Любители на котки - Тема 166

• 24 967
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
Ън, Досега сме се местили 3 пъти. Бързата адаптация зависи от характера на котето и това на колко години е. Малкият ми котарак нямаше особени проблеми с адаптацията и трите пъти. Първият път обаче беше взет от улицата преди 3 месеца, след това беше на около годинка и след това на година и половина. Проблем с него имаше само докато го возехме в колата.
Големият обаче много трудно се адаптира. И 3-те пъти имаше проблеми, като се кри около месец . Понеже изпада в паника му отварям една част от гардероба, където осигурявам празен рафт или кошница, където да се скрие и не го закачам. Докато е в стрес го оставям сам да си реши кога да излезе, кога да яде и т.н., като за целта оставям вратата на гардероба и др. стаи отворени. Говоря му често за да се успокои. Единият път се наложи да взема както феромони, така и други успокоителни, тъй като изобщо не искаше да излиза, вкл. за да пие вода и за да яде, което силно ме притесни. Но той е много страхлив и неадаптивен. Все пак има начин за адаптация и ако сте решили да се местите, просто се подгответе за това, като му осигурите според мен тези феромони и ако е нужно друго успокоително. Има и специална храна за това (на Роян Канин) и мисля, че действа, но за нея трябва време (котето да яде от нея поне 1 месец). Все пак, няма начин да не свикне, когато е с любимите си хора. Те ни чувстват и като разберат, че ние сме спокойни и все така ги обичаме, че нямаме намерение да ги изоставим - свикват

# 166
  • София
Ън, имам котарак на 4.5 години, гледан е като бебе в лятната ни къща. Зимата си го прибираме в София.
За да свикне с пътуването и с новото място започнахме да го вземаме с нас.
Първия път го гушнах и го разведох навсякъде, като му говорех, че тук ще живее с мама и тати и т.н. 😊. Беше много любопитен, разглежда и души (като през цялото време проверяваше дали съм там), припозна си веднага тоалетната и купите за храна. Нямаше драма, не се е крил никъде- щом и ние сме там, значи всичко е ОК!
Мисля, че е до котка.
На дъщерята котката се побърква (побърква и всички около нея) при пътуване. Когато се наложи да ни я оставят за по- дълго, става агресивна към нас (ако те са там, всичко е ОК).
Ще пробвате, ще видите как се държи мацинка, ще и дадете време да свикне с новата обстановка.
Дано всичко мине гладко!

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 15:06 от AnyHr

# 167
Така като ви чета или вие сте прекалено драматични или аз съм твърде лоша.Сменяла съм държави и жилища.Докато котарака можеше,летеше с мен.Още преди да се нанесем ние,Фин вече спеше в новата къща.И аз нямах търпение да се съмне,за да видя как е бил.Дойдох-посрещна ме весел и спокоен.Беше обходил всичко.Фин се движеше межди три къщи.Зак също,Нямат избор/както детето ми,както и аз/,да свикват! И те свикват.Аз наистина не схващам цялата драна..Често,това е и за тяхно добро.В моя случай-или ще сменят къщи или щеседят сами.Кое  епо-доброто?Всъщност,моите котки могат много.Сигурно е харакретистика и на стопанина и на котките Simple Smile
Мария,аз исках да видя костенурката.Впечатляващо е,че я гледате 27 год!! Браво!Тя в аквариум ли е или си щъка свободно?

# 168
Привързана е и към нас, но не знам кое ще надделее - привързаността към дома или към стопаните?
Към стопаните. Hands V Щом сте с нея, на ново място, за нея ще е интересно, не се вкарвай в излишни притеснения. Котките обичат да разучават и да покоряват нови територии.

# 169
Както писах по-напред моята персийска не свикна с новото жилище. Тя си беше моя котка,майка ми не я харесваше. Аз си се грижех за нея на 100% ,спеше при мен ако не й обръщах внимание ревнуваше късаше ми книги, учебници. Мацка с характер. А в новия апартамент сякаш бях непозната за нея. Ситуацията беше деликатна и така се развиха обстоятелствата за съжаление.

По повод разходките, едно клипче на разхождащи британчета в гората🍂
https://www.instagram.com/reel/CV8jzznq8TI/?utm_medium=copy_link

# 170
Amy_nka, не съм сигурна. Мая е силно териториална. Само у дома си е истински спокойна. Е, и у свеки, но като си дойдем у дома виждаме онова спокойствие у нея, където никъде другаде не виждаме.

# 171
  • София
Днес тествахме с Шепичка новият нагръдник и каишка от зооплюс.

# 172
  • In the land of Never Never
Така като ви чета или вие сте прекалено драматични или аз съм твърде лоша.Сменяла съм държави и жилища.Докато котарака можеше,летеше с мен.
И при мен така. Не стои въпросът за избор. Просто няма как. Котките се движат с мен, сменяйки полети, държави, къщи. Другият вариант е бил да бъдат зарязани някъде за дълго или изобщо, което не е за предпочитане. Адаптират се на всяко място. Проучват първо внимателно и предпазливо, и после намират хубавите му места.

# 173
Избор нямат. Човеците решават. Каквото такова. Но някои котки реагират остро. Това е.

# 174
  • Стара Загора
Чумито много тежко понася промените като започва да се скубе и оплешивява на петна. Локум е над нещата - въобще не я интересува Grinning

# 175
  • Sofia
Отказваме да ядем гранули и караме на кучешки гранули и консерва има ли такъв случай

# 176
  • By the sea
Аз знам, че не е полезно за котките да ядат кучешки гранули и обратното.

# 177
Чумито много тежко понася промените като започва да се скубе и оплешивява на петна. Локум е над нещата - въобще не я интересува Grinning

Барби, какви са промените около тебе (ясно ми е за една голяма и много щастлива промяна, която май ще се случи скоро)? Явно черната ми любимка е в стрес от нещо (Мъри, при всяко посещение на ветеринар, само тогава излиза, изпада в шок и почва да ръси огромно количество козина дори и да не е докосната от някого.)

# 178
Един огромен, видящ от стола Шошо за Лека Нощ.

# 179
И от мен за лека нощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт