Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Ноември 2021 (Тема 16)

• 73 086
  • 712
  •   1
Отговори
# 390
Oooo Магни, Аперола го открих малко преди да забременея и си признавам, че изпих два когато бях в начална бременост. Направо го сънувах тоя Аперол като бях бременна и като влезех в някой магазин все бутилки с Аперол виждах.

И аз си правя маникюра и педикюра сама. Ходих на педикюр веднъж когато бях бременна.
В момента всичко е изрязани до дъно и без никакъв лак.

# 391
Аз пия само вино и (все по-рядко) бира. С концентрати и коктейли съм скарана, но аперолчето така ми харесва, че си имам у дома винаги от необходимите съставки. Е не за закуска, но следобед в жегите… 😍

# 392
Аперола съм го зарязала последните две години, дори имам две неотваряни бутилки. Летният ми любимец е Hugo.

# 393
Защото не се чисти, същите мърльовци ги има и в другите страни, че даже и по-големи, но има кой да върви подире им.
Вярно е това. В Мадрид бях на гости на приятелка преди две години. След като сме си изпушили цигарите, търсим къде да изхвърлим фасовете. Жената, която живее там от около 15 години, казва да ги хвърлим на земята, чистело се. И наистина, една вечер се прибираме от дискотека и един чичко с метлата събира огромно количество фасове от земята, до една автобусна спирка.  Дали е така само в Испания, не знам. Но определено има и други места, освен България, където си хвърлят боклука по улицата.

# 394
И аз смятам, че много хора се съобразяват у дома си, но навън не.

Напълно съм съгласна със Савова. И не съм съгласна, че в нормалните държави хората си цапат на воля, а след тях някой чисти. Аз не съм гнуслива, обичам да ме пипат професионално, любимо ми е да ходя на маникюр, педикюр, фризьор и най- вече козметик.
+1

# 395
Жената, която живее там от около 15 години, казва да ги хвърлим на земята, чистело се. И наистина, една вечер се прибираме от дискотека и един чичко с метлата събира огромно количество фасове от земята, до една автобусна спирка.  Дали е така само в Испания, не знам. Но определено има и други места, освен България, където си хвърлят боклука по улицата.
В Швейцария, която ми е "третата" родина"Simple Smile)), по улиците се чисти фанатично, обаче имат и възможно най-солените глоби за неспазване на реда. Имат и повече по брой и странност правила за що е то ред и как трябва се спазва и много си ги вардят. Няма там такава взаимовръзка - чисти се редовно, за да можем да хвърляме по земята. Също така пак в Швейцария съм виждала най-странните приспособления, измислени за да се чисти нещо си:)

P.S. Добавям един камион за миене на тунели за илюстрация:)))

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 20:15 от Barbabeau

# 396
  • пустинята Гоби
Точно глоби и чистене му е майката. В София се чисти, но не се мие и се наслагват едни фини частици, за които редовото прасе няма вина. Реално по улиците не е мръсно, а прашно. Този прах в чужбина липсва по една или друга причина, но не и защото чужденците са по-възпитани.

Кампари и Аперол пия напоследък и хич не възнамерявам да ги сменям предвид сезона Tropical Drink .

# 397
И сега ще ви скандализирам. Никога не съм ходила на маникюр и педикюр. Правя си го сама, нямам нужда от някаква по-специална намеса, стъпалата са ми като на бебе и не изискват постоянни грижи, разкрасявам само ноктите. Simple Smile
Sуslу,
Разбирам те, аз си го правя по-добре от много маникюристи. Реших да ходя на маникюр като “нещо за себе си Wink” а и маникюристката е художничка и ми угажда на идеите. Аз винаги отивам с идея какво искам, примери и т.н
Рускините са страшни майсторки!

Съгласна за прахоляка и чужбина. Бях шокирана, как като отидох в Англия за първи път не ми се наложи да си чистя обувките и забелязах, че няма купчинки прахоляци и мръсотия по продължение на уличното платно…

# 398
В Швейцария съм виждала фасове по спирките, както и събирачи на фасове. А миналия месец видях даже въргалящи се маски (не повсеместно, разбира се).

Аперолът е най-добрия ми приятел през лятото. Иначе не бих издържала този ужасен сезон, признавам си. Само че аз го "побългарявам" - с бяло вино и газирана вода. 😜

# 399
Свъкърва ми живя в Испания повече от 15 години и от нея знам, че и там са големи палачори, но пък хората им работещи за тяхната "Чистота" са навсякъде и наистина "облизват" своевременно. Била съм няколко пъти в Мадрид и съм го виждала с очите си.

Посрещала съм Нова година в Португалия на един пощад в Кашкайш! То не бяха бутилки от шапманско и пластмасови чаши, фасове и кутии от цигари, гирлянди и все подобни остатъци от присъствие на хора. Народ колкото щеш. Това бе и най-пленителната и зашеметяваща заря, която съм гледала живота си. След зарята забихме в един бар в уличките на площада. Търгнахме малко преди да се съмне и отново минаваме по площада и оооо! Беше облизан! Все едно там е нямало погром! Разбрахме, че отдел Чистота не почива!

# 400
Верно е, че след такива събития обикновено става кочина, но аз говорех за нещо съвсем различно. Достатъчно е да погледнеш разбитите ни и кални тротоари, преливащите контейнери за боклук и разпиления боклук по земята, неподредените дворове, грозни огради и т.н. Просто на българина не му пука за такива неща!
Няма да забравя една позната шотландка направи оплакване че съседа и не си подържал градината и аз и казвам какво ти пука и тя ми казва, че това намаля цената и на нейния имот.
Това лято точно до майка ми имаше преливащи контейнери за боклук и единствените хора, на които им направи впечатление бяха хора, които живеят в чужбина.

# 401
  • Варна / UK
Благодаря много за поздравите и пожеланията Hug Heart.
Супер идея ми дадохте за петдесетия ми РД (само) след две години (ужасТ Open Mouth ) да си подаря една фото сесия.  За да не се чудя какво да обличам, най-добре ще е нюд (сега, да не вземете да се скандализирате нещо Joy ). Може даже да ми принтират няколко снимки в чернобяло + някой и друг нюанс сиво Joy - за по-естетично; и ще си ги окача в спалнята.
На маникюр/педикюр/козметик/ол инклузив все още не съм била; не казвам, че няма да отида един ден ама още не се е случило.
Миналия декември отидохме с ММ на почивка в посока екватора. Аз коктейли не пия, но към закуската вървеше една Danish Pastry Basket - кошничка с кроасанчета, кексчета, сладкиши - направо се топяха в устата. Уж такива работи не ям, обаче... една кошничка взе да не ни стига с ММ и сервитьорът се усети и взе да ни носи по една на всеки Joy . Резултатът: +1 кг за една седмица, но ми хареса как ми седи и си го оставих.
На острова имаше голям открит басейн, но на него нямаше хора понеже всяка вила си имаше собствен басейн, а на нашата вила беше вътрешен, където...
Скрит текст:
можете на спокойствие да си изравнявате тена; е, може и други работи да правите... Blush .
Аз си докарах тена на з****ка до тъмно розово, добре, че не стана маймунско червено Joy
Ето го и датското ми коремче край вътрешния басейн:

А това е външният басейн; явно рано сутрин съм го снимала, защото ги няма шалтетата и сенниците на шезлонгите:

Зад басейна имаше хамаци за полягане, защото нищоправенето е уморителна работа Simple Smile

А тази гледка е вляво от хамаците:

И фитнес имаше на острова, обаче само се снимах там; грях ми се видя вместо да се въргалям на плажа да блъскам с тежести Joy

# 402
  • София
Много е мръсно, но е комбинация от поведението на хората и липсата на услуги.
В интерес на истината, в провинцията има много приятни и чисти градчета. Явно по-малкото население и прилична местна власт вършат работа.
Търся си зелен лак, но определено зелено. Имах такъв, но ми свърши и го няма вече на ОПИ. 😒

# 403
Недей гледа центъра на тоя градчета. И майка ми е в такова градче, но извън центъра всичко е боклук и разбити улици, а тротоарите липсват.

# 404
  • София
Аз едно посетих скоро,  но си беше чисто. То е малко де.
За съжаление София е много зле, а и 90%  от провинцията.
Скъса ми се много любима ленена блуза 😒. Проверих дали ги има още и за съжаление не. Явно съм насвиняла яко и съм в напънала. Как да отслабна. Никак не се харесвам, но нищо не работи. Ям ограничено, движа се, правя упражнения, а ефект 0. Нямам цикъл от 3 месеца. Дано се свърши и се кротнат хормоните.

Общи условия

Активация на акаунт