променя. На моето в началото беше наистина много водно. След 40-я ден пък стана по-гъстичко. На цвят също може да се променя. Понякога е с повече парченца.

# 209
И ние минахме консултация, ние сме станали 4,700 и 52см.

Имам въпрос,
По гърдичките и около шията са му излезняли малки пъпчици, това дали е от претопляне!?

Обличам га с боди потник и ромпър вкъщи,
около 23градуса е вътре, но забелязвам, че от време на време е доста топличък, изглежда тези дрехи ся му много..вие какво бихте споделили.

Освен това тези пъпците по челото, ставаха ето това

Нормялно ли е?

Не съм питала доктора, понеже го нямаше, а ни обслужи мед.сестрата, та за тьх всимко е ок..

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 15:00 от Sunshine202

Общи условия

Активация на акаунт