Звездни компромати - Ноември'21

• 277 157
  • 2 740
  •   1
Отговори
# 2 655
Сбъднат - сигурно значи, че живееш живота, който искаш. Осъществяваш целите и желанията си. Споделен - че има с кого да споделиш това щастие. И на мен ми се обръща стомаха от подобни.

# 2 656
Щот кат одъртеят някои  мъже с пари не знаят какво искат.И те сбъднати  и споделени преди мадамите си.

# 2 657
  • Варна
И аз се опитвам, ама много се опитвам и въпреки това не мога да разбера какво значи да си "сбъднат и споделен"...
Моята единствена асоциация е...тройка.

# 2 658
Точно от "Стопанката на господ" се е вдъхновила:
Скрит текст:
Ей тез добичета дето ги паса, те да са ми живи и здрави, че ме хранят и мен и цяло село! – не мирясваше бабата. – Ама човекът добитък ли е? Няма ли нужда той от обич, от добра дума, от остър ум или от достойнство? Не трябва ли свят да види, път да извърви, и от лошо и от добро да поплаче? Не му ли трябват род и земя, да се погрижи за тях, пък те за него?…Затуй вместо “Жива и здрава!” на теб бих ти рекла: “Шарена и споделена да си ти!”. Животът ти като черга да се реди – и в тъмно, и в светло, и в пъстро, че да си вкусила от всичко! И споделена да си! Че само в обич има и живот, и здраве!
Wink
Ама така е, не ползват цитати, а пречупват през собствена призма - и ето ти двусмислици 🤣

# 2 659
  • ВАРНА
"..и споделена да си ти!”Колко по-красиво звучи от Цура-общата примерно.

# 2 660
  • Glasgow
Споделена колкото и да опитвам не мога да си представя друго освен ползвана от много. Споделено пътуване. Споделена жена- поне тройка. Като почнАТ с тия лиготии лошо ми става. Прекраснице. И любимото ми, имаше конкурс на бивша съфорумка фотографка да се опишеш с една дума, наградата беше фотосесия, е там колко  креативност се изля, но "щуроцветна' още помня. То поне да са някакви тийнове, а то лелки дето щурото им е сигурно да отидат в Била вместо в Лидл

# 2 661
Щуроцветна е един път! 🤣
Това е то, богатството на езика, ловкостта на мисълта 😆😆

# 2 662
Много нагла обява за работа от Ирина! Още тонът ѝ, преди да стигнеш до парите, отблъсква. Все едно наистина кандидатите са някакви там плебеи, които тя, божеството, ще допусне евентуално да работят за нея. И може да е "само" 4 дни седмично, но такива изисквания би трябвало да имат по-адекватен отговор от работодателя. Не "възможност" за бонуси. Бонусът си е бонус. Може да го даде, може и не. Но основната заплата да е прилична поне. С 1000 лв. и извън София ще е тежко, при новите цени на всичко. Вярно, че има криза в сектора, но да не се гаврят с хората така. Като не можеш да плащаш нормални заплати, работи си сам.
Не е само Ирина с такова мислене, обаче. Все още не се оценява човешкият фактор, добрият екип. Ще съсипем здравето и нервите на хората за евентуалния бонус и после - следващите. И все на служителите "не им се работи"...

# 2 663
От обявата не ми става ясно каква точно е длъжността, но ако е за сервитьорка в малка сладкарница (или каквото там се води Иритуалито) що да са малко 1000 лв..
Наскоро един друг подобен тип обект, който следя, обяви сходна работна позиция и заплатата беше 750-1050 лв. според опита
Изненадах се като видях, но явно това са обичайните суми в бранша.

# 2 664
  • София
Ако си само сервитьор, е друго. Те поначало са с ниски основни заплати като бакшишите надвишават надницата. Понякога имат и % от оборота. Тогава 1000 лева за София е съвсем, съвсем ОК.
Тук не сме в тази хипотеза точно.
Но ще си намери скоро човек, убеден съм. 4 дни в седмицата, съвсем не вярвам да е от 8 сутринта, без тежък физически труд или стрес, подбрана клиентела, обстановка.
Що предизвика толкова полемики обявата, е загадка за мен.

# 2 665
Не виждам какви бакшиши ще се изкареат като се работи с по ЕДНА компания.
Може би това има предвид стрина под "възможност за бонуси" - бакшишите Joy

# 2 666
Поне ми се затвърди мнението, че тази книга "Стопанката на Господ" е пълно клише. Какъв е този начин на писане... "споделена бъди".  Разбирам, че идеята зад "споделена" е да бъде разбрана и открита от околните, ама не звучи добре.

# 2 667
Това са част от модерните и много ползвани маниерно-тъпи пожелания, от сорта "Честита да си, сбъдната и споделена, прекраснице/вълшебнице..." и пр., от които ми се обръща стомаха! Колкото по- превзети и кичозни, толкова по- любими!
“ Да бъде “, от разни силиконови ботоксирани красавици, прочели 2 книги в живота си на тема “саморазвитие” и посетили два семинара : на Мадлен Алгафари и на Толкин, естествено.

# 2 668
Шарлопова все едно на въже е била държана, докато мъжа й е бил жив.
Колкото и пари има човек акъл и класа не може да си купи.

# 2 669
Поне ми се затвърди мнението, че тази книга "Стопанката на Господ" е пълно клише. Какъв е този начин на писане... "споделена бъди".  Разбирам, че идеята зад "споделена" е да бъде разбрана и открита от околните, ама не звучи добре.
Добре , че беше темата та да разбера за съществуването на тази книга Sad
Аз си карам с Мери Хигинс Кларк Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт