Любители на кучета - 123

• 23 678
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Лейди Значи слушат избирателно всички. Grinning
Да ви се оплача, много съм ядосана. На вечерната ни разходка водя Майк из града и ходим в едно училище в двора. Обикновенно няма никой и се възползвам от игрището да го уча да върви до мен и други неща, нооо този път имаш деца, които бяха с куче без повод. Прецених,че ще бъде най-добре да идем в другия край на училището защото не го знам животното дали е дружелюбно и започнахме да тренираме. Да ама по едно вечер дойде кучето и никак не въртеше опашка, помолих ако може да си го викнат и да го наблюдават, да ама кучето хич не ги слушаше, накрая отиде де,но сцената се повтори, накрая изобщо отказа да отиде при тях и реших най-добре да се махнем защото кучето не ни оставаше изобщо и идваше настървено. Още се чудя защо при условие,че кучето не те слуша го пускаш без повод. Лично аз не бих посмяла, особено ако има и други кучета. Извадихме късмет този път,но занапред вече ще ходим с лютив спрей за всеки случай.
Хайде на една изморена муцунка от нас  

Последна редакция: пт, 05 ное 2021, 18:43 от Alice.in.Wonderland

# 106
  • Пловдив
Чак пък лютив сппрей. Кучето ви е бебе,няма нормално куче,дори и несоциализирно ,което да нападне бебе. Сигурна ли сте ,че издването му при вас се дължи на агресия?
А и не всички кучета въртят опашки ,като са добронамерени.
Освен това въобще не хубаво да разхождате кучето в училища,детски градини и детски площадки,дори и да пренебрегнем факта,че по закон  е забранено и може да отнесете глоба .

# 107
  • Bарна, морето, сините вълни
Сиви, благодаря за топлото и уютно местенце! Flowers Hibiscus ❤️ Стискаме палци и лапи всичко с Макс да бъде наред!

Аз не влизам всеки ден, но после наваксвам с четенето и специално внимание отделям на снимките с прекрасните мили създания. Всички много ги обичам, всяко куче е уникално по свой начин. Кое с белите, кое с пуФкава козинка, ушички, нослета, пакости. ❤️

Вчера се разходите до Мадарския конник. По стълбите нагоре за крепостта Ерос задължително искаше да е пръв пред нас. Ако ми ех пред него, бързаше да ме изпревари, само за да ни пази. Надолу малко го беше страх и ММ не спираше да му говори през цялото време.

# 108
  • Sofia
На Белята на корема отдясно й напипах снощи една бабунка. Като подкожно и се мести,не я боли. Та другата седмица ще я водя да я видят,че нямаха час до неделя.
Мъж ми вика,че каквато е бесна е чипа,които й е тръгнал към дупарата Grinning

# 109
Здравейте отново! Отново се присламчвам в темичката. Така де... пропуснах няколко теми...
Ежедневието ни с куче е доста динамично и натоварено. Постоянно тичаме нанякъде, гоним се. Ама вие знаете как е Grinning
За послушанието не знам какво да кажа... Вкъщи изпълнява всичко, на повод 80%, а без повод 20%. Много добре знае кога нямам контрол над нея.

# 110
  • Пловдив

А си станал, а съм легнал!

снимката е лоша, но пък е показателна...

# 111
  • под тепетата
Иланг, има място за още...една , че все мъжове покрай теб Wink

# 112
Днес и утре сме врачанки с Кио и в парка падна страхотна игра с другите кучета. Чак ме учуди, че са толкова много на брой, различни породи, женски и мъжки, пък няма бой. Беше страхотна сутрешна разходка. В Козлодуй няма с кого толкова да си играе. Ще кача снимки после 😍

# 113
  • София
Здравейте отново! Отново се присламчвам в темичката. Така де... пропуснах няколко теми...
Ежедневието ни с куче е доста динамично и натоварено. Постоянно тичаме нанякъде, гоним се. Ама вие знаете как е Grinning
За послушанието не знам какво да кажа... Вкъщи изпълнява всичко, на повод 80%, а без повод 20%. Много добре знае кога нямам контрол над нея.

Обича ли да похапва боклуци по земята? Ей с това ни е много трудно и два пъти сме повръщали найлон.. 😬 Не му идва акъл

# 114
Първо и нещо изключително важно да кажа. Куче маха с опашка, когато се радва.. ама радостта може и да е от наближаващата плячка, а не за игра. Опашката на кучето не е показател за действията му.

А по повод кучетата без повод.. Ех ама стана страшно изречение. Абе с две думи да ви споделя, че имам опасения, че на един комшия му е омръзнало от неговия джак и от седмица време дори не носи повода като излиза. Сяда на пейката пред неговия вход (входа е преди моя) и оставя кучето да се шура по паркинга и наоколо. Лошото е, че дори не се много впечатлява, че Макс може да го нарани, да не кажа убие. Сестра ми сподели, че вчера сутринта въпросния джак е отишъл да се рънджи на едно хъски, после на някакво друго преминаващо. Кучето не слуша и не идва при повикване. От стопанина му знам, че има случаи да нападне и човек, като му скъсал дънките и му се било наложило да му дава пари за дънки. Та това беше за въпросния джак. Проблема идва, че когато излизам с моите кучета тоя идиот все си седи на пейката, а кучето му се щура напред назад. Веднъж му се случи да ни фокусира и дойде на бой, а аз водя Макс и Вива. Не знам как успях да предотвратя каквото и да е и успявах да държа джака на две крачки от нас. Вкарах ги в колата и цялата треперя от това, което можеше да се случи, а стопанина хич не му е зор. И всъщност цяла седмица правим безумни врътка около колите на паркинга, че да не ни види джака и да дойде. Ама за мен тоя човек просто го е отписал това куче и му е досадно да го гледа, иначе с друго не мога да си обясня действията му. А само до преди седмица кучето сутрин и вечер се извеждаше винаги на повод и то от тези 5 метровите. Но и аз и сестра ми решихме, че каквото ще да става, ама моето е на няма и метър повод и каквото му влезе в обхвата да се оправя. Може да звучи гадно, ама да тегля аз кучетата си, да ги сецам, да им се карам и да треперя за кучето на оня дето сам му не е зор явно няма да стане.
Маргаритка дано е нещо безобидно това подутото 🤗

# 115
  • Варна
Ох, Сиви, аз съм така сутрин и вечер, до нас има две малки градинки, но не са заградени и са забранени за кучета. Обаче е пълно с мързеливи и немърливи стопани, които бързат да си вземат кафе и да седнат на пейките като си пускат кучетата от повода, а аз заобикалям ли, заобикалям, но някой ден ще се ядосам и ще звъня на 112, щот почва да ми писва.

# 116

Обича ли да похапва боклуци по земята? Ей с това ни е много трудно и два пъти сме повръщали найлон.. 😬 Не му идва акъл

Хапва, да. Имаме късмет, че се рязхождаме главно по полетата и няма как да налапа някоя отрова. След много усилия от моя страна, вече почти не бяга като яде нещо от земята и мога да проверя бързо какво е.

# 117
“Ех тази ябълка, колко вкуусно изглежда. Хайде дай малко, знаеш, че дядо ми е бил веган.”

# 118
  • sofia
Проблемът е, че накрая кучето го отнася, а не тъпият му стопанин...
Аз имам почти ежедневни емоции с една патица, която си разхожда 2 дого аржентинота волно пуснати...Е така, върви си около тях...Не, че ако са на повод, би успяла да ги одържи...Кучетата са неагресивни, вероятно, добре възпитани, но пък моето е шумно и не си пада по големи кучета. Съответно е на повод и никак не ми е спокойно, когато ги видя да се задават иззад ъгъла...

# 119
  • Пловдив
"К'во ма гледаш.Гладен съм. Дай да ям!"

Тая сутрин най-после без мъгла, и се разходихме хубаво с "толупчо" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт