Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 145
  • 870
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета, предполагам вече, че някои от вас, коити преди коментираха се радват на здрави бебчета и са имали възможност да посъберат първоначални впечатления след реалната употреба на количките- интересувам се конкретно от Maxi Cosi Plaza + и Easywalker Harvey 3, защото едно е в магазина, друго си е реалната употреба. И още един въпрос- в София къде сте виждали Harvey 3 на живо защото в няколко магазина, казаха, че е само с предварителна заявка.

Благодаря!

Harvey 3 премиум купихме и тествахме във Вис Виталис на Симеоновско. Още не мога да дам мнение, защото не сме извеждали бебчо навън още, но тези дни ще започнем. Ще напиша след 2-3 седмици мойте впечатления.

# 691
Здравейте,
Ние закупихме Plaza +, но още не сме я пробвали навън, защото бебо още не се е родил. Вкъщи я пробвах и съм много доволна за сега - маневрена е, висока, хубав матрак на коша, и двата коша са леки, лесно се събира и разгъва, успях да я изпера цялата, което също много ми хареса. Надявам се след няколко седмици да мога да споделя впечатления и в полеви условия 😊

Здравейте момичета, предполагам вече, че някои от вас, коити преди коментираха се радват на здрави бебчета и са имали възможност да посъберат първоначални впечатления след реалната употреба на количките- интересувам се конкретно от Maxi Cosi Plaza + и Easywalker Harvey 3, защото едно е в магазина, друго си е реалната употреба. И още един въпрос- в София къде сте виждали Harvey 3 на живо защото в няколко магазина, казаха, че е само с предварителна заявка.

Благодаря!

# 692
  • София

Благодаря!

Аз се колебаех между същите модели колички и купихме Maxi cosi.
Easywalker Harvey 2 гледах във Вис Виталис на Тодор Каблешков и ми казаха, че Harvey 3 има в техния магазин на Симеоновско шосе. Дори стария модел ми хареса, имаше мега добри амортисьори, но коша за новородено ми беше до коляното (без да преувеличавам, избирах ги по височина, а това беше най-ниската количка). Персонала в магазина беше супер некомпетентен и постоянно се чуваше някакво хилене и крясъци, което е супер непрофесионално. Една жена продавач-консултант ни каза, че разлика в габаритите на стария и новия модел няма. Попитах дали може да сложим адапторите да видя колко се повдига. Нямали адаптори при тях и уж се повдигал коша с 4см. Което не е истина, защото след това съм ги виждала по улиците и са доста по-високи.
Макси кози ме грабна и не ми се гледаше Harvey 3, което според мен става новия Cybex Balios, защото всеки втори я купува. Сигурно има защо, защото и тя не изглежда лоша, но аз не исках толкова масов модел. Направихме вече няколко разходки с Плазата. В магазина и вкъщи ми се виждаше огромна, но като я подкарах, ми е добре и супер удобна. И на Плаза амортисьорите са добри за разлика от предишния модел, който гледах - Maxi cosi Lila CP, която е по-дървена. Кошът за новородено е по-голям от стандартните, пише до 9кг, прикрит е и има дълбок сенник и лек наклон тип антирефлукс. За мен беше важно кошът да бъде голям и комфортен с хубав матрак, защото чаках голямо бебе - роди се 3850гр, 54см. Като съвет мога да дам да си измерите добре размерите, защото аз купих стандартен сет за спане за количка на Кика бу и чаршафът се оказа малък. По-скоро трябваше да взема сет за легло next to me. Кошът за новородено може да се сгъва и заема по-малко място в багажа при пътуване.  Отгоре има покривало с цип, което може да се разкопчава и от двете страни. За сравнение при Easywalker е с лепенки, което ми се струва по-непрактично и съм чела коментари от майки, че като започнат да разлепят лепките, лесно се събужда спящо бебе.
Харесва ми също, че спирачката от едната страна се натиска за пусната, от другата страна я настъпваш за вдигната и по този начин не си цапаш обувките, особено ако си с бели кецове. 😁
Количката ми се струва доста маневрена (то за тия пари остава и да не е 😂). Това са моите първи впечатления за трите разходки, успех с избора! 🙂

# 693
Здравейте!

Предстои ни да сменим зимния кош с летен. Количката ни е Peg Perego.

Може ли да дадете съвети и мнения за подложките. Задължителни ли са, препоръчителни ли са, удобни ли са на детето...? Притеснявам се да не му стане тясно, защото количката ни е доста компактна (целенасочено, заради малкия ни асансьор).

Също каква бихте препоръчали - същата марка като количката или друга доказано удобна?

# 694
аз имах Пег Перего Плико Мини, не съм ползвала подложка. Никакъв проблем.
Като гледам снимката, ще му бъде по-меко, но пък по-малко пространство, и коланите трябва да се поотпуснат, иначе бебето е използва цялото пространство и е по-добре да  е зад желязото...

# 695
Момичета вижте на какво попаднах случайно.  Както и преди съм писала въобще не съм фен на mutsy, но това може да е полезна опция за мамите, които търсят наистина бюджетен вариант, а не искат китайска количка (независимо дали е брандирана като българска или друго). 900 лв. за ново Муци си е супер цена. Имат и разнообразие от цветове. https://m.olx.bg/d/ad/mutsy-igo-bebeshka-kolichka-kosh-nova-CID139-ID8OisY.html

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 19:29 от paradigma

# 696
Здравейте,
Имаме Mutsy evo, бебето вече е на 1 месец и според вас лятото бебето се слага в зимния кош или в легнало положение на седалката? Извинявайте за тъпия въпрос, но не знам

# 697
  • до най-прекрасния мъж
Няма "зимен" и "летен" кош. Кош за новородено, в който бебето се слага легнало, се ползва до около 6 месечна възраст и е най-добрият вариант за позиция на бебето по време на разходка. След това се преминава на седалка, в която бебето може да се вози седнало или да поспи, ако има пълно легнало положение. Това става от 6ти месец нататък, когато бебето може да се поставя седнало.

# 698
Няма "зимен" и "летен" кош. Кош за новородено, в който бебето се слага легнало, се ползва до около 6 месечна възраст и е най-добрият вариант за позиция на бебето по време на разходка. След това се преминава на седалка, в която бебето може да се вози седнало или да поспи, ако има пълно легнало положение. Това става от 6ти месец нататък, когато бебето може да се поставя седнало.

Благодаря ви!

# 699
  • Варна
Момичета вижте на какво попаднах случайно.  Както и преди съм писала въобще не съм фен на mutsy, но това може да е полезна опция за мамите, които търсят наистина бюджетен вариант, а не искат китайска количка (независимо дали е брандирана като българска или друго). 900 лв. за ново Муци си е супер цена. Имат и разнообразие от цветове. https://m.olx.bg/d/ad/mutsy-igo-bebeshka-kolichka-kosh-nova-CID139-ID8OisY.html

До колкото виждам, предлаганите варианти са само шаси+кош за новородено, което може и да не е чак толкова бюджетен вариант.
Вариант 1:
Ако правилно съм разбрал 900 лв.: 6 месеца, колкото се ползва коша за новородено = 150 лв. на месец.
150 лв. на месец х 24 месеца (колкото средно се ползва една нормална количка със седалка, разбира се ако сте избрали достатъчно добра за да не я сменяте) = 3 600 лв.
Вариант 2:
Да приемем, че след 6 месеца се купува друга, достатъчно добра лека количка ~ 500 лв.
900 + 500 = 1400 лв.
За тази сума, бихте могли да си купите достатъчно добра количка 2в1 Simple Smile, при това с 2 год. гаранция.

За мен този вариант може да е добър избор донякъде, но само за семейства, които разполагат с количка, подходяща за след 6м.

# 700
  • Габрово
Ние взехме нашето Mutsy за 1050лв - шаси, зимен и летен кош - от Averoom. На място имаха намаления, които ги нямаше на сайта. Преди месеци беше, но нищо чудно пак да има нещо изгодно на място.

900лв за зимен кош и шаси не е чак такава оферта, да не кажа, че ми звучи малко като обявите из фейсбук "Продавам маркови парфюми от фалирал магазин" 😀

# 701
Здравейте, продадох лятната ми количка Cybex Eezy Twist и мислех да си карам само с пег перегото, но вчера излизах с нея и ми е много тежка, а трябва да я мъкна един етаж по стъпала и да държа за ръка "голямото" ми дете на 1,6г., докато смъквам количката с бебето.
Та съм се загледала в два варианта, които намерих на добри цени
https://www.roshko.bg/inglesina-quid-detska-kolichka-midnight-blue
И макларана
https://www.hippoland.net/maclaren-kolichka-techno-xlr-black-silver-wd1g150092
Кое ще препоръчате?
И бъги борд искам да взема, виждам че този на Ласкал е съвместим с моделите.

# 702
Момичета някой да има мнение за Estilo Bebe Otter Pram?

# 703
  • Варна
Здравейте! Искам да попитам дали някой от вас кара Mini Cooper - днес мерих багажника и май абсолютно нищо няма да се събере вътре - Ш: 84, Д: 35, В: 42 см ... първоначално се бях насочила към Cybex - примерно Balios, но май и той не става. Та ми се иска да събера информация кои марки да гледам .. или изобщо да се откажа и да трябва да е с паднали седалки, а бебето отпред, за да се събира всичко Grinning.

# 704
Наскоро бях писала за мнение за две колички, но днес минах през РаяТойс и много харесах Сайбекс - Балиос С Лукс и Приам. Тъй като нямах много време да говоря с консултантите, дали някоя от вас може да ми каже дали има съществени разлики освен външния вид? Приам ми харесва много повече, но й цената й е доста по-висока и съм склонна да вземем Балиос, ако функционално са еднакви. Ще се радвам на мнения Simple Smile Също така знаете ли дали правят великденски намаления или да изчакам 1ви юни? Очакваме бебето средата на септември.

Общи условия

Активация на акаунт