Пъстри, като есенни цветчета, са ЯНУАРСКИТЕ ни дами и мъжлета!

• 9 889
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета!
Едва успявам да изчета изписаното!

Честито на мини рожденичетата,
на проходилите бебчета, както и на новите прически (Дес, много е сладка гъбката ти  Simple Smile )!

Петенцето, здрасти Hug и добре дошла отново!
Телма, стискам палци всичко да мине бързо и леко!
Лика, бързо да си оправиш комп-а!
Росита, за вигантола - аз си давам по 2 капки, защото още се кърмим.

За зъбките - ние сме си още с двата долни.

За телефона - една от любимите ни играчки, наред с дистанционното, ГСМ-а, шише от кока-кола 0,5л и копчетата на клавиатурата.

Мисля да пробвам и аз чайче от маточина и каквото там беше, защото още си имаме едно будене на нощ.

Иначе режимът ни е приблизително 6:30 - 7:00 кърмене, 9:00-9:30 закуска (попара сухар, сирене и настъргана ябълка или плодово пюре с извара/сметана), 12:30-13:00 обяд месно пюре (2 пъти 7 - чно зеленчуково) или от моите манджи, 15:30-16:00 закуска плодово пюре или прясно пасиран плод, 18:00 малко плод или бисквитка, 20:00 супа или пюре зеленчуково малко и малко плод пасиран, 10:00 кърма и сън (ако сме на кеф, ако не сме - играем докато ни се доспи). Добре, че прочетох колко папкат мишленцата, че да се успокоя малко - бях се притеснила, че много папаме. Само кашите и АМ (вкл. и в манджа) ги нямаме за нищо ... Кисело мляко още не съм давала, ама мисля вече да се престраша!

Спането през деня - веднъж до обяд и 1-2 пъти след обяд, общо около 2 часа.

За пиенето от сламка - ще пробвам и ще докладвам.

Чао от мен и приятни сънища  Hug

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 00:14 от malvina74

# 211
Здравейте мацки и аз да се разпиша преди лягане.
Честит мини ден ден на Симонка, Дани и Самуил, да растат здрави, весели и безгрижни
Честита прическа на Верчето и Дани.
liliq аз сламката я въведох така - вземах едно сокче в кутия (250г.) и я предложих на принцесата, естествено се чудеше да я гризе или....  и стиснах малко кутийката за да влезе сок в устата и и след няколко такива опита започна сама да смуче.
petenceto добре дошла отново при нас newsm51. Ние все още сме свободни smile3503 smile3521 smile3534
Телмичка стискаме палци всичко да мине "по вода", както се казва.
Лика дано проблема с компа бързо да се реши и да се завърнеш сред нас.
За спането и ние спим през деня по 2-3пъти по половин час мах., а вечер заспива м/у 20:30-21:30

Сега за нас - ние днес се разходихме с малката госпожица въпреки вятъра, който не беше чак толкова студен, колкото силен. Казвам разходихме,защото въпреки че още не сме много стабилни(походката ни е като на моряк Crazy) имаме голям мерак да крачим. Много сме злояди направо се чуся как да я лъжа че да яде. Кашата няма проблем, но пюрета и супи просто не върви, като види че е с различен цвят от кашата, и започва едно дърпане,  скимтене, циврене само докато опита че не е отрова и става за ядене.
Мами искам да ви питам как мерите температурата на малките слънчица

love001 на всички и спокойна нощ на малките съкровища

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 00:10 от jeni23

# 212
Аз пък се чудя ако реша да го отбивам, как да го науча да пие мляко от биберон  Thinking Той само гризе биберона и не сму4е, ами то му излиза отстрани. А пробвах различни биберони. Водата и сока си пие само от стъклена 4аша, аз наливам 2-3 глътки, той изпива, аз пак наливам и така. Първите опити направихме с доза за една глътка. Навън водата я нося с магическата чаша на Авент и от нея що годе се понаучи да смуче, но по-скоро си играе. То не че е водоман голям.

Да, и тук днес беше ветровито, но  гледам да не допускам ден без разходка, ако ще и за час да е, навън сме. Аз го мажа с колд крем на Avene, но днес му се позачервиха бузките малко.

Дани и без да е проходил хич не обича да спре количката и да стои в нея. То някой път и като го возя се е случвало само и само да не се дере да го отколанчвам и се изправя с лице към мен ,но прав да е  Crazy само аз си знам как и го държа, и бутам, и път гледам.

Купих му гърне, но той нали е голям мъж и много го е бъззз , та чак му треперят краката от страх като го сложих да седне. Смятам да не му го натрапвам засега.

Ананас съм въвела и то май само това е с което съм избързала, но пък много му харесва. Орехи и черупчести не смея, обаче сурови тиквени семки си гризка с удоволствие.

jeni23, аз меря темп под мишницата с дигитален термометър, като през цялото време ангажирам вниманието с дребни предмети в другата ръка и уж неволно преча на едната да участва в заниманието. или пък нещо на някой екран да се зазяпва. И за нощем съм се специализирала, но имам за жалост много "бойни дежурства" с голямата.

за съня и нощите просто не ми се разправя, че нищо хубаво няма да кажа...

# 213
  • София
jeni23, аз меря темп под мишницата с дигитален термометър, като през цялото време ангажирам вниманието с дребни предмети в другата ръка и уж неволно преча на едната да участва в заниманието.
и аз така  Peace Става за около 30 сек. (ползвам такъв на Бебе Конфор).
За приучването към сламката (има такива шишета) трябва да не се бърза, ако бебо не е готов. Някои се давят, затова не трябва да се упорства много.
Вики като я захраних на 6 мес. и не знаеше за какво й давам после това шише (магическата чаша), та бях принудена в обикновена чаша да й сипвам водата и отпиваше на глътки, или с лъжичка, след около седмица си се научи детето и сега си пие от магическата. Сок досега съм давала не повече от 5 пъти (грозде) само от обикновена чаша, а биберон не сме ползвали никога.
Gerylyn, защо ще отбиваш? Може пък само от гърдата да си набавя млякото, докато не порасне и се научи на мляко от обикновена чаша и САМ да си я държи (тук в яслата ги учат да пият сами от чаша).
А за гърнето - и на Вики й купиха едно такова с пате отпред и дръжки, уж да я къпем в него като начало, ама голямо шубе е в него  Crazy Mr. Green... засега патето си почива  Simple Smile
За храненето - смятам докато имам кърма (и тя суче Praynig Peace) да се придържам към схемата на основно мляко до 1 годинка, придружено със запознаване с други вкусове (твърди храни) без да се набляга на тях. За сега сме само на  2 пъти/ден 'твърдо', като почне да не й стига(скоро!) ще въведа и закуска към 9 ч. примерно, после и вечеря и така Wink
mishlentze, за режима - решила си го кардинално, няма да те командват мишките, ами!  Wink Peace да кажеш какво е казал вашия доктор за схемата ти.
Ние тази сутрин сме от 6 ч. будни, едвам се надигнах от леглото след нанайсе будения нощес.  #Crazy Друг път удържам фронта  Mr. Green на гърдата до към 7-8 ч., но днес е решила друго.
За чай - и аз се замислих, вчера гледах на ХИП - има успокоителен някакъв, пък и на Бебевита гледах едно време такъв за спокоен сън (уж!) ... притеснява ме това, че точно те съдържат захар, а хич не е добра идея (за зъбите) да я наливам нощем със захар, ако изобщо ми даде да й поднеса нещо до устата (преди не ми е давла въобще!).
Желая ви приятен уикенд. Аз може и да не се включа днес, че после заминаваме и няма да съм с нет, но ще наваксвам с четене  Simple Smile

# 214
ЗДРАВЕЙТЕ.
За спането спим от 1до 4-5.За сламка още не съм давала.Не пиеме от биберон .От бебе е с чашка newsm78 #CrazyЛИЛИЯ така е и ния скърцахме когато горните пробиха.Интерсен им е звука-затова а бабите комшиики  Аууууууууу чедо детето има глисти hahaha Joy Sick #Crazy newsm78ем да се смея ем да рева ooooh!
За режима сме така7-кърма
10-попара
12-13 супа и второ
13.30съндо 4-5
след ставане плодове
околоедин час след плода киселче
последно ам в7-8 кърма и сън

# 215
  • София
Уф, и ние ставаме в 6 - 6,30 сутрин и това е откакто смениха часът, а той още кара по старото време...Той така- newsm03.Ние с татито така- smile3507.
Опитвах да го държа буден вечер до по-късно, но в колкото и да заспи вечер, все в 6 става сутрин...Изправя се между нас за таблата на спалнята (татито твърди, че не може да заспива без него) и се почва с репертоара.Напоследък вика нещо като "доу-доу-доу-доу", катери се, пъшка, пуфти, като се изправи говори малко, пусне се да падне по особено внимателен начин и пак така...Като му омръзне това (ние тъкмо позадремем) се нахвърля върху някой от нас да му бърка в очите, носа и изобщо види ли дупка...
Денем спи по два пъти - около 10,00  и следобед около15,00-16,00 за по 40-50 мин до час.Вечер към 20,00 заспива.
За яденето - кърма-не засичам по колко пъти денонощно, а яденета (пюрета, попари, супи, каши, абе всичко) по около половин пюрено бурканче като стане след спането в 10,00 и отскоро и следобед, пак по толкова. Не бързам да замествам кърмене до годинката, след това ще има цял живот да яде каквото си поиска.
Вчера ядохме с него боб и ела да видиш нощеска - на всяко обръщане - пръц!
Упс, май се поолях да ви занимавам с нас!
Честит мини рожден ден на всички палавничета и от нас!  bouquet
Тази сутрин се очертава денят да е хубав, а!
Приятен ден на всички!

# 216
И от нас Добро утро и честит мини рожден на дечковците!

jeni23, пу сте си за нас   bouquet Хем двамата "млади" ще се придържат и ще ходят заедно, а и Калоян ще ви дояжда каквото остане  hahaha

А Вяра е голяма сладурана с новата прическа. Може ли да запишем час при вашия фризьор за след около година - току виж до тогава проимаме повечко коса  Joy

Температурата я меря с дигитален термометър в дупето или под мишницата, ама за щастие ми се налага много-много рядко (да чукам на дърво). За сламката - просто и аз я сложих в малко сокче, стиснах леко, той я подъвча и засмука.

Яденето - 6.00-7.00 - АМ, 9.00-9.30 - каша или попара, 13.00-13.30 - местна или зеленчукова супа със сухар (250мл), редувам ги и ги готвя сама, в зел. слагам и сирене, 17.00- плодове с АМ или с кис. мляко, 20.30 - АМ, понякога давам сок между храненията (като се сетя - той Калоян не му е чак такъв фен) иначе си хрупа солетки и бисквитки или от нашто ядене като си поиска. Киселото мляко - давам по малко (не цяло хранене) с лъжичка и без захар - харесва му.

ludmilana, искрено се забавлявах докато четох  Joy Калоян е почти същия - само дето става по-късно.

За Зъбите - и Калоян скърцаше така около две седмици след като му избиха горните зъби - сега вече спря - не му е интересно повече.

Айде да не се уливам. Отиваме на разходка. Hug

# 217
Eто я Вяра като гъбка с новата си прическа Grinning

мишленце,много хубаво се хранят мишките пу,пу Hug Я кажи като мислиш да махаш шишетат с биберон,киселото мляко как ще го даваш.Наша Вяра не иска никакви шишета(вече го споменах) и май не харесва кисело мляко.А ми се искаше да пийва млекце докато ме няма.Вече немога да цедя,АМ хич не иска.Кисело мляко пробвах с бисквитка,плодово - не и не Thinking

Лека нощ!  bouquet

Киселото го давам само с лъжичка. Мишките умират за кисело мляко, защото всеки ден баща им яде от кофичката пред телевизора и те се нареждат на опашка прави с отворени усти. Нали тати хапва, искат и те Crazy И вече са запомнили как изглежда кофичката и като я видят и им светват очичките. Аз затова вечер им давам кисело мляко за последно, защото като го видят и се събуждат, колкото и да им се спи Laughing Изяждат почти цяла кофичка след зеленчуковото Mr. Green Плодовото и те не го тачат много, само натурално Grinning

# 218
От няколко дни не успявам да се разпиша,пиша,пиша и накрая не мога да го публикувам Confused
Gerylyn купих въпросната подправка,но за мое съжаление се оказа,че не е чубрицакъсно ти прочетох постинга Crazy.А,тъкмо се бях зарадвала Simple Smile.Ти с какво храниш твоя юнак,че така расте или това е наследствено?Браво!Все така да продължава Peace
Момичета и tijm съм купувала,но по скоро ми мяза на мащерка ,отколкото на чубрица.Или може би,аз съм и забравила вкуса Grinning
Надявам се останалите не се сърдите,че пишем за такива работи Simple Smile?За сърдитите  bouquet.
Rosita и аз не давам никакви витамини допЪлнително от както сме на АМ.По точно в началото давах,защото не се бях консултирала с педито и не знаех,че трябва да ги спра.7of9 ме осветли по въпроса  bouquet.След това като питах педито,ми каза същото.А,защо в Бг настояват за този Вигантол,след като сте на АМ?
mishlenze ти ме разби с това меню Grinning сега се замислям дали Дарис остава недохранен newsm78.Да са ти живи и здрави мишките и все така да си хапват Heart Eyes.Защо искаш да им спреш АМ,не е ли рано?Кажи какво е казал педито по въпроса.
galita мерси за линка Peace.аз нещо не съм разбрала къде ще ходите,но където и да е приятно изкарване.
lika бързо да си оправяш компа,че няма кой две мили думи да ни каже Wink.
Стига съм писала,после пак Simple Smile

# 219
  • там където ме зове сърцето!!!
Честито на всички ,които носят името Виктор и Виктория!

# 220
Момичета какво е биоскрининг?

И дали е проблем ако давам само един вид каша?Тук избора не е много голямколкото и странно да звучи,а това което предлагат на пазара е тъпкано със захар и разните му там аромати.Забелязала съм също,че Дарис се запича от другите и се напъва по цяла нощ.Спряла съм се на 7те зърна на Нутриция,напълно натурална,без ароми и захар.Разнообразявам му я,като слагам в плодово/зеленчуково пюре или с мляко.

Последна редакция: сб, 11 ное 2006, 17:11 от Лисана

# 221
  • там където ме зове сърцето!!!
Момичета какво е биоскрининг?
Знам ,че е кръвен тест ,с който може да каже каква е вероятността  бебето  да се роди с малформации , но резултата е доста относителен.Амниоцентезата  е точна ,но пък има риск!
Аз като раждах имаше една мама ,която си е правила кръвния тест и всичко е било ОК, но за съжаление  бебето беше със синдрома на Даун!

# 222
Gerylyn , добре че каза за ананаса. И аз утре ще го пробвам нашия.  А къде се разхождате толкова много. Аз обикалям, обикалям наоколо, едвам правя един час, час и половина.

ludmilana, да знаеш напълно те разбирам. Нашия дребосък е същия случай - поне на мен ми се струва, че не спи много. Напоследък има някакъв режим обаче: ляга си в 22-22:30. И ооо, чудо! Става в 8:30 (нощното хранене не го броя).  Grinning През деня 2х1час, в добри дни 3х1. 

Лисана , аз давам само "7 зърна" на Милупа (милупа, защото е био и няма разни добавки - било то мляко, захар или аромати). И на нас този тип каша най-добре ни действа на акането. А тьй като вътре си има всички зърна, които има и в другите каши (веднъж подробно разглеждах кутиите) не мисля че му е нужна друга. Разни каши с аромати и плодове хич не ме вълнуват. Гледам аз да му добавям пресни.  Така че според мен въобще не се притеснявай, че само такава каша даваш.

# 223
Най-сетне и аэ се добрах до комп. Laughing

Gerylyn,браво на дребосъка добре наддава.Да си кажа и аэ эа гърнето,че плаче и се иэпъва като я сложа сякаш я щипе някой.Така беше преди 20дена и сега е същото.

Jeni23,и аэ меря Т с дигитален терм.,досега ми се е налагало 2пъти.Дано се налага по-рядко да ги иэполэваме.

Малвина,едно будене на нощ направо е эа эавиждане.Ние се будим по Nпъти,ако се събуди 3,4пъти каэвам,че е спала спокойно.

Честит мини рожден ден на Кристиян на Gushanka

# 224
  • София/Овча купел 2
Здравейте момичета.
Ние към 1ви декември се местим в София,ще живеем в Овча купел 2.Намерихме хубав и евтин апартамент,но необзаведен и сега ще мъкнем всичко обратно,не ми се мисли направо.Иначе сме добре,растем и хубавеем,мъчат ни горните зъби,но още ги няма.Това е от нас,скоро може и да се видим ; ).

Общи условия

Активация на акаунт