Различни мнения относно отношенията с родители

• 11 166
  • 251
  •   1
Отговори
# 210
Кажете го това на 5-6 годишно дете, което нахълтва в спалнята при мама и тате, след като е сънувало кошмар.... Още го има този проблем при нас, даже и по малките часове не е сигурно уединението.
При нас е имало 2-3 случая в целия й досегашен живот, в който да е сънувала кошмар и да се разбудила.
Не  идва в стаята ни, но аз я чувам, че става в леглото, отива до тоалетна или чувам да пие вода (виждам на бебефона) и я успокоявам за няколко минути и си лягаме обратно.
Дори и сега се будя ако я чуя да стане вечер и докато не я чуя, че е легнала в леглото не мога да заспя обратно.

Пък и всички стаи и бани се заключват все пак Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 19:20 от Анонимен

# 211
  • Пловдив
Кажете го това на 5-6 годишно дете, което нахълтва в спалнята при мама и тате, след като е сънувало кошмар.... Още го има този проблем при нас, даже и по малките часове не е сигурно уединението.
Ти за ключалка и ключ чувал ли си? Ако толкова нямаш - монтирай един райбер, мъж си все пак.

# 212
  • Paris, France
У нас само банята и тоалетната имат ключ от вътрешната страна. Всички други стаи, холове, трапезарии, кабинети, килер са без ключове и райбер и досега никой не е пожелал ключ или да си монтира райбер, даже и децата. Децата са били винаги, винаги, даже и сега, добре дошли в стаята ни. Като започна карантината даже почнаха да прекарват част от деня (че и нощта 🥳) в спалнята ни, за разнообразие. Досега на калъп не са ни хващали, нито ние тях 🤩. Справяме се. Когато вратата е затворена, чукат и чакат отговор.

За мене е жестоко малко дете да няма достъп до възрастен. Нашите даже спяха в спалнята с нас. То затова и е спалня. За други работи има друга спалня, баня, балкон. Веднъж бяхме заспали в другата спалня, та през нощта чухме рев и се прибрахме 🥳.

Моментите с децата са безценни. Секс може навсякъде и винаги.

Е, при нас и двамата си бяхме в къщи повечето от времето, през деня, докато малките бяха на училище, та усамотение и интимност без деца наоколо не са ни липсвали.

# 213
  • Пловдив
А за мен да си заключа спалнята докато правя секс е задължително. През останалото време спалнята е отключена. Е, заключвам и ако искам да спя необезпокоявана поради някакви причини.

# 214
  • София
Вкъщи всички врати стоят отворени. Не незаключени, а отворени. Затвори ли се врата, означава "не влизай" и това е, независимо на кого е стаята. Ако е толкова важно друг да влезе, чука и изчаква. Това не е забрана за достъп, а елементарно уважение. Всеки човек понякога има нужда да остане сам и не е необходимо винаги друг да му скача на главата.
Децата могат да идват по всяко време при нас, стига първо да почукат на вратата. Изобщо не се притеснявам от това да не ни хванат на калъп, но ние обичаме да ни е по-хладно, спим на отворени прозорци, по-леко завити, а в топлите месеци спим без дрехи. Съпругът ми и зимата често спи само по бельо. Не ми е приятно да влезе някое дете, а ние да си спим по организъм и неясно в какви пози. Почукват, намятаме нещо и влизат. Горе-долу от 2-3-годишни схващат разликата. Ако преди това сънуват кошмари или нещо друго, обикновено ги чуваме и реагираме много преди да са успяли да се разсънят и да дойдат те при нас.

# 215
Не е проблема в райбера, проблема беше с отделянето, и все още е при единия. Буди се посред нощ и в несвяст тича в нашата спалня. Не са ни хващали на калъп, защото се чува като стават, ама мисля се схваща идеята, че не можеш да се разпищолиш както ти е кеф с по големи деца в съседната стая.

# 216
  • София
Щом децата първо спят с вас, а после ги отделяте, напълно нормално е да чувства вашата стая като своя и да е трудно да разграничат пространството. Никога не съм одобрявала този вариант. За самите деца е по-добре да си спят в своята стая на отворени врати, за да ги чуват родителите.

# 217
  • France
Мда, с втори номер направих тази грешка. Сега се опитвам да се справя с последствията.

# 218
Зависи от детето, малкия ми син се будеше с истерични писъци по няколко пъти на нощ, някъде до към 3, също не стоеше в кошарата си, намирахме го из целия апартамент. Успокои се като започна да спи до майка си, и така за първи път от години видяхме какво е сън. Обаче после с отделянето пак проблем. Ми не е лесно с деца, няма кво друго да кажа

# 219
  • София
Дете с дете не си прилича и няма всеобща панацея за безуупречно възпитание.
Хайде да не си обясняваме кой какви грешки и допуснал и кое как се прави. Наистина ви моля.

# 220
  • София
О, не става въпрос за грешки. В случая говорим за тийнове уж и за хора след пълнолетието им, което е много различно от това дали 2-3-годишните се будят с писъци и нахлуват в стаята. Идеята беше за хора на много по-голяма възраст, които се предполага, че нямат нужда да спят с родителите си (както при rf22) или на отворени врати (както при нас). За тийновете тези неща е добре да не се случват. Wink

# 221
  • София
Да, да се върнем към зрелите индивиди, колкото са способни да бъдат тийнове в хормонална буря Laughing

# 222
  • София
Невена, чак пък секс навсякъде...След определена възраст човек си търси удобствата, а не на задна в банята, щото на детенце не може да се наложат ограничения.
Трябва известно съобразяване и от родителите, за предпочитане е след като заспи, но и ключ на вратата е необходим.

# 223
Говоря за 6-7 годишни, все пак се надявам да се реши проблема в близките 1-2 години. Ама и 7 годишно е вече сравнително голямо и пак трябва се внимава с разпищолването.

# 224
  • София
Сега вие се криете, после те ще се крият Wink

Общи условия

Активация на акаунт