Любители на котки - Тема 166

• 24 950
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Аз не бих си местила котките за да угодя на някой друг.

Бени на дървото днес, много ми е сладък грозникът Heart Eyes

# 136
Как може всички котки да са толкова съвършени Animal Heart Eyes Cat
Моята кот е доста приказлива и мяука по различен начин, в зависимост от това, което иска да получи (обучила ме е да реагирам на различни команди Smile )
Като е гладна реве с протяжно "мяуауауауау". Освен това си има и други тактики - например да драска с нокти по огледалото на гардероба, което гарантира, че съм се събудила и от най-дълбокия сън след максимум 30 секунди.
Когато ми е сърдита, че липсвам за повече от няколко часа си отваря гардероба, вади дрехи и ги трупа на купчина. Не ги маркира, не ги къса.
Много съжалявам, че като беше малка не я вземах с мен никъде, сега дори и ходене до ветеринаря е истинска драма.

# 137
  • By the sea
Здравейте! Надявам се, че приемате нови членове. Имам една прекрасна сива госпожица на около 6 години на име Грейс. Инициатор за прибирането й в къщи беше кучето Smile. За първи път отглеждам котка, но сме голяма любов с нея Green Heart

# 138
Красива Грейс!
Прилича на котарака, който исках да осиновя, а загубиха по пътя към мен.

# 139
  • By the sea
Ау, той изглежда много голям на тази снимка. Моята е дребосъчка, а и внимавам какво яде вече, че беше станала дебеланка и имаше омазняване на черния дроб.

# 140
  • Бургас
О,какво мило куче!Прибрало е коте!
Браво и на него,и на вас,че сте толкова мили и обичливи!

Как разбраха за омазняването на черния дроб? Ехограф?

# 141
  • By the sea
О,какво мило куче!Прибрало е коте!
Браво и на него,и на вас,че сте толкова мили и обичливи!

Как разбраха за омазняването на черния дроб? Ехограф?

Пак кучето е виновно. Миналата година с него ходих по лекари доста и докато чаках за кръвните му излседвания споменах на лекарката, че Грейси започна разко да пълнее, което беше странно за мен, защото не бях сменяла храната като вид. Просто при доставката на поредния чувал гланулите дойдоха с малко по-различна форма, по мънички сякаш, и тя запчочна непрекъснато на иска да й сипват да яде. Та водихи нея да й направят изследвания и я гледаха и на ехограф, да. Посъветваха ме да кисна гранулите малко във вода, хем е полезно и пие повече вода, хем се насища по-бързо. Сега си е вече пак елегатна госпожица.

# 142
Ин Лов ... , добре дошла! Дай още снимки на двамата. Как кучето я намери?

Вчера опитах пак да ги сближавам. Гушкам бебето, сядам до нея и с едната ръка галя нея, с другата - него. Правя го ако и двамата са спокойни и си лежат. Обичайно стоят така докато тя започне да ръмжи.
Днес майка ми опита същото. Аз също ще продължа с опитите.
Но вчера се загледах ... Опашката й е между краката. Това не е ли знак за страх?

Досега си мислех, че ревнува. Тя повечето пъти само го наблюдава. Понякога отива без причина и го пляска с лапа по главата. То лежи или я напада. Тогава стават на кълбо и се чува ръмжането й. Накрая тя бяга и се крие.
Ами ако я е страх от него? То й превзе дома крепост, майка ми постоянно го гушка, взима го да спи при нея. Тя започна да се крие или да се качва на високи места.

Обвинявам се, че го донесох ... Сърце не ми дава да го изхвърля, но то я мъчи. От първи октомври то е в нас. Тя е тригодишна кастрирана женска, осиновена на 5 месеца. То е момченце на около 3 месеца.

За пръв път се озовавам в такава ситуация. А и тайно в сърцето си искам куче - то да ме слуша. Не мога да си го позволя.

# 143
И Ади реагираше така, и аз си мислех че кой знае колко зло му правя, ама свикнаха с времето. Дай им повече време заедно. И на грешно място говориш за изхвърляне на котки..

# 144
  • София
Барби, много съжалявам за загубата! Hug

Зуки Су, да, най-често се страхуват едни от други. И наежването, и съскането е от страх. Когато видят, че "нещото" отсреща не е страшно, ще се сприятелят.

Да ви покажа един много смел Вася - https://www.facebook.com/watch/?v=1160251064385782  Joy

# 145
  • Бургас
Зуки Су,майка ти няма да го даде бебето Simple Smile
Ако искаш не ги сближавай така,щом мацата ръмжи...
Все ще намерят начин да се търпят.
Куче може да ги сближи...Да се съюзят срещу новия натрапник Simple Smile
То пък ще е бебе и ще ходи да ги сприятелява...

Аз като се замисля,майка ми всяка сутрин полива цветята,Хари от другата страна на прозореца иска да градинарства....
Тя все го взема по някое време да играе с него...Ще ѝ е мъчно,ако го няма.
А и синът свикна с него,че не го хапе и напада...Свикна,че малко животно не е толкова лошо...Точно от малки кучета най-много го е страх.
Може засега да не го мъкна.
Ще видим.Добре,че сме наблизо...

# 146
Няма да изхвърля нито принцесата, нито бебето. Гадно ми е за нея - че то я мъчи и тормози. А за куче - не съм готова, не му е дошло времето.

# 147
  • София
Барби, много, много съжалявам!!! Cry

InLoveWithTheSea, добре дошли! Може ли малко повече подробности за отслабването на госпожицата, единствено мокрите гранули ли промениха нещата? Колко точно ги мокрите?

# 148
  • София
mariqivanova799, котките не са играчки, нито топли меки грейки за успокояване. Те са личности със свой сложен свят, който ние много често не успяваме да разберем докрай. Те са силно териториални животни и всяка промяна в техния ареал на обитание е голяма драма за тях, има случаи на котки, които, като са сменили дома, който обитават, от стрес се поболяват и развиват диабет, или пък други болести. Абсолютно изненадана съм, че толкова обичаш Хари, а не ти пука какво ще изживее бедничкото. Първо, ако го занесеш в чужд дом, той ще се крие поне една седмица от стрес, освен това не се знае жената дали ще се отнася с разбиране към проблемите му през този период, което може да влоши положението му... Не го разбирам това. Направо не мога да повярвам на очите си. Да беше уважителна причина, като например смяна на дома ти и няма как, и той ще се мести заедно с теб, а то... за забавление. Като толкова имат нужда от котка, нима са малко бездомните за осиновяване?

# 149
  • Бургас
Не ми се вярва да се крие една седмица.
В моята стая стоя час в една библиотечка.И после излезе и поиска да е при мен,на леглото.
Аз му липсвам,искам да има две къщи.
Не знам къде ще съм повече време.
От една страна синът,от друга нашите,от трета приятелят ми,майка му...
Жената е добра.А и се харесваме.Още отпреди да се разболее.За съжаление вече е като едно добричко и уплашено детенце...И се успокоява само,ако има някой при нея.Тя сега е още по-уплашена,за пръв път в живота си имаше пневмония...Аз мрънках да я водим на снимка и обясних на сина ѝ колко е сериозно положението...Та така.

А котета има да,но все един ден ще сме все заедно с моя приятел и Хари е нашето котенце.Той казва,че Хари трябва да му носи фамилията...Наистина помага много за него.

Има ли шанс малко коте да е легнало,притиснато към земята,със свити уши 1:1 с Хари,когато е на лекар ...и котката,която го пердаши,да е майка му?Женска е,отдавна я знам.
Преди малко се прибирах(откачените си ходим сами по нощите),та ги разтървавах,малкото успя да избяга...
Това мъниче е хубаво,поне на три месеца ми изглежда...Но и да го взема,сигурно Хари ще го бие.
Това лято са се родили доста хубави котенца,по-рано пък видях една малко по-голяма,разкошна трицветка...
Уф...това малкото няма голям шанс в студовете.Малко е.
На баба са поотраснали,но то...

Общи условия

Активация на акаунт