Любители на котки - Тема 166

• 24 592
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
JoyJoyJoy
Ами...и аз да съм веднъж пор...
За свое оправдание ще кажа,че от този Ковид нещо не ми е ок обонянието.
Ще взема мерки,снощи ми смръдна изпод леглото.А мия...

Ами...мама е астматичка.
И аз съм с такава диагноза,но пия само противоалергични,не пръскам помпичка(имам два вида в чантата за кураж)...
Мама казва,че от разгонена женска сиамка е получила алергия навремето.
Та...си мисля,че ако е разгонен,дали може да вземем да правим алергии...
Не съм имала мъжки котарак...
От Суза нямахме проблем,но мама беше в ремисия.При един пожар беше обгазена и пак прави пристъпи...
Дали има шанс да се случи нещо такова?

# 526
Според мен си е до котка послушанието.
Като ученичка вкъщи имахме сиамка, която отглеждахме с кученце болонка. Не съм виждала толкова кротка и добра котка. Татко й направи драскалка и това животно нито веднъж не си подостри нокът някъде другаде.

Преди години прибрах вече в собствения си дом малко улично коте - женско. Само за 6 месеца скъса видя сметката на дивана и на няколко пердета. А беше гледана като писано яйце. За съжаление загина от панлевкопения и то без да излиза от къщи. Подозирам, че се зарази в клиниката, където аз изпълнително я заведох за обезпаразитяване. Беше много мъчителна история...

ММ не дава и дума да се каже да вземем котка вкъщи. Взели сме куче.

# 527
  • Бургас
До котка е.
Имаха мои близки много мил и гальовен сиамец,но поскъса някои мебели...
Харо като някакво детенце гледа докато къса,личи,че знае,че не бива.
Свива ушите,къса,гледа някак възторжено и бяга...Хем ме е яд,хем е смешно.А не е лоша идея да се махнат старите тапети и да сложим латекс.

# 528
Ъъъъ.... на много странна, любопитна статия попаднах съвсем случайно.

https://nauka.offnews.bg/news/Biologiia_16/Parazit-v-kotkite-moz … t-hora_26854.html

# 529
  • Бургас

Това коте има проблем с храненето.
Яде на една страна и...му е трудно.
Дадох му пауч,ушите му плющяха.
Сипах малко и на още един хубавец,не иска да зареди снимка.
Утре ще нося два пауча
Тук пропусна да кажеш, че това е котето, което лекуваме, вече съвместно. Същото, за което писах в предишния си коментар.
ПП: Яде трудно, защото имаше огромна киста на бузката, но която вече е изтекла. Антибиотика, който давам е за да предотврати инфекция. Сега, както ти писах днес, имаме мисията да не ги оставяме гладни. Момичето от пиците каза, че е била по-едро коте, а сега... Нищо чудно да има вътрешни паразити, за които ще се погрижа веднага след като приключим с антибиотика. Засега антибиотик и пробиотик, после ще разкараме паразитите Wink
Стискайте палци да оправим котенцето...

А това е другия муцак Simple Smile
(Тази снимка не ти излезе, ама на мен ми излезе Wink  )

Djasra, стискам палци да се оправи котчицата, и за Томи много се притеснявам, моля се да се справи  и той, дано дядо Боже даде сили и здраве на всички ❤

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 16:52 от icicletdq

# 530
  • Бургас
ICI,за лечението е изцяло твоя заслугата.
Към края на месеца мога да помогна за капка евентуално и хапче за обезпаразитяване.

Хора,чудо...
Домъкнах с помощ(ама малко) чувалите:

Отворих Ownat да я помириша...
И Хари се размрявка.
Сипах му,хрусна...
Малко е твърда явно,но му е вкусна...
Ходи,яде ...
Да не повярваш.
Сега ще видим ще му понесе ли.
Пише,че е с пробиотици...

# 531
  • София
Здравейте,

как мога да обезпаразитя вътрешно котарака си вкъщи? Имам хапче, а до сега съм успявала само с паста. Как точно да го дам това хапче? В храната не става - пробвала съм.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 532
Мария, като те чета и лек ужас ме обзе. Имам приятели, които гледат котки и никога досега не съм усещала миризма.  Виж тези, които гледат големи породи кучета в апартамент - да.
Защо не го кастрираш?  Ако си решила да развъждаш котенца, разбирам, но иначе не е ли наказание за животното?
Ох, очаквам да има някоя друга поразия по диван, но някои описания звучат като апокалипсис направо. 

За тоалетната, явно ще купя закрита. А във ветеринарната аптека ми казаха, че силиконът най-добре абсорбира И миризмите. Важно ми е, защото тоалетната е в хола.

# 533
  • София
Аз като чета Мария ме обзема голям ужас... Затова не я чета...

Блеки си има нов приятел- май го харесва

И да се оплача от него- пак започна да гони Чари и да я бие 🤔

# 534
Мария, нямам идея защо си го причиняваш, а и на хората около теб.
Не мога да си представя, че ще ми е ок да воня..
И аз съм от тези с възпитанието. В тая къща освен котката живея и аз Щом е в сициум, ще спазва правила. На него ако му е трудно с моите правила, на мен ми. е трудно с неговата анархия. Няма начин да го търпя.

# 535
AnyHr, замириса на Коледа..
Как съчетавате коте и елха?
Аз май ще опитам поетапно..Разпъната, после с лампички, малко играчки..Та да видим Simple Smile
Той още е страхлив от непознати миризми и неща..Та може и да просъществува:)

# 536
  • Бургас
Ами аз едва от няколко дни я усещам тази миризма.
Преди я нямаше,за преди Ковид гарантирам,защото и моят нос е хиперчувствителен или поне беше...
Може би има месец от тогава,така че е нормално за месец да са се променили нещата.
Ще питам в Митеви/Байрон имат ли инхалаторна упойка и колко струва.
Сигурни ли сте,че е по-безопасно?
Самият кот си мирише...
Явно ми се върна обонянието или от няколко дни котът стана смрадливец...
Нали е малък за кастриране на 9 месеца?
Със сигурност не е нещастен,играе и се радва на живота.Напраео ме е страх да не секна с кастрацията тази радост.
Тича,мъкне си играчките,прави кълбета...
Просто е щастлив.

# 537
Аз, когато го заведох за обезпаразитяване и преглед питах. Казха ми 9-ти месец. Но чета в стари теми, че някои и по-рано ги кастрират.
То сигурно и при животинките е като при хората..Усеща се.Едни по-рано, други по-късно.

# 538
Изобщо не е малък на 9 месеца. Изискват да са над 2 кг. Две братчета кастрирахме по 3 кг, аз място не можех да си намеря, след 30 мин. ми се обадиха да си ги вземам. Глезльовците ми те, утре ще си ги видя 😍

# 539
  • София
Рози и Бодли, аз не правя елха, откакто имаме Блеки- 4+ години (всъщност правя на двора и ще ви я покажа като я сътворя, там той си подмята топките и играчките на воля и после ги събирам и връщам на "елхата").
В апартамента си създавам коледно настроение със светлинки, с фигурки и украси разни. Всички лампички са на батерии- реших, че така е безопасно.

Блеко е кастриран на година и половина (така каза вет), но той не е маркирал (ако е, то е на двора и никога не ми е замирисал). Ние само зимата живеем 2- 3 - 4 месеца в апартамент, през другото време- в къща в гората.
Имах големи притеснения като го оставих в клиниката за кастрация, а той май изобщо не разбра какво му се случи. 😹
Иначе си е "мъж"..., но не забягва след котките, те му идват на крак вкъщи 😅

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 10:02 от AnyHr

Общи условия

Активация на акаунт