Бяхте ли "изнудвани" за лакомства снощи?

• 4 510
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
  • Плевен
Минаха да.Не отворихме от съображения за сигурност.Преди 2 дни ни изтече карантината,бяхме и тримата положителни.Та не бяхме сигурни дали не сме още заразни.

# 16
При нас минаха. Ние миналата година се скрихме, защото не се бяхме подготвили, а и заради ковид.
Но тази се подготвихме.
Аз сложих един висок кашон пред вратата със сладкиши най-отгоре и бележка да си вземат. Хем да се радват децата, хем без риск от ковид.
Нашите живеят в панелен блок през един блок от нас, но при тях посещение не е имало. Според мен те подбират по-новите блокове,може би защото смятат, че хората ще са по-наясно с празника и биха се подготвили.

# 17
При нас за пръв път нямаше обикалящи, дори миналата година насред епидемията си имаше по някоя малка групичка, но тази година всички са се скътали, ходи се само на организирани партита, от врата на врата хич. Снощи с кола се размотахме насам-натам, тихо, кротко като никога. 

само да не ми направят някоя беля ако не отворя- чувала съм, че размазват сурови яйца и подобни щуротии
Това вече е отживелица и си е чист вандализъм в цивилизацията, родителите би трябвало да се замислят на какво учат децата си.

# 18
При нас дечицата бяха доста плахи и неуверени (сладури) и никакви бели не са правили на неотворилите. И бяха много сладки като се зарадваха на лакомствата.

# 19
  • Sofia
Преди когато живеехме в друг квартал идваха децата от блока , но тъй като имаше и по-малки деца имаше и по-една, две майки с тях/ Сега в блока не се траем съседите и никой не идва. Признавам в предния блок беше много по-весело. Винаги бяхме подготвени със хубави неща и много ни се радваха на лакомствата.

# 20
От четири години живея тук, а на предишни места никога не бяха ми звъняли.
Първата година ме изненадаха, нямах нищо и не отворих. На другия ден установих, че са ми направили "пакост" - малка хартийка в ключалката, лесно излезе, разсмя ме.

Втората година пак ме изненадаха, у дома имах само някакви здравословни неща (сурови барчета, плодове) и им дадох тях. Миналата година май никой не мина.

За снощи се бях подготвила от една седмица и се молех да минат, за да не трябва аз да изяждам всичко сладко, което взех. Дойде група от три сладурчета (също доста плахи). Едното даже не приемаше бонбони, а черпеше с домашни курабийки. Много мило ми стана, с леко вълнение ги чаках и ме усмихнаха. Иначе лично аз не празнувам, не украсявам, че и тикви никак не обичам.

# 21
И при нас не са идвали, има много деца в квартала, но явно нямаше ентусиазъм, а точно този път си бяхме вкъщи и бяхме подготвени…
Иначе според мен празникът си е хубав и весел и не виждам нито нещо лошо, нито повод да се сравнява с деня на будителите. Ние украсяваме, защото декорациите ни харесват, а и обичаме есента и така или иначе си имаме подобни декорации още от септември. 😊

# 22
Ние бяхме на гости, подготвени някой да мине, но никой не се пробва. Миналата година вкъщи въобще не сме очаквали, тъй като входът е заключен, няма малки деца в блока, а и заради Ковид - е, дойде една малка групичка и се наложи да се отчетем с по някоя ябълка, не ни се зарадваха много Grinning
Иначе веднъж са идвали коледари, не си спомням какво сме им дали, отдавна беше. Независимо от празника, приветствам всяко подобно забавление на децата, старанието, с което се подготвят, интереса им. Стига да няма ексцесии и вандалщини, но засега не съм чула някой да е станал свидетел на такива.

# 23
Не го харесвам този празник, не се подготвям, не го празнувам. Никой не ми е звънял на вратата, но и да беше, не бих отворила.

# 24
В нашия вход има много деца и от 3-4 години обикалят вечерта на 31.10. Снощи упорито се връщаха да тропат няколко пъти на вратата, но така и не отворих, бях забравила да заредя бонбони за повода, нямах дори и достатъчно плодове, колкото да предизвикам разочарование. 😂 Пакости нямаше. 😃

# 25
Това с яйцата май само по филмите го има. Simple Smile Аз живея в чужбина, където празникът е традиционен, но за 13-14 години никога не съм виждала пакости по къщите, които не са отворили на децата.

# 26
Нямам против този празник, но бих предпочела да идваха сурвакарчета на Нова Година.
Вчера никой не е идвал в блока, а детето на приятелка се събра с негови приятелчета домашно.

# 27
Един от припознатите празници. За децата и не само е вълнуващ, влагаш фантазия и творение. Преди живеехме в десет етажен блок. Много деца.. между тях и моето, то бяха вълнения, костюми:) Винаги бях подготвена с лакомства. На работното си място също!
Сега живеем в малка кооперация под ключ, няма изненади.
Тази година за първи път не видях маскирани деца да обикалят. Сред възрастните също (във фейса), нямаше споделени снимки от партита. Ден като ден!

# 28
Първо честит празник на всички, нека бъдем будни за знания!

Ние живеем в къща, украсяваме я страшно с паяжини, тикви и скелети, така дечицата знаят, че са добре дошли за пакост или лакомство. Кефят се милите 🎃👻
Дъщеря ни обикаля с приятелчета и ми разказваше как от една къща им показали среден пръст от прозореца… ами няма да коментирам… една баба им беше дала зелка да си я разделят 🤣 ама те се кефят децата 🤣

# 29
  • София /Абсурдистан
Не дойдоха, както и миналата година. Сигурно не са ги пуснали родителите заради епидемията. Преди идваха редовно и с кеф им давах лакомства. Носеха пълни торби и изглеждаха весели и щастливи Simple Smile
Какво като празника е чужд, носи радост на хлапетата, защо не.

Общи условия

Активация на акаунт