Чувствам се глупаво около него

• 8 834
  • 179
  •   1
Отговори
# 150
Напротив няма драми.
Сега, не мисля, че някоя е родена с външен вид на глиган. И след като това не е даденост значи много може да се направи.
От друга страна като знаем, че мъжкото отношение е такова, трябва да сме наясно, че романтиките са само в нашите глави.
Да, ама не. Колко теми и тук "ти как може да защитаваш твоя интерес, той как ли се мъчи".

# 151
Не, романтиките не са само в нашите глави,  такова е чувството у тези, коити адресират неточно и/или предозират исканията Simple Smile

# 152
Да, харесва ми да съм по-умната, което не значи, че харесвам тъпаци. А ми харесва, защото ми е по-лесно да си върша моите си неща без някой да ми дава акъл, да ми се меси и да ми обяснява как е правилно. Когато имам нужда от мнение, ще го поискам, що се касае до неща, засягащи единствено мен. Ако не съм поискала такова, предпочитам да не слушам излишни приказки. Големите умници в по-голямата си част притежават тази черта - да менторстват, на мен ментори не ми трябват.

Грешиш. Истински умните мъже не дават акъл, не се месят и не обясняват как е правилно насила. Това правят тези, които усещат, че са на по-ниско ниво и се мъчат да компенсират.
Умният човек предлага полезна информация и/или полезни решения. И те оставя сама да прецениш дали да се възползваш, или не. Но и очаква да си понесеш отговорността, когато не си се възползвала и си сгрешила. И си запазва правото да се разочарова, когато хем не си вдянала полезното ноу-хау, хем и не поемаш отговорност, когато сгрешиш.
Абсолютно същото важи и за огледалната ситуация, когато жената предлага, а мъжът няма достатъчно интелектуален капацитет да се възползва.

# 153
Ама кой определя кое е полезното ноу хау? Май аз го определям, щом става дума за мен. А отговорността трябва ли да я поемам пред някой друг? Не мисля.
Всеки е свободен да се разочарова колкото му душа иска, а дали някой ще забележи и отрази разочарованието му, е отделен въпрос.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 20:13 от Стрина Калина

# 154
Да, сещам се за темата за тясната рокля, токчетата, любовника и другите тъпотии.
Отговарят жените, отговарят и още как. Пред мъжете си, пред свекърви, пред другите жени, че не са като тях. Свят изпълнен с отговорности и изисквания.
И защо? Въртележка, от която можем да излезем само ако се запитаме дали нормален човек ще постави интереса си след нашия. Не, няма. Защо тогава ние да го правим?
И авторката тук сега.  Много просто  - с теб е защото му е изгодно.
Ама бил намерил нещо в теб, бил видял нещо в теб. Чудо. Всъщност е обикновено покриване на нужното. Като всеки.

# 155
Истински умните мъже не дават акъл, не се месят и не обясняват как е правилно насила.
Смесваш ум и характер, нямат общо. Умният човек не е задължително да е добър и обратното Hands V Няма общо и с това какво кара двама да се обичат.

# 156
Че какво им пречи на жените да си обслужват сами интересите? Така отговарят само пред себе си.

# 157
Умните мъже, знаят как да те изкарат по- умна от тях. Не ти създават комплекси и не те вкарват в дилеми " Дали си достатъчно умна"

# 158
Възпитание, липса на разбиране на интереса, външен натиск

# 159
  • София
И на ума ми идва приказката - "ти, па, си мноо убаф!"

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 21:31 от Andariel

# 160
Възпитание, липса на разбиране на интереса, външен натиск

Още малко и ще излезе, че говорим за недотам умни, да не казвам друга дума, жени. Тук са все с претенции, че и отгоре. За тях ми е приказката.

# 161
Всички, които мислят в коловоз са тъпи?

# 162
Препинателния знак не е този.

# 163
Препинателния знак не е този.
Той и членЪТ не е този, ама няма да издребняваме.

# 164
Типът мъж, който приема общуването с жена си като някакъв вид интелектуална надпревара, ми е ретрограден като мислене и поведение  и винаги съм избягвала. Вярвам, че мъж, който държи на себе си, би искал партньорка, с която да може да размени думи извън битовото и сапунките по ТВ. От моя гледна точка, това, което нося като човек - познания, професионален опит, начетеност и т.н. си е ценно и по никакъв начин не бих го свивала и принизявала, за да вляза в нечии идеи за женственост.

Според мен това, което много хора пропускат е, че само с интелигентност не се живее. Има много човешки качества, които са по-определящи за това дали и доколко човек е щастлив в личния си живот. Важи и за мъже, и за жени.

Общи условия

Активация на акаунт