Любители на котки - Тема 166

• 25 020
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Ще изядат картона.
Хари учебник ми изяде...Т.е. го надъвка,не го е ял в буквалния смисъл.

Тази гад е заподозряна в пишкане под леглото.Мирише ми.Сега ще проверявам с фенерчето на телефона.
И съвсем ми утрепа дамската чанта,тапетите в моята стая и коридора...
Има поражения,но пък е приятелче,любов че,радва ми и ми стопля душата,когато ме гушне,меси,целува и ми мърка...

# 511
Моят котарак с болката в устата хапна фино пасирана пилешка супа. Даже доста добре си хапна. Снощи два пъти яде. Оставих му и пасиран пауч, но не беше ял много от него до сутринта. Сега пак - супа. Ще му готвя, какво да го правя животинчето.

За тоалетни - той нали е в гаража и ползваме по-обикновени. От Лидл май са най-насметка - 10кг. за 5-6лв. В Кауфланд тази седмица има промоция на котешки неща. Тоалетната е 5кг. за 2,50лв. Паучове има изгодни по 4бр. в пакет за под 2лв.

Та по повод тоалетната - значи аз я почиствам задължително поне веднъж на ден, да не кажа два пъти - когато имам време. И махам всеки път също и буците, които се образуват от пишкането. Въпреки това - голяма смрад, хора, голямо чудо. И това в гараж, дето като се отвори едната врата и за две минути се проветрява.

# 512
  • София
Аз взех затворена тоалетна, голяма. Ровят вътре, но навън не изкарват. Падат камъчета ако са полепнали по лапите им.
Гледам да чистя поне веднъж дневно. Мирише си. Сменям цялата постелка ако се умирише много.
Миризма извън тоалетната не излиза, освен ако не се отвори капака. На капака има филтър, който явно върши работа.

Постелка (царевична) взех от Зооплюс, 25 кг. Почти е преполовена.

# 513
  • Бургас
При мен тоалетната не мирише,но стаята ми мирише на мъжки котарак(Абе на пор си мирише),дрехите ми поемат тази миризма...
Но за една миризма да осакатявам животинката ...Не ми се иска.
На мен не ми пречи.
Гадта си е маркирал постелката,която сам си направи,тук там и мои дрехи...Няма пиш под леглото,но...
Явно тези дни,имах доста ходене насам-натам и не съм обърнала внимание.
Явно възмъжава.

# 514
  • София
Явно маркира. Кастрирай. Не виждам друго решение.

# 515
  • Бургас
Явно маркира. Кастрирай. Не виждам друго решение.
Ами Сузана си маркираше също.
И женските го правят.
Вчера с приятеля ми дебнахме едно болно коте,да го храним,докато чакахме,мина една разкошна трицветка,която би трябвало да е женска,тя направи онова характерно движение с опашката,когато маркират...Хари все още не съм го видяла,но си е големичък,ще започва на 21 десети месец.

# 516
Ние бяхме с бенто. Пробвах много и различни видове. Някои са хубави, но колкото и да са качествени ми намирисва при все ежедневното почистване. Просто като минеш покрай тоалетната и те лъхва, леко, но го усещаш. Откак преоткрих силикона към друга постелка не поглеждам. Доволна съм. Научих се да я почиствам правилно, с лопатка и нямам проблем. И да, котаците зариват. Съсредоточено и качествено. Мая още малко и ще изкопае дупка с която ще направи от нашия и на съседите апартаменти - мезонет. Joy Голямо копаене и зариване пада.
Пп Не мога и не искам да си представя котешка тоалетна с вестници. Както и да не кастрирам и да търпя зловония. Любовта си има граници. Трябва си и възпитание, ред и дисциплина, като и мисъл за здравето и комфорта на животното. Нито мога да търпя и да оправдавам котката да ми прави къщата ардауш. Да руши, да къса, да дращи де що види. Мебели било, купували се. Е, купуват се, ама диван всеки месец ли се купува или лаптоп, или пък през седмица се сменят тапети и пердета. Не, мерси. Не разбирам аз такава любов. Че аз на мъжа ми мърморя като изцапа покривката докато се храни, че ще оставя котката да ми съсипва вещите и да ми се качва на главата. Тцъ, няма да стане. Но, това съм аз, всеки решава за себе си.

# 517
  • Велико Търново
Джасте, с най добри чувства, но какво ще направиш ако котката ти го прави? Мая освен че е супер красива е и много добричка, радвай се, че такава котка ви се е паднала 🤗
Буки вкъщи прави бели - изяде дръжката на вратата към терасата до степен, че се вижда металът отдолу, изяде кабела на домофона, прекъсна го, правихме го, не другия ден същата работа, сега нямаме домофон и съответно звънец. Един ден докато си играеше, скочи, но неуспешно заради крака, бутна един стол и той удари чекмедже на кухнята, стана вдлъбнатина, няма да коментирам колко струва кухнята, явно ще трябва да правим ново чекмедже и вратичка пак заради него. Бута разни неща. Спалнята ни е кожа отзад (купувана преди котките), слагаме одеяло там, за да не закачат кожата - ами той си отмахва одеялото и си прави къщичка отдолу, съответно има драскано. Отваря чекмеджета, преди гардероба в коридора, сега нещо се пренасочи към скрина и нощните шкафчета в спалнята. Лепим лепенки, яде ги и ги маха. И всички тези екстри последните два месеца са  докато съм си вкъщи хоумофис в съседната стая. Тормози Пиги от време на време, бягат като коне из нас. И?? Какво можем да направим? Да го бия, да крещя, да го стрелям с воден пистолет или да го върнем откъдето го взехме? Надяваме се да е период, който ще израстне, макар че според вет е просто характер.
Във всяка стая имат драскалки, които и двамата ползват, имат играчки, с които той играе, отделно играем с въдичка поне по час вечер и понякога през деня. И? Все си е същият дивак.
Та извинявай, че ползвах твоя пост, не е нищо лично, но понеже и друг път съм чела Аз не бих ги оставила това или онова. Ок, вярвам, че е така. Отворена съм към предложения как да не го оставям 🤗
Що се касае за мъже, деца и други домашни - те са хора, от които можем да искаме определено поведение, да говорим, обясним, да направим рестрикции ако трябва. На котката какво да и кажа? "Не там. Сърдита съм ти, държиш се лошо, ти трябва да не правиш това, затова ще имаш рестрикции - няма да ядеш?" Не знам...

# 518
Бубе, Hug, явно съм късметлийка и ми се падат добри котаци. Heart Слава Богу. Пу пу.
Възрастния котак, който гледахме преди години (взехме го по неволя) също беше едно съвършенство. Към него имам голям грях, не знаех как да се грижа за него, да го храня, за какво да следя. Не бях готова за котка. Въпреки това той беше прекрасно животно, кротко, неотмъстително, без грам злоба и мъст в душичката. Една беля не е направил, една едничка дори. Той много не ме обичаше, защото бях "лошата", но ме търпеше да го гушкам и мачкам и нито един път не ме е одрал или "сбил". Не мога да го прежаля и това е. Само като си спомня за него и почва да ми се плаче. Ей, на и сега докато пиша това и пак ми се пълнят очите със сълзи.
Когато Мая се появи в живота ни, вече бях готова за домашен любимец и предварително знаех какво и как да правя. Но и тя е кротушка, незлоблива, добричка, душичка. Въпреки това мисля, че респекта, който налагаме, докато ги гледаме и възпитаваме оказва влияние, но аз просто съм така без дори да се налагам, хора и животни се съобразяват с мен. Децата също. Дори свекърва ми. Племенницата ми само от мен има респект, много ме обича, но и много се съобразява. И въпреки респекта, мен най много ме гушка и целува. Явно съм такъв характер.
Ако все пак някой не се поддава на превъзпитание, не знам как бих постъпила, но определено ще направя всичко възможно да не ми се качи на главата. Sunglasses

# 519
  • Велико Търново
Оо, аз определено съм човек, който слага граници и такъв, с който хората се съобразяват. Умея да владея положението и да го организирам-работата ми е такава. Но животните според мен са друга "бира" и там уменията ни с хората не важат едно към едно 😉😁

# 520
bubalesa, отдъхнах си! Hug Един да има с неуправляеми котки като моите.
Джаста Праста, и аз на съпруга мрънкам, на детето 'врата извивам' за изцапано и одраскано, ноооо с мацките удрям на камък. Cry

И ние като bubalesa  - във всяка стая имат драскалки и пилони, които и тримата ползват, имат играчки, с които си играят, отделно играем с въдичка и перца вечер и често денем. И? Точат си ноктите на килима, точно до постелката за драскане, която съм опънала под големия пилон за драскане. Качват се на хладилника или библиотеката и като се надремят се протягат по стената и изпробват колко издръжливи тапети сме сложили. А когато се гонят, малката писана, прави дълъг скок през масата и събаря сафетките (фруктиера, ваза вече не държим там) на пода заедно с покривката... От 'не', разбират всички, но се вслушва най-много котарачето. То даже милото свива ушички и чака забележка, още като започне да си остри ноктите на килима. Казвам 'не!' и местя върху драскалката, ама ... килимът ми разказва какво се случва, когато ни няма. Sad Пръскам с вода, пляскам с ръце, свалям веднага, но ...

П.П. Пердета още нямаме. Сега събирам съвети пердета или щори биха били по-малко привлекателни за игра от котките.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 12:08 от djasra

# 521
  • София
Та по повод тоалетната - значи аз я почиствам задължително поне веднъж на ден, да не кажа два пъти - когато имам време. И махам всеки път също и буците, които се образуват от пишкането. Въпреки това - голяма смрад, хора, голямо чудо. И това в гараж, дето като се отвори едната врата и за две минути се проветрява.
Според мен всички тоалетни се вмирисват. Но тоалетните на Лидл и Кауфланд (тяхната марка) са по-лоши от повечето предлагани на пазара. Вземи някоя супер/ултра абсорбираща и ще видиш разликата. Но пак не очаквай, че няма да мирише. Просто ще е по-малко. Simple Smile

Джасте, по отношение на тоалетната имай предвид, че зависи от това колко котки имаш, дали са мъжки или женски, дали е едра котката, с какво се храни. Женска котка 2-3 кг пишка и умирисва в пъти по-малко от 7-килограмов котарак. Случвало се е да вляза в апартамента на Дейзи след като е била 4-5 дни сама и грам не мирише. А тоалетната ѝ е от Лидл, но от "по-правилните". Защото качеството ѝ в немския Лидл е доста по-различно от това в нашия. Wink Ела да видиш какво е у нас само само няколко часа след като е почистено. Joy  Но и когато гледах само Мъро, пак не можеше да се сравнява. На мъжките урината мирише повече, макар и да са кастрирани. За количеството да не говорим, особено ако се хранят само с мокра храна. Приятелка с два едри котарака опита със силикон, но определено не ѝ се получи и отново купи бентонит.

Рози и бодлли, внимавай в играта да не похапва от силиконовите топчета, че са токсични. От години говорят, че ще забраняват силиконовите тоалетни, но явно много хора ги харесват и не смеят. Simple Smile Ще има много недоволни. Simple Smile

Мария, лошото е, че стопаните свикват с миризмата на маркирано, но околните я усещат. И не става дума за гостите, които ще дойдат у вас, а за самата теб. Заставала съм до "маркирана" жена в трамвая. Ами не се търпеше и се преместих надалече. Joy  А иначе жената беше добре облечена, нагласена. Сигурно отиваше на работа, за да мирише и на колегите си. Joy

# 522
  • Бургас
Ох,вкара ми изречение онзи ден моят приятел,че мириша на коте...
Ама аз ще го преживея,а и околните...също.
Все някак.Когато съм в настроение,слагам парфюм,но не винаги,признавам си.Къпя се всеки ден,дезодорант ползвам всеки ден...
Дрехите има как да оставя извън стаята,аз не ходя с котешки косми навън,това наистина не е приятно.И миризмата също вероятно,но чааак толкова не ме притеснява.Косата мия на два-три дни...И все пак ще се опитам да не я допускам тази миризма по дрехите поне.
За кучовците навън съм доста интересна, вероятно тях ги удря по носа.
Имат някаква миризма всички животни.
И папагалите миришат по специфичен начин,и Сузана миришеше,кучетата миришат...Къпе ги една съседка след всяка разходка,но малко миришат.
Това е положението.

За скъсано и съдрано...Гледам да не ходи из другите стаи и да не прави бели.
Чантата ми е в трагичен вид,ще си взема нова,но тази ще му я дам,да я доубие.Новата ще стои извън зоните на достъп на котака.
Саксиите съм изнесла,не ми се чисти пръст всеки ден.
За мебелите-новите,ламинирани мебели не дере.Но старите,с естествено дърво, много обича.Драскалката я бие редовно,т.е. бие топчето,но не драска по нея.
Снощи му се обели нокът,т.е. свлече се старата нокътна плочка.Забравила бях,и на Суза така се "обновяваха" ноктите.Явно вече минава във възрастта голяма котка.И доволно пуска косми...
Искам от дядо Коледа прахосмукачка робот...Ама надали.
Правят бели,при мен папагали бяха изчоплили цялата стена в кухнята...
Сузана пишкаше където свари,вероятно котка или куче ще може да надуши,макар че балатумът е покрит с изолация вече и ламиниран паркет...

# 523
Е, страхотно, парфюм с котешко маркирано.. Имай предвид, че Хари ще расте и ще съзрява полово, миризмата става много по-остра и силна като порастнат, а мъжките котки съзряват полово много късно. Ади като ми беше разгонен, хем е бил на 8 месеца, от врата надушвах дали е маркирал нещо, а от текстил се измирисваше с 5-6 пранета подред.

# 524
  • София
Имали сме двама колеги в офиса, които смърдяха на животни. Е няма такова наказание за останалите колеги. С първия имахме многогодишна драма, няколко разговора, добре че напусна. Другият колега беше женен за ветеринарна лекарка, не КИ е точно ясно как успяваше са си умирише дрехите, но пък след сериозния разговор с мен си взе поука и спря да идва с вмирисани дрехи.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 22:58 от Sharky*

Общи условия

Активация на акаунт