Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 183
  • 870
  •   1
Отговори
# 150
...Аценти - лекота, компактност, реверсивна седалка, пълно легнало положение, защитен кош за новородено, стъпенка за седалка 6+, амортисьори, но не просто рекламен трик (споменатите модели "имат" амортисьори, но не ги усещам, такива се усещат при Бубата, която минава 15 кг. без бебе) ...

Ами, ето предложение - Peg Perego Futura Modular

Ето я и на още едно място - но друг цвят и малко по-висока цена

Последна редакция: пн, 20 дек 2021, 12:55 от jj okocha

# 151
Здравейте, доста неща изчетох и разбирам, че има два акцента - на колички за 6+ и за комбинирани колички, които, заедно с различните аксесоари, кошчета за кола и пр. минават 2000 лв. независимо коя супер промоция се хване. Та интресувам се от следните модели и марки.
1. Chipolino Elit 3 в 1
2. Kikkaboo Vincenza Premium 3 в 1
3. Kikkaboo Angel 3 в 1
4. Kikkaboo Vincenza 3 в 1
Разбирам, че аналога е Lorelli Rimini, но той някак стърчи от асансьора ми с около 5-7 см, а не мисля, че е оферта да качвам и слизам 8 етажа пеша.
Алтернативни варианти за бюджет до 1200 (кош за новородено, шаси, седалка за над 6+, стол за кола) е винаги добре дошъл.
Аценти - лекота, компактност, реверсивна седалка, пълно легнало положение, защитен кош за новородено, стъпенка за седалка 6+, амортисьори, но не просто рекламен трик (споменатите модели "имат" амортисьори, но не ги усещам, такива се усещат при Бубата, която минава 15 кг. без бебе)
Има доста мнения - за тия пари не си взимай тоя боклук, много по-добри неща можеш да намериш, супер, ще ми е от полза конкретни модели и марки.
Благодаря Ви.

По мое мнение кика бу не е добра марка, особено щом идва дума за нещо което се използва често. Направих грешката да купя количка на кика бу и това което ще ти кажа е, че всеки момент от както е на 6м съм на ръба да я изхвърля! Изглеждаше супер! Кошовете ги имаше, дизайн, лекота абе всичко беше супер, но като почнаха да пускат материите прашинки и бримки, пухчета. Колелата скърцат, стана много нестабилна, а като я гледам въобще не му е удобно. Зимния чувал не топли грам. Сенника пада и още куп неща, а не е като да сме я бутали по дупки и да сме я бутали от тераси. Много внимателно съм разхождала синът ми в парка, а сега вече не издържам и сме със старата количка на племеницата ми, а да уточня тя е на муци и това е третото бебе което се спуква да я ползва, но без проблем минава за нова!

# 152
Poohtedy, ако интересът е насочен към по-бюджетна количка, вижте и моделите на Lorelli - Kara и Mia. Тоест дали е възможно те да се сместят в асансьора. Отговарят на критериите. Иначе аз хвалех Лорели Римини за амортисьорите и лекото минаване през дупки и препятствия. Общо взето този тип амортисьори се справят с офроуда, тези пружини, които се намират от вътрешната страна на задните колела, които ги има и при Бубата. От мен също едно отрицателно мнение за количките на Кика Бу. Първоначално и ние бяхме с такава, много красива беше визуално. Ама няма такова дърво, разджурках главата на бебето с тия дървени малки колелца и безамортисьорие, беше ме страх да не ѝ причиня мозъчно сътресение направо. Аз не чаках да видя дали количката поне е здрава и я продадох след месец и половина ползване. Чиполиното няма какво да го коментираме, особено този модел, страшен боклук е. Колкото до Пег Перегото, цената му наистина е добра в момента, но също няма амортисьор. Иначе съм бутала такова и не разбива така бебешки глави, както Кика Бу-то 🤣

# 153
@poohtedy
Предлагам ти ето тази марка Inglesina, имала съм само седяща количка и съм мн. доволна, сега видях, че и в БГ я продават, 1200 лв.. Тази марка е по-добра от Peg Perego, Chicco, Cam. Българските и полските марки не са добри, само на картинка може би.

https://www.emag.bg/detska-kolichka-3-in-1-inglesina-zippy-pro-s … mp;scenario_ID=49

# 154
Вярно, че футурата е много стар модел на пег перего, ама иглесията с тия малки двойни колелца хич не ми се струва по-удобна.
А вариант за количка втора ръка? С такъв бюджет може да си намерите доста по-добри варианти от кика бу и чиполино..

# 155
Pepina може ли да кажеш кой модел на Inglesina си ползвала🙂
Аз съм в процес на търсене на лятна количка, която да бъде проходима и се загледах по Inglesina Maior.Във Вис Виталис е намалена на 472, но не открих отзиви за нея.Ще се радвам и на други предложения.
Ползвам в момента една комбинирана полска количка, която ми подариха за първите месеци едни приятели .Ще кажа, че по отвратително и не маневрено нещо не съм виждала.😀Тежка, коша за новородено е с най-повдиганата предна част където са краката на бебето....Но в момента не излизаме и съм решила засега да я ползвам до март, когато се налага и като се оправи времето да взема хубава количка със седалка за след 6 месеца.Планувала съм да обиколим тези дни по магазините и да видим наживо какво се предлага.

# 156
За 1200 на промоция може да се намери и Cybex Balios S lux 3  в 1. Аз съм с такава и съм много доволна, отговаря на всички критерии.

# 157
Pepina може ли да кажеш кой модел на Inglesina си ползвала🙂
Аз съм в процес на търсене на лятна количка, която да бъде проходима и се загледах по Inglesina Maior.
ползвала съм Cam, Chicco 2 модела, Peg Perego, Inglesina, Maclaren. От тези марки Inglesina я поставям на едно от първите места.  Оказа се много качествена, издържаше по паветата в БГ, лека, всичко необходимо си имаше, и като размер беше помислено, и като комфорт за бебето, сенник, покривало за дъжд. Единствен недостатък, платът избелява, хубаво е да се вземе светъл цвят, при черните става много видимо. Моята беше лятна количка, модел Trip. Това, че е с 2 дръжки да не ви притеснява. Колелата ще издържат, те са около 15 см и за мен това е оптималния размер. На Maclaren колелата са малки, и в БГ условия е трудно.
Тази Inglesina, от горния пост е стар модел, но поне е нова количка. Inglesina са по-скъпи от Peg Perego.

Inglesina Maior- Изгледах клипа, това е модел количка, която, ако се купи, не трябва 3 в 1. Има специално шушунче за краката за зимата. Има амортисьори. Борд-на някои модели се купуваше допълнително. Наистина е доста маневрена на лош терен - павета, в гората. Става за високи хора! Няма пълно легнало положение, но и 150 градуса е добре за спане, легълцето е дълго 82 см и широко 34 см   и става и за по-голямо дете. Тегло 7-9 кг. Ширината е 34 см, влиза в тесни места, асансьор, автобус, носене на ръце по стълби. Колелата са 17 см и 23 см.
Към тази количка трябва само едно качествено столче за кола. Лежащата част може да не се купува.

# 158
  • София
Ако си вземете скъпа количка от 2хил.лв на промоция да речем за 1400лв и я ползвате година и половина примерно, след това можете да я продадете за 800лв и ще сте инвестирали 600лв във вашият комфорт и този на детето си. Ако купите някой боклук като Кика бу, не знам как вървят като цени, но ако са 600-800лв и след година и половина ползване се е разпаднала и отива в кофата, накрая става същото като разход за вас. Ако не ви се инвестира първоначално, има много запазени колички в Олх, на които тапицерията се пере и не си личи да са ползвани. За мен това е по-добрия вариант от евтина и нова, защото евтиното винаги излиза по-скъпо. Познавам хора, които сменят няколко евтини колички в началото и накрая като теглиш чертата, е същото. Освен Mutsy, както са ви посъветвали по-горе, има и други доказани марки като Maxi cosi, Cybex и др.

# 159
Аз за тротинетките и балансовите колела да споделя. С уговорката, че моето дете много караше и кара такива неща, за мен това се оказаха най-добре изразходваните пари.

На година и половина синът ми караше вече първия баланс байк, който беше с дебели гуми, така че стоеше изправен самостоятелно. На 2 години и половина взехме Пуки (12 Цола). Малко по-рано получи първата си тротинетка - мини микро. В общи линии бързо се ориентира как да си движи краката. На 4 години и половина заяви, че иска истинско колело с педали. Взехме Пуки 16 цола. Точно с три кръгчета в гаража се научи да го кара. На 7 години взехме 20 цола Драг и така нататък.
Голяма микро тротинетка май взехме на 5 и половина или 6 години. Във всеки случай вече сме на третата, защото в общи линии всяка година ни крадат по една - първата я забравихме в рейса, но на нея беше моят телефонен номер, втората я откраднаха от площадката в парка.

Още в момента, в който детето започна да излиза с превозни средства, въведох две правила. Без каска няма колело и след като си излязъл с колело, така и ще се прибереш. Съответно винаги съм избирала маршрути, така че детето да може да издържи и на отиване, и на връщане. Ученето, че когато свърши тротоарът, се спира и се изчаква мама, стана сравнително бързо.

По въпроса за качеството - когато бях на пет години, се пребих с чисто новото си колело. Ама така се пребих, че бях месец в Пирогов с хематом в мозъка. Впоследствие се оказа, че на въпросното колело един вътрешен винт е бил счупен и кормилото почти се е разглобило при карането. Така че много държа на качеството на тези неща у дома - само изпитани марки от добри магазини и никога втора употреба (освен ако не са от семейството). В момента старите пукита и мини микро-то на сина ми ги карат племенниците и са си здрави, а те също като нас много карат колела и тротинетки.

# 160
Съгласна съм с Gigi. Дори да не си от най-богатите има някои неща които не може да не са скъпи или поне добро качество втора употреба. И на мен нямаше да ми е готино ако детето ми седи в чужда количка, но наистина ако трябва да се спестят пари може да се измислят много неща. Примерно ако бюджетът ви е около 1000, защото първите две на кика бу са толкова, а другата е 600. Спокойно може да искате от приятели дрежки и ще напълните гардероба почти безплатно. От бабите или по-близки приятели може да поискате люлка, ваничка.Остават няколко важни неща и две, не чак толкова. Остават тъй важния матрак, моят беше 200лв, столчето за кола. Тук вече трябва да е скъпо и хубаво столче. Не може да се вземе евтино или втора употреба. Там ще ви идат повече пари, може би около 600 средно. Легълцето може да е втора употреба и излиза супер изгодно. Особено ако е комплект с шкавче. Толкова пари ще останат за една хубаво количка и както казаха горе после ако я продадеш ще си върнеш част от парите. А може и да я запазиш ако искаш други деца, защото тази на кика бу ще трябва да я хвърлиш и после ако пак решиш да вземеш същата за второ дете ще ти излезе 2000лв, а ако после решиш са вземеш хубава ще ти излезе 2500 и нагоре!

# 161
Здравейте, някой с количка Чиполино Микси или Лорели Спорт да изкаже мнение, благодаря

# 162
Лорели Спорт е по-малко като килограми, което е предимство. Но с по-малки колела, струва ми се, че и сенникът е по-малък, гърбът ляга чрез колан, а на Миксито е с механизъм. С Лорелито има е чувалче, а с Мексито не. Според мен отидете в някой магазин и изберете, която ви е по-удобна. Лично аз не харесвам този модел на Лорели, но доста често срещам такива колички. Вижте и Lorelli Felicia, на -20% е в Хипо.

# 163
Някой пробвал ли е количка 2В1 DIZAIN BABY ESTEL или друг модел на марката?
И знаете ли дали Lorelli Rimini ще е удобна за по-високи дами ( 177см)?

# 164
Blue Girl
това е много тежка количка, към 15 кг добави и кг за бебето и май няма да я вдигнеш. Търси 8-9 кг.

Общи условия

Активация на акаунт