Бяхте ли "изнудвани" за лакомства снощи?

• 4 513
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Не,отдавна не са идвали деца.Предишните пораснаха.Сигурно сегашните си обикалят само между познатите.

# 31
Никой не е минавал, ако бяха минали - щях да почерпя.
То само моето и съседчето са на тази възраст, другите са бебета и тийнове. Те двамата си направиха парти със страшен филм и украсени сладки, така че не обикаляха.

# 32
Живеем в комплекс и минаха няколко различни групи.. по-малки, по-големи, отворих на 4 групи, ама ми свършиха лакомствата и спряхме да отваряме. Съответно получихме и беля, заради това, бяха вкарали копчето на звънеца да звъни непрекъснато. Няма да лъжа получи им се, доста се ядосах.
Продължиха да звънят до 22:00 ч което вече малко беше изнервящо, при полжение, че имаше бележка на вратата, че ще минават в 18:30.

# 33
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз много се радвам на децата, но в последните няколко години все се случва така, че не сме си вкъщи.
Затова оставям (хем и безконтактно) лакомства пред вратата, да си вземат. Но миналата година никой не беше взел, а тази година - много малко, т. е. не са минавали много деца. За жалост е така през пандемията. Надявам се догодина нещата да бъдат по-нормални.

# 34
  • Пловдив
За съжаление станахме чуждопоклонници и забравихме прекрасните български празници!

# 35
  • Майничка
Едното изобщо не изключва другото. Няма противопоставяне.
Давам сладкиши на лазарки, на духчета, на коледарчета и на сурвакарчета. Само деца да има и повод за празник!
Не го приемам за изнудване.

# 36
Ама то изнудването нарочно беше в кавички Wink

Не приемам това за чуждопоклонничество. Децата приемат само и единствено купонджийската страна, а ние им се радваме. Иначе по тази логика чуждопоклонство е и да четем за Хари Потър, вместо за Ян Бибиян...

# 37
Колкото повече, толкова повече - важи и за празниците.

# 38
Децата приемат купонджийската страна, но..
За Хелоуин се събират групичка и се забавляват. Често им отварят хора, които имат малки деца.
Сурвакарчета, основно се практикува в малките градове и села или между роднини. То вярно, че на 1-ви януари, е много по-вероятно да попаднеш на сърдити хора.
А коледари сме посрещали само, когато празнуваме на село!

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 20:22 от Рози и Бодли

# 39
  • Mediterraneo
За съжаление станахме чуждопоклонници и забравихме прекрасните български празници!

Изобщо не е за съжаление! Едното няма нищо общо с другото. Напротив, всяка традиция, била тя наша или чужда, обогатява децата като личности.
Децата ми поотраснаха. Първите 3-4 години тук с радост украсявахме къщата отвън и отвътре, децата подготвяха костюми и маски и задължително обикаляха квартала. Минаваха десетки групички деца, що лакомства сме раздали! За съжаление, миналата година се оказа повратен момент, нямаше никаква празнична атсмосфера. Тази година също много малко украсени къщи видях в квартала. Само една групичка дечица се отби у нас.

# 40
  • Пловдив

Изобщо не е за съжаление! Едното няма нищо общо с другото. Напротив, всяка традиция, била тя наша или чужда, обогатява децата като личности.
Децата ми поотраснаха. Първите 3-4 години тук с радост украсявахме къщата отвън и отвътре, децата подготвяха костюми и маски и задължително обикаляха квартала. Минаваха десетки групички деца, що лакомства сме раздали! За съжаление, миналата година се оказа повратен момент, нямаше никаква празнична атсмосфера. Тази година също много малко украсени къщи видях в квартала. Само една групичка дечица се отби у нас.

Не споря, че ги обогатява. Просто се забравят нашите традиции.

# 41
  • Great Britain
В англоговоряща среда и общество съм,но не понасям традиционния им празник.Не отварям.За последните 20 години само един път имаше изсипана отрова за охлюви в предния двор при угасени лампи в цялата къща.Без тикви и украси.

Последна редакция: вт, 02 ное 2021, 22:50 от Мусковадоoo

# 42
При нас минаваха, но аз не отворих. Не бях подготвена, но и според мен е редно подобни посещения да не са без предварителни уговорки или уточняване кой е съгласен да бъде посетен.

Аз харесвам празника, но смятам, че трябва малко съобразителност от страна на децата и техните родители относно това, че не всички хора са длъжни да са запознати, да го харесват и да са се подготвили със сладки неща.

# 43
Да, изтърсиха се в 15:00. Събудиха дъщеря ми. Нищо не им дадох, нямах. Ядосах се на неподходящия час.
Не съм против празника, но аз като родител бих изисквала да се спазва времето за почивка.

# 44
  • Mediterraneo
Как точно си представяте предварителна уговорка, хахах. Да минат веднъж децата, седмица предварително, и да предупредят да ги чакате на Хелоуин?! Смешно.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 21:11 от Тарталета

Общи условия

Активация на акаунт