Любители на котки - Тема 166

• 24 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Рози, обърни внимание на очите и носа на Дивчо. Почисти му гурелите и мръсотията от ноздрите внимателно със суха носна кърпичка. Ако продължават да излизат такива гурелчета (виждам, че има и леко сълзене) - на вет.
Ваксиниран ли е вече?

Дайте съвет как да ги почистя?
Със суха кърпичка не става. Четох за отвара с лайка? Да използвам ли или само с влажен тампон от чиста вода?

Не, още не е ваксиниран. Казаха, че първата ваксина се слага на 3-ия месец, което значи, че края на декември ще е.

# 601
С физиологичен разтвор пробвай, тогава. Чистата вода не се знае колко е чиста. За лайката не мога да те посъветвам.

# 602
  • Бургас
Котето,което ICI лекува:

Има ефект, загладило е косъма.
❤️ ❤️ ❤️
Винаги е с бодигард,но пак не мога да кача снимки,ще опитам по-късно.

# 603
На Фин чистех очите и носа с тампони с вода. Защо пък да не е достатъчно чиста, ако аз си мия зъбите с нея.
Днес имам спомени от Фин. Това беше подаръкът му за първият му РД. И интереса се вижда 😊

И от преди малко-къпан Закари

# 604
Ако не излиза котката на вън и не се оцапа с нещо или не мирише гадно,колко често трябва де се къпи?
Майкъл е на 8,5месеца и още не сме го къпали.

# 605
Отваряш спорен въпрос. Някои смятат, че е противопоказно за тях да се къпят. Аз лично къпя котките си. Те не излизат навън, също. Но ползват тоалетната си, понамирисват след около 10 дни. Поне за мен това не. е ок и къпя. Фин ме търпеше, но Закари няма нищо против с операцията. Свикнал е и от първият път не гъква.Козината му след това е още по-копринена и блестяща Има натурални масла в шампоана

# 606
А сушиш ли го със сушоар или само с хавлия? Ще трябва да набера смелост за това мероприятие:).

# 607
Само подсушавам с хавлия. Фин го суших със сушоар, дори сам се навираше, Зак е страхлив. Но в къщи е топло.

# 608
Аз Мая не съм я къпала нацяло. Само съм и киснала нааканото дупе в леген. Joy С това пухкаво дупе, просто нищо друго не помага, ако се оцапа. Само вода и сапун. Stuck Out Tongue Winking Eye
Иначе тя е много усърдна чистница, мие се все едно е на норма, която трябва да се преизпълни. И верно я преизпълнява. Мие се дълго, съсредоточено и навсякъде, дори ушичките с лапички и между пръстчетата на лапките. Таквиз стойки чупи, че е цяло представление. Grinning
Пп Мая много я е страх от сешоара. Веднъж пробвах да и изсуша задницата и беше все едно, че тигър отглеждам. Борба, дране, страх. Отказах се на секундата. Тя инак много внимателно ме наблюдава като си суша косата и следи движението на сешоара и ако леко мръдне в нейна посока, Мая се е покрила още преди това. Joy
А наскоро пък сби четката ми за коса. Голям майтап беше как я дебне и напада с лапки.
Пп По повод къпането - Когато взехме Мая, вет не забрави да ме предупреди: И нали знаеш, котка не се къпе, освен, ако не е наложително. И аз така и процедирам. Но досега не ми се е налагало да я къпя изцяло. Не мирише. Винаги е чистичка. Ако трябва да я къпя не знам как ще стане, тя хич не обича водата. Инак и аз подсушавам само с хавлия, колкото толкова. Grinning

# 609
  • Бургас
Не къпя моя Хари,но сме се гонили с бебешки кърпички да бършем дупето.
От малък бяга от вода,не искам и да си представям да го къпя.
Очите чистя с вода и чисто памуче.
Първо не даваше,но свикна,като децата е.Не е имал за щастие някакъв обилен секрет от очите/носа,който да налага преглед при вет.

Нормално ли е да яде по-малко,когато е разгонен?
Ще говоря тази седмица с нашия вет,убедиха ме,че и с обикновена упойка няма да му стане нищо.
И...голям котарак колко пъти на ден пишка?Моят някъде два-три пъти.Мисля,че няма нещо тревожно,но все пак...Малките котета по-често ходят.

# 610
Да, нормално е. От хормоните е предполагам. Мая беше станала кожа и кости, сал на козина наддаваше. Вратленцето и беше станало като пилешка шийка, толкова беше изпосталяла. Отървахме я, разгони се рано, влезе в серия, измъчи се миличката ми. Направо не знаеше на кой свят се намира.

# 611
И моите не ядяха много-много като бяха разгонени.
Да ви покажа кварталния любимец - професионален просяк, не ще суха храна и се кара, но е толкова нахален и жален, че сигурно яде по десет пауча на ден. Всички го хранят, а той е може би към 8 кила без да е особено дебел. Явно им е такъв ген ама него и другите бели котки, защото всичките са много по-големи от моите

# 612
  • Велико Търново
Прекрасен е 😍

# 613
  • Бургас
Много хубав котарак е!
Голям красавец.
По принцип нахалните успяват.Ако стои настрани и не ходи да мяука и да мрънка,няма да яде по десет пауча...
Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 614
  • Бургас
Моите преди да ги кастрирам, направо спираха да ядат. Така че, вероятно иде времето, Миме.
Аз преди малко тъкмо нахраних писаните на подлеза и чакам автобуса за вкъщи вече. Сиво-бялата принцеса иска паучове, друго не яде, а "охраната" й яде гранулки и я чака да се нахрани, после дообира каквото остане Grinning
Малко от моите приДворни Височайши:
Баба Дучи:

Мама Катя, черната перла:

Чопърчо:

И това са Блеки и Меси, гледат отвисоко Wink

Другите тичат из двора...
Heart Heart Heart

Общи условия

Активация на акаунт