Любители на кучета - 123

• 23 715
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Tintina
Хич не ви завиждам. Аз като писах ,че лабовете също имат афинитет към "естествениете камуфлажи" ,някой ме контрира ,че не си  падали по въргалянето.
Sivi,не пишеш как мина изрязването на образуванието? Дано всичко е наред и му е понесла упоиката на Макс.

Аз едновременно да се похваля и оплача по повод диетата на моя "толупчо" .
Вече е 29 кг ,от 31.5-32,за 6 седмици . Обаче яде в момента 90 г на хранене (180 дневно), при минимална дажба 240г за 25килограмово куче и ускорена диета. Т.е 25% под тоя минимум.
Аз стакова драстично намалено количество храна ,мисля и ,че и с неговата си храна щеше да има същия ефект за месец и половина.
Хич не му се отразява добре на козина и кожата.Козината една суха и чуплива стана,малко пърхот като че ли се вижда, пожълтя му козината под опашката ,около ануса.
Появи се една неприятна миризма , от козината/кожата ,а никока не е миришел особено,единствено малко по-силно след обилно мокрене и то не чак неприятно.
Постоянно гладен. От 4 до 6 пъти повече изходен материал . Добре е Твърд,може би не толкова колкото от  Gosbi-to ,и няма извънредни разходки. Но Сутрин ходи,вечерната разходка по 2 пъти  се дупи 
повечето пъти, и все х2 като количество .Т.е 4-6 повече. Другото което ме притеснява,че в тази храна няма добавки за ставите , в неговата си и има хондроитин,глюкозамин, зеленоуста мида разни други .
Отделно и Омегите са много малко,и сигурно затова такъв ефект върхи козината. А е и с пуешко и пилешко ,а на него не му се отразява много добре пилешкото на кожата,почва да се почесва ,да се хапе.
Планирал съм уикенда да го изкъпя ,ама предполагам ,че миризмата ще изчезне за не повече от седмица. И пак ще се появи докато яде тази храна.
Сега се чудя дали да го мъча още 2-6 седмици за да стане под 28(според ВЕТа) / под 27(според мен) ,че и поръчах с намаление 12кг чувал (Черен петък oт Petmall - 36лв по малко -141 вместо 177лв).
Ясно е че ще изяде от него макс половината за 6 седмици.Или въобще да не го отварям ,да си му поръчам Gosbi -Сьомга и синя риба и ориз ,да му оправя козината ударно с нормален грамаж(че зима идва) и да си мина на Gosbi -Агнешко и ориз и синя риба в намален грамаж.
Иначе е добре , стана много активен ,с тея 3кг по-малко ,вдига си дупарата нормално от доста време вече и само ме тормози да тичаме ,като не е с автоматичния повод ,а с късия.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 13:37 от whitefang

# 586
  • София
Повечето кучета са така, или поне тези с оцелял животински инстинкт, си мисля аз.
Ето мойто т.нар будоарно чихо-кучИ също ако намери нещо ароматничко, много се кефи да си се оообърше едно хубавко в него. И после гордо си върти опашката - свършил си е работата сиреч Simple Smile
Напоследък преоткри денталните пръчки, но не давам често а като стане малко парче хвърлям, че не може да се оправи с него. Онзи ден пък дадох да поглозга малко свински ребра - много беше щастлив младежа ...
Сиви, палчета и лапи от нас Animal Paw Prints Flowers Four Leaf Clover
Морско_момиче Аря е госпойца джиджана то се знае Simple Smile То и аз се подсмихвах на мамосващите кучетата си, ама ела да ме видиш сега - даже снимките на съкровището в телефона са ми повече от на дЯцата RelaxedLaughingBowtie

# 587
  • sofia
Тари, много по-мъжествено изглежда Чоки с новото яке!
И моят е на Каблешков, но аз отидох към 8:30...
И така Лелчо отново получи червено яке, идентично с миналогодишното:
Тук се фука на котарака, който се опитва да избяга...

# 588
Стискате вие палци и лапи, ама нашата операция се отложи за вторник, че на вет му изникна спешен случай. Макс остана доволен, че и Вивата, щото получиха манджа. Иначе и Вивата щеше да стои без вода и храна за да е съпричастна с Макси 🤣 Отпускайте палците и лапите за сега 🤗

# 589
За 25 кг куче кой р-р взимате?

В брошурата на Лидл има размерите на кучето за кой размер елек отговарят - на снимката от Кришка също се виждат.
Чоки е 32 кг и му взех L, но определящи са пропорциите, защото при него лепките не се припокриват докрая - има аванс около 7-8 см да се коригира.
Мерси, видях ги.
Ще меря довечера докато ядат, че иначе нямам шанс.

# 590
  • София
Момичета, стискайте палци за Бека! През нощта започна с разстройство, по-късно и с повръщане. Сега чакаме кръвен тест дали не е изяла нещо с отрова. Аз се притеснявам, че може боклук или кокал без да видим да е изяла. Дано не се налага операция и просто корема да я боли. Ох, ще полудея вече. Едно мине, друго дойде.

Сиви, все поглеждах да кажеш Макс как е. Стисках си му лапи през цялото време, във вторник пак Heart

# 591
джуджанка има такъв вирус при кучаците с разстройство и повръщане. Дано е това при Бека, а не някоя гадост да е изяла. Стискам палци и чакам включване като минете преглед 🤗

# 592
Изпращам много положителна енергия на всички кученца Heart

# 593
  • о`майна лунна нощ е
Имате лапи и от нас с Швепса!

# 594
  • Варна
И от нас с Каду и Бизу.

# 595
Стиснати палци и лапи за Бека!

# 596
4 комплекта лапи стискаме тук.

# 597
  • СИ
Елегантника с нужда от гъста ограда е ягдтериер, който скоро ще стане на 4м LaughingLaughingLaughing
Обаче е от по-елегантните, късокосмести, без брада/поне за сега/, шоколадова окраска. Само това е разликата с "масовия" ягдтериер LaughingLaughingLaughing
Оградата стана изключително грозна, но малкия дявол направи инспекция и не намери пропуски... поне за сега LaughingLaughingLaughing

Наскоро ми предлагаха такова малко кученце. Заприлича ми. Та, затова питах и по-горе какво е.
Не съм много наясно с породи и характера им. Дали такова куче ще се чувства добре в голям селски двор? Няма да има кой да го разхожда. През деня трябва да стои само или с две котки. За двора на тъщата, ако трябва да съм по-точен.

# 598
  • под тепетата
Това е ловна порода и има нужда от много движение. Дворът предполагам, че ще заприлича на Марс или картофена нива, ако не се извежда. А ще има нужда не само от движение...
Отпускаме лапи от Макс и ги пренасочваме за коза Бека!
Жаклин, как е Макси?
Един път се опитахме да купим яке за Ози от Лидл, но с този огромен гръден кош нищо не му ставаше, пък и не му трябва.

# 599
  • sofia
И ние стискаме палци и лапи за Бека!❤
Териерите не биха били щастливи, ако са оставени в самота на двора...Трябват им предизвикателства, игри и забава. Ако са лишени от това, си отмъщават. Или бягат.

Общи условия

Активация на акаунт