Бяхте ли "изнудвани" за лакомства снощи?

• 4 508
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Слава Богу, никой.Отдавна в квартала няма малки деца.Имам стрес от звъна на звънеца, все с лоши неща го свързвам.По Коледа и  Нова година направо го откачам.

# 46
Минаха децата от входа. Тази година бях подготвена, че миналата бях само с  едни лукчета - винаги имам от тях - от които те останаха много недоволни. Изпратих ги по бързата процедура, все пак времената са такива.

Госпожицата се маскира и излезе на обиколка из центъра, където освен един базар и още един базар и нещо си на НДК нямало нищо интересно. Имало и други маскирани по улиците.

По принцип харесвам и нашите традиционни празници, разбира се, но не отварям, когато звънят да ни сурвакат непознати деца, което се случва последните години.

# 47
  • Най-красивата страна
Не,не са минавали деца.
Не съм чула някой от съседите да празнува.
Не го харесваме този празник.

# 48
Как точно си представяте предварителна уговорка, хахах. Да минат веднъж децата, седмица предварително, и да предупредят да ги чакате на Хелоуин?! Смешно.
Културно се поставя бележка на вратата, по кое време ще бъдем посетени от Хелоинчета. За съжаление, обаче часа (18:30 беше при нас) продължи до 22;30 вечерта, което вече беше дразнещо за мен. Нямаше контрол на по-големите.

# 49
Миналата година дойдоха няколко деца от съседни блокове, но аз не бях подготвена.
За тази година се подготвих.
Дойдоха две групички деца.Малко се изненадаха и зарадваха, когато ме видяха с лакомствата. Познавам няколко деца от разходка в парка с моите внучета. Явно звъняха на всяка врата.
Щом доставя радост на децата, одобрявам това, което правят.

# 50
  • Mediterraneo
Културно, ако живееш в апартамент и имша вход. Аз живея в квартал със стотици къщи и просто няма как някой да ме уведоми, че ще ме посети в ден, в който е най- нормалното нещо.

# 51
Културно, ако живееш в апартамент и имша вход. Аз живея в квартал със стотици къщи и просто няма как някой да ме уведоми, че ще ме посети в ден, в който е най- нормалното нещо.
Ами, да, права сте Simple Smile Но пък в къщите и достъпа е малко по-труден, все пак децата могат да влязат само, където са им отворили портите и ги очакват. Във блоковете се звъни навсякъде и пакостите (ако не отвориш за за всички) Satisfied
На нас ни бяха залепили звънеца, за да не спира да звъни, след като спряхме да им отваряме след 4 -тата група...Smile

# 52
  • София
Ние веднъж не си бяхме вкъщи и на вратата ни беше лепната бележка, че сме гадняри и мръсници. Joy Знам точно от кое дете е въпросната бележка и уведомих майката. Те са от съседния блок.

При нас майките предварително питат къде могат да звънят. Децата са малки и поне един възрастен ги придружава. Няма никаква драма. Децата обичат този празник и не ми коства нищо да ги зарадвам.

# 53
При нас пета година никой не мина. Стар квартал, пълен със стари хора, средно по едно дете на сграда имаме...
Винаги имам по нещо от Лидъл, но не минават... мъжът ми изяжда и "очите" и прилепите : ))).

# 54
Тази и миналата година не минаха при мен.

# 55
В България никога не ми се е случвало, а много ми харесва празника. Тази година за първи път не сме в България, тука празника е традиция и заведохме малкия. Голям смях беше, чука на вратите, те му отварят и той бяга Grinning Избяга и от някои деца с наистина страшни костюми, отделно имаше и изказвания от типа на "Искам кенди" и хората не можеха да го разберат.
Големи емоции и малкия много се радваше, събра си в торбичката и всеки ден си подбираше какво да си хапне.
Наистина много весел празник, дава възможност и на възрастните да се веселят, много семейства се бяха събрали пред гаражите на маса с роднини и с прожектор гледаха някой хелоински филм и се радваха на децата и им раздаваха сладки.

Общи условия

Активация на акаунт