Парфюмни размисли и страсти (ноември 2021 г.) - 266

• 66 605
  • 844
  •   1
Отговори
# 555
На мен пък VC&A Santal Blanc ми мирише на копър в началото. Grinning
На мен ми мирише на таратор, вкъщи винаги е бил на голяма почит Grinning
Нищо няма да взимам от ЧП, искам да видя 2-3 дъна напролет.

# 556
пред-черно-петъчно взех едълтс на килиън - радва ме точно два дни, после ми стана изключително досаден и скучен - никакви смокини вече не усещам в него (в началото имаше някакви) и започна да ми напомня на измита и сварена черна орхидея - представете си два моркова и вкусовете им - удоволствието от пресния, хрупкав, настърган и добре подправен морков (без чо да е "прясна и хрупкава" буквално) и досадата и лекото отвращение към сварения, намачкан и безвкусен (едълтс)

# 557
На мен пък VC&A Santal Blanc ми мирише на копър в началото. Grinning
На мен ми мирише на таратор, вкъщи винаги е бил на голяма почит Grinning
Нищо няма да взимам от ЧП, искам да видя 2-3 дъна напролет.
Да и на таратор също - таратор с копър  Grinning.

# 558
  • София
От офертите за ЧП тази седмица очаквам Lira Xerjoff и Vanille Fatale TF.

# 559
И аз не се възползвах от ЧП. Няма да купувам нищо, докато не се възстанови обонянието ми. А и след това нищо чудно да имам промени във възприятията.
Няколко дни носих Angel EdT 2019, усещам го добре с 5 фъс няколко часа, но някак наполовина. Ябълките ги няма, и усещам повече медено пачули, отколкото карамел. Карамелът е фон, за разлика от преди.
Опитах да нося любимия ми в последните месеци L'Interdit Rouge. За съжаление усещам само лек полъх от аромата който познавам много добре, и знам че има супер проекция и издръжливост. Усещам обаче повече портокалови кории в него, и ми се струва за идеален коледен аромат. Извращение пълно.

Честити ви придобивки! С радост да си ги носите!

# 560
Уф, моето така и не се възстановява, а мина вече година...Имам напредък де, но минимален. Поръчах си сет на Джо Малоун с 5 минита от 9 мл., много ме тегли към Крушата с Фрезия, но дали ще усетя нещо от тях е друг въпрос. Тези флакончета имат ли пулверизатор?
Оглеждам се и за подаръци разни...

# 561
  • Пловдив
magicjo, честити красоти! Страхотен избор са и двата!

Dez, от колко време си без обоняние? При мен стана вече повече ит месец. Опитвам се да го тренирам с нови аромати, които получих като проби, но все още е слаба работа. Забелязвам, че старите ми парфюми не ме дразнят, което е добре, защото много хора развиха непоносимост.

Благодарение на една наша прекрасна съфорумка успях да пробвам Angels share. Основно усещам ябълка и нотката на скъпо и луксозно бренди. Смятам, че ще ми хареса много. Притеснявах се да не му е много алкохолът, но всичко е добре премерено и балансирано.

# 562
пред-черно-петъчно взех едълтс на килиън - радва ме точно два дни, после ми стана изключително досаден и скучен - никакви смокини вече не усещам в него (в началото имаше някакви) и започна да ми напомня на измита и сварена черна орхидея - представете си два моркова и вкусовете им - удоволствието от пресния, хрупкав, настърган и добре подправен морков (без чо да е "прясна и хрупкава" буквално) и досадата и лекото отвращение към сварения, намачкан и безвкусен (едълтс)
Smile Усещам парфюмно отегчение. Горкото сварено морковче. Нямаше да мога така да го оприлича, защото морковите не са ми сред любимите особено в сварено състояние, но пък за някои морковената яхния е вкусотия. Ще му дам шанс по на хладно, не е абсолютен кошмар.
Да, с пулверизатор е флакончето на Крушата и Фрезията на Малоун. Започва с круша и се усеща фрезията, но не онази, както когато я вдъхвате свежа, нещо като момина сълза.

# 563
Пуснах видеото с календара на Шанел и попаднах на момента с торбичката, посмях се от сърце Grinning

Купихте ли си парфюми от оферти за черния петък и кои?
Аз чакам  Byredo La Tulipe и TT Cassiopea, не бяха намалени, но ги исках.
Честити два толкова различни аромата - La Tulipe ми харесва много, ТТ не е моята парфюмерийна къща

И аз не се възползвах от ЧП. Няма да купувам нищо, докато не се възстанови обонянието ми. А и след това нищо чудно да имам промени във възприятията.
Правилно ли помня, че теб те сърбяха ръцете за роботчето? Има го на добро намаление в Prettyshop, но младежът каза, че му е много сладко и не го иска, та няма да си играя с роботчето.

На чубрица започна да ми мирише Woman / Oromnde Jane, първия 1/2 - 1 час така ухае на всички вкъщи - ронена суха чубрица и сега вече не ми се пръска с това. Преди две години е пристигнал, значи не е толкова стар, но нещо-нещо се е променил :/

Вчера минах да видя и другите парфюми от серията The Secret Garden на Amouage, само от капачка и ми хареса много Love Mimosa. Нещо да кажете за този парфюм дами? Много харесвам аромата на мимоза, но не съм и предполагала че има парфюм. Едно лято тичах из една градина с мимози тук и там и спирах за почивка на местата където усещах най-добре аромата на дървото

Покрай туберозата вкъщи (как ухае само Purple Heart поръчах Flora Gracious Tuberose на Gucci и сега малко се тормозя, защото парфюм ей така, без обилно парфюмиране не съм поръчвала, но чета че е лека и туберозата е културна Simple Smile
Спрян е отдавна, някой да сподели впечателния?

# 564
Скрит текст:
Smile Усещам парфюмно отегчение. Горкото сварено морковче. Нямаше да мога така да го оприлича, защото морковите не са ми сред любимите особено в сварено състояние, но пък за някои морковената яхния е вкусотия. Ще му дам шанс по на хладно, не е абсолютен кошмар.

не е абсолютен кошмар и не го взех на сляпо, затова съм разочарована Simple Smile
но пък разносването, заради което реших да го взема, беше в доста по-топло време - може това да е оказало влияние

# 565

Dez, от колко време си без обоняние?

От 5.11. Пия цинк, добавка, с надеждата да помогне. Според проучванията има взаимодействие между нивата на цинк и обонянието.
Пускам статия, защото за нашата тема я намирам за релевантна.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/lio2.513

# 566
  • by the sea
за ЧП  от скука ли какво се разрових из офертите и се спрях на  Eau Duelle, гръмнат на сляпо разбира се. Много се надявам да ми хареса или поне да ми е интересен парфюм, дано не съжалявам,че не съм кой знае какъв ваниломан..
sotd Chloe Fleur de Parfum

# 567
Adults взех съвсем насляпо. Същото беше и с ТТ , че и мостричка взех на Lilipur. Не са леки парфюми и особено за любители на свежаци като мен, но и не ги отхвърлям съвсем. Фрезията на Малоун също е свежа, но монотонна при мен.

# 568
  • Бургас
Ал Георгиева, намирам доста голямо сходство в парфюмните ни предпочитания.Аз съм хвалила много пъти Мимозата на Амуаж тук в старите теми и съм и голям фен.За мен е в стила на Карат на Картие без да са близнаци разбира се.Обожавам и двата и са с невероятно добра трайност при мен.Също като теб парфюмите на ТТ не са моите.Парфюм за днес Шанел Тендър ЕДТ, прелест, свежест, обичам го!

# 569
Здравейте! Сред вас има запознати и ви моля за мнение, впечатление, напътствие... Да ви призная, вчера за първи път влязох в "Delirium". Искам да купя парфюм за подарък, за много специална за мен жена. Пропуснах, говоря за Jo Malone. Grinning Не, тя не е жената. Харесах Vetiver & Golden Vanilla и Mirrh & Tonka. Много ви моля, кажете ми вашето усещане за тях. Важно ми е, защото свое вече имам, но се колебая. Харесах и Scarlet Poppy, той малко се изгуби, на фона на другите два. За моето преживяване... думите няма да могат да го опишат. Почувствах се, като развълнувано дете. Прекрасно! А за ароматите, понеже се запознахме за първи път... Вълшебства в шишенца. Още ме "държи" емоцията. Моля ви за помощ, всяко мнение ще ми помогне. Благодаря! Heart

Общи условия

Активация на акаунт