На априлското глезанче вече трябва му юрганче

• 9 182
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Галя, ако си готова да даваш вече и глутенови храни - няма проблем, т.к. грисът е глутенов, доколкото знам.

# 31
След 6-ти месец, прясното мляко може да се смесва с храни/да се готви с него/, не е проблем. Не трябва да се дава в натурален вид за пиене.

# 32
Полезно - сравнение междумарките кисело мляко: http://www.bnap.org/?p=89

# 33
много интересна тема за киселите млека,но естествено не са обхваната всички видове млека, примерно тук в Плевен най-много се купува Маркели,но за него няма нищо.....

# 34
  • София
Филипа, ами защото действаме със закъснение!
Гяла, казах ли ти че ще стане така - децата растат и искат да са по-самостоятелни!

# 35
  • София
Вече изпадам в тих ужас от захранването  #Shocked Толкова много, толкова различни и толкова крайни мнения, че вече незнам на кое да вярвам, кое да следвам. Като правя пюре само мисля дали варя много, да варя ли с кора, колко да беля кората, колко да давам от един зеленчук, витамини, минерали, ала, бала.... ами кашите, може - не може, домашни - купешки, елди - мелди, глутени - мутени, ами плодовото пюре - кога, защо, колко, как, с какво  ooooh! ooooh! ooooh! .....

# 36
Данче, ама хич не си активна напоследък, преди почти не си се оплаквала, че не можеш да изчетеш темичката Confused
Вени, опитах да пусна снимките, които ми прати, но вече не се отварят.
фурор, и аз съм фен на Маркели, като работех в Павел баня само такова ядях, сега тук не е много разпространено сякаш.
Отивам да чета за к.млека Peace

# 37
  • 2 етажа над тавана
Мецанке, много полезно това за млеката - както винаги си информатор № 1.

Данче, къде се губиш, бе душа!

# 38
Данче, като изпадна в такава чуденка - опитвам се да следвам "златната среда" и майчиния си инстинкт - и излизам от омагьосания кръг на мислите си! Peace

# 39
  • Русе
След 6-ти месец, прясното мляко може да се смесва с храни/да се готви с него/, не е проблем. Не трябва да се дава в натурален вид за пиене.
Rina, благодаря за успокоението  Peace, защото от седмица вече сме на кухня - пюретата им са хубави, но знам че ги правят с прясно мляко (аз не давам цяло пюре и винаги правя отделно АМ), а киселите - баткото ги папа  Laughing... Аз вземам менюто за 5-месечни и в него няма грис...влиза или за 6, или за 9 месечните, не помня.

За киселите млека го бях чела, но наистина не обхваща всички марки...пък и още не сме на тази вълна, на баткото дадох чак като навърши 1 год.

Никой нищо не каза за лапада... newsm78

Данче, споко бе! С второто няма да се втелясваш толкоз  smile3534
И аз правя точно като envia Peace

# 40
Вече изпадам в тих ужас от захранването  #Shocked Толкова много, толкова различни и толкова крайни мнения, че вече незнам на кое да вярвам, кое да следвам. Като правя пюре само мисля дали варя много, да варя ли с кора, колко да беля кората, колко да давам от един зеленчук, витамини, минерали, ала, бала.... ами кашите, може - не може, домашни - купешки, елди - мелди, глутени - мутени, ами плодовото пюре - кога, защо, колко, как, с какво  ooooh! ooooh! ooooh! .....

Бе душа, какво му мислиш толкоз!
Примерно меню за понеделник - на обяд - пюре Хип ябълки за бебе с ориз, на вечеря - картофи с моркови домашно пюре
вторник - на обяд пак същото като в понеделник, на вечеря - тиква с картофи домашно пюре или елда готова каша на Хип
сряда - на обяд елда - готова каша на Хип, на вечеря моркови с картофи
четвъртък - на обяд броколи с ориз пюре на Хип, на вечеря тиква с картофи или елда готова каша на Хип
петък - пак броколи с ориз пюре на Хип, на вечеря - елда
събота на обяд - каша от кафяв ориз с 1 кубче замразено пюре от сливи, домашно, на вечеря - картофи с моркови или с тиква, домашни или готово пюре броколи
неделя  на обяд - елда, на вечеря - тиква или моркови с картофи или готово пюре - броколи.

Това са ни на нас менютата тази седмица - въвеждам ябълка и броколи. Другата ще въвеждам месно пюре - тиква с пуешко и ще обогатим трапезата. След това ще имаме и царевична каша.

Аз беля картофите преди варене, за да съм сигурна, че са бедни откъм минерали и най-вече откъм пръст. Варя ги заедно с морковите до омекване и после пасирам. На готовите плодови пюрета понякога капвам 2-3 капки вит. С - специално на тези с тиква и броколи, за да се усвоява желязото по-добре. От 50-60г каша детето няма да напълнее. Домашни или купешки каши - разликата е предимно в удобството и пестенето на време (не всички сме бързи като Цвети  Mr. Green ). За глутен е рано. Количество - колкото детето поеме, но аз ограничавам максималната стойност до 1 бурканче на Гербер, те са 80г. Зеленчуците давам със зеленчуци, плодовете - смесвам с кашата. Ако готовото пюре е с ориз, не правя в същия ден оризена каша. На готовите пюрета гледам месеците и прибавям 3 (за пюретата на Хип говоря) - значи - ако пюрето е 3-месечна възраст, значи на 6 месеца спокойно мога да го давам (щото нали на 6 съм захранила). Ако е за 4-месечна възраст, значи е подходящо за 7 месеца. Лесно е!

# 41
  • София
Ами, Филипа, защото аз с тъпия си акъл съм ги изтрила!
Сега ги качих пак :
по гръб, крачетата мах близо до дупенцето
Повдигате с пръсти дупенцето и бебето трябва да се избута назад
Целта е да си усети стъпалцата!
тук бебето от тази позиция трябва да ви избута, ако трябва леко му подсажете с избутване на коленцата към гърдите ви!

# 42
Вени, мерси пак!  bouquet
юлче, и аз съм купила тиква и пуешко като за начало, ама след няколко дни до седмица ще го дам.Преси изяда 190гр пюре и ако му дам още и него ще изяде, доста е ящничък Rolling EyesСъщото е и с АМ, сутрин и вечер изпива по 200мл, но ако има още едни 30-40мл няма да ги върне.В същото време си мисля, да не би откакто го храня изкуствено да не правя нещо както трябва и за това да не е качил Confused

# 43
Данче, същото е и при мен, притеснено ми е с това захранване още от самото начало. Цялата тая информация ми идва в повечко Confused Абсолютно същите въпроси и аз си ги мисля. Карам си сега само със зеленчуковото пюре на обяд и това е.

# 44
нуни, това Мачу Пикчу ли е?

Общи условия

Активация на акаунт