Любители на котки - Тема 166

• 25 032
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Pandorina, Ако акат в мивката…

Мен ме притеснява, че няма как да отидем някъде май вече… от 2 години с таз пандемия все сме си из къщи, все има някой…
Шошо не е оставян сам навън да нощува
Джуджи - само тича вън по важни задачи и обратно. Страхува се при всяко шумване, чужди хора да не подуши..

Да

# 301
О, не!!!, но Мая е котка мечта.
Пп Може би в началото е имало момент на свикване с космаците, че тя е дългокосместа и у нас дори във въздуха се носят нейни пухчета, но това е бял кахър.
Мая е уникално добро и послушно коте. Тя е съвършенство в котешко кожухче. Пу пу, да не и е уроки. Heart

# 302
Оооу Мая е прелест, мачкай и за мен Джасте.

Анти бебе гащи да покажа на тате

# 303
  • By the sea
Нито за миг не ми е минавало през акъла, ни за единия, ни за другия, макар че в момента Чарли ми излиза златен с неговите болести.

Много симпатично коте с гащи. Усмихна ме.

# 304
Котето се казва Тери. Първата нощ вкъщи беше кошмарна - не спря да ме меси с пуснати нокти. Завираше носле в ухото ми и мъркаше с всички сили. Беше безумно щастлива, че е на топло и меко, че я галят и хранят.

На сутринта дъщеря ми ме разпитва как е минала нощта и запита: как все пак ще го кръстим? - Този ли терорист - попитах аз, а тя спонтанно отговори - терористът Тери. И така котето Тери първо беше съкращение от терорист, а сега (когато вече е част от дома и не е терорист) е съкращение от тарикат Simple Smile

Не мога да снимам мястото - в края на брадичката е и не й е приятно да повдигам главичка - изплъзва се и бяга. Мисля, че йод няма да навреди - куче, заразено с микроспория, излекувах преди години с йод. Бих редувала и със салицилова мас. Мястото е такова, че трудно ще го оближе.

Черното е като жило - при допир боде - като изкуствен косъм от четка - в центъра на олесялото място. Пред мен жена, която обгрижваше котилото изстръгна с нокти кърлеж от друго коте. Затова мисля, че забелязаното може да е следствие от калпаво обезпаразитяване.

Значи, при това описание и на това място аз залагам на котешко акне. Hands V Simple Smile При акнето има оредняване на козинка, появява се обикновено в зоната на брадичката или около мустаците. Акнето обикновено изчезва от самосебеси, но се дължи на стрес или временен спад в имунитета. Ако я подсилиш малко с витамини и хубава храна, вярвам, че няма да сбъркаш. Йод или йодасепт маз не е лоша идея - ще се презастраховаш срещу гъбичките, ще се дезинфекцира мястото...  Наблюдавай на други места по тялото (под опашката, около ушите, коремчето) дали ще се появят такива участъци и ако се появят, тогава я заведи.

Пандорина, по твоя проблем предлагам или да смениш сифона с нов, или да:
 1. му сипеш прахче за отпушване - 2 броя, за да си сигурна, че в сифона няма останали боклуци, или...
2. да го разглобиш и почистиш хубаво с Циф, като преди това си почистила и мивката хубаво с Циф.
Ако е акал там, със сигурност и сифонът е омирисан вече, дори и от изплакване на мивката. В сифона се трупат косми, боклуци, полепват и тези като попият миризмата от акано и/или чишкано, колкото да плакнеш мивката, миризмата остава във сифона. Демек, маркирано и заплюто е вече мястото. Докато я има миризмата. Решението е сифона и мивката да са тотално чисти.
Същото се отнася и за котките, които си вършат работите на/до сифоните в банята, душ кабините и т.н.
Спомням си, че проблемът при теб беше започнал от леген в банята. Беше акал дори във вода. Този леген къде точно ти стоеше? В близост до сифон ли? А легена, къде го ми после?

Ну Заяц, Purevax е идеална. Държи 3 години. Доказано. Виж в ютуб за идеи за прегради.

Последна редакция: сб, 13 ное 2021, 12:25 от amy_nka

# 305
  • София
Никога не ми е идвало на ум "защо ми трябваше", нито преди, нито сега.
Само моята дъщеря каза "не искам вече малко коте" Joy

Израсна заедно с Хари и каза, че първите ѝ спомени с него са някъде около 7годишнара ѝ възраст (той е бил на 5, т.е. голям).
С Аш каза, че е блокирала спомените си за първите му 2-3 месеца у дома. С Оникс е с двата крака в "бебешката възраст".

# 306
Аминка, заведох Тери при местния ветеринар. Взе козинка за изследване. Според него е микроспория. Постави първа антимикотична  ваксина, предстои още една. За инжекциите каза, че ударно качват имунитета и няма опасност да натоварят котето (то е една седмица след първа котешка ваксина), за пръскане даде спрей против микози и някакви капсулки, които да давам през ден (допускам, че са пробиотични). Приех ударното лечение, защото Мачо живее в леглата ни, а микозите при хората са упорити. Ако ли дофторът избива спадналата си клиентела, надявам се да не навреди на животинката.

Иначе моето решение би било редуване на йод и салицилов мехлем.

# 307
С посявка ли се разбра, че е микроспория? Коя ваксина му би, би ли споделила?
Хари, на Мария, е успешно излекуван с ваксина. За това питам, коя е поставената ваксина при вас.

# 308
Лекарят е от типа на честолбците. Попитах дали ще поставя низорал или подобно нещо. Отговори сърдито, че ударно ще качва имунитета на котето, защото при  добър имунитет не би се развила микоза. След 2 седмици - втора ваксина. Не се влияела от редовните ваксинации за бебета котки. Дори капсулите, които ми даде, са в книжно пликче, без надпис. По удоволствието, с което Тери ги ближе, допускам, че е пробиотик с приятен вкус.

Не обичам третирането на пациента като идиот : "ще продам едни хапченца и след седмица ще дойдеш пак" (да платиш), но нямам голям избор.

# 309
  • Бургас
Понякога минава ли ви мисълта "Що ми трябваше...", че нещо напоследък на мен доста често.. 🙄
Не,мисълта ми е"Добре,че го има,помага ми да се справя по-лесно с всичко.С такава любов ме гушка...
Просто се разтапям.Имам нужда от чиста,истинска любов в каквато и да е форма.

Това е безценно...Не се купува нито с пари,просто е подарък от съдбата.
И в момента е в подобна поза.

Шарлот,точно и аз щях да пиша,че успешно този хулиган е излекуван.
Взеха му козинка и посяха в хранителна среда.И явно беше микроспория.
И беше зле:

Биокан М ли се казва инжекцията,която бие?То пише на самата ампула...
Това биха на Хари,точно по такава схема се бие.

# 310
  • Бургас
Аз от няколко дни дебна едно коте и най-накрая, вече за втори път, си изяде антибиотика с пауч. Хващам автобуса сутрин, след 15тина км слизам в града, давам пауч с лекарство, хващам автобуса до работа и така. Мъника имаше голяма подутина на бузката, явно киста, защото вече я няма. Явно се е пукнала и сега на мястото седи само пъпчицата, откъдето е изтекла гнойта. Така че ще е на антибиотик още известно време... Милото мъниче ❤

# 311
ici, възхищавам ти се за всичко, което правиш! 🤗
Едното оченце на нашето бебе е много увредено, инфекцията е проникнала дълбоко. Няма как да бъде спасено. Има остатъчни хрипове и от двете страни от вероятно прекарана пневмония. 10 дни ще даваме бебешки сироп АБ Аугментин. После ще видим... Иначе е дунда, 980 г е вече ♥️ Всички й се радваха, че е пухена, кротка и гушлива. Ама ме е яд, че след инжекциите АБ, нашите ветове не чуха хриповете...

# 312
  • Бургас
Djaky, има и други котаци наоколо, ама ама охранени, а това едно по-дребничко и слабичко. Явно не яде от гранулите и има нужда от мека храна. То вярвам всеки тука би го направил, и всички помагаме на животинките. Аз днеска и на едно бабе помогнах, то човещинка. Не знаех, че днес е световен ден на добрината.
А на твоето котенце и едното оченце да му спасят си е щастие❤
Много стискам палци да се оправи. И на другото котенце по-назад в темата... Flowers Four Leaf Clover

# 313
  • Бургас
ici,ако имаше повече хора като теб,светът щеше да е много по-добро и щастливо място.

Djaky,дано се спаси котенцето,понякога и при хора не се чуват хрипове,а проблем има.Което не е ок,но такова е положението.Много лошо,че чак и оченцето е засегнато.
Каква е диагнозата?
Вирус,бактерии?
Хари какво ли нямаше,но някак успяха да го стабилизират.Е,и аз го мъкнах насам-натам при няколко различни лекари.
Дано е извадил късмет и да е добре...В близките поне 20 години...И всички мои близки и аз разбира се...

Дано както казва ici,му спасят живота и другото оченце...Пак ще е мило и гушливо,ще е благодарно за грижите.
Стискам му палци,Хари лапички...

# 314
Лявото оче вече е напълно здраво, но дясното... То си личеше, че оттам е тръгнала инфекцията, де.

Общи условия

Активация на акаунт