Любители на котки - Тема 166

• 24 578
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Моят изплюска доста гранули от новата храна Ownat и е добре.
Ще изчакам до утре и мога да поръчам още...Макар че засега има храна,има да си дояжда Роял Канин kitten...

Сурова храна не смея да давам с тази леснодразнима храносмилателна система...

# 586
Нагласи ми се за фотосесия Heart Eyes

# 587
  • In the land of Never Never
Аз искам съвет в избора на Транспортна клетка. Трябва ли да обърна внимание на нещо? Четох един коментар в Емаг за една клетка,че котката е излезнала сама защото не се заключава добре  клетката. Каква трябва да е закопчалката?
За сега 2 пъти сме водили Арчи до вет но беше малък и в една раница го държах и с колата, а вет е на 5мин. Но за кастрацията ще трябва клетка.
Аз купих с метална вратичка, обаче не е добре. Отваря се, защото пластмасата се деформира и провисва, като Васко е вътре и го нося, и вратичката излиза от пантите. Веднъж щеше да се изсули от вътре, добре че видях.
По-добре вземи такава с пластмасова вратичка като на Джаста, изглежда по стабилна.
По принцип пластмасовата е хигиенична, и се проветрява добре. Отдолу трябва нещо да се постели, ако пътуването е за по-дълго.

# 588
Glikoza,мерси.  Точно такава загледах пластмасова с метална вратичка но явно ще търся друга. Може би трябва и да гледам до колко кг събира.
Благодаря и на другите .

# 589
Глюкоза, да, стабилна е клетката и вратичката. Няма провисване. Всичко си е на място. И да, трябва да се постеле нещо мекичко. Аз слагам поларено одеалце зимата (трябва да и взема ново, старото го изхвърлих) и стари чаршафи лятото. Плюс, че нося резерви като си изпълни програмата при пътуване. Wink
Все едно, че имаме бебе.

# 590
  • София
И ние сме така, едно към едно Simple Smile, че нали при пътуване с кола пуска всички жокери. Вместо чаршафи слагам пелена за животни.

# 591
Много ми хареса кутията на  noragami. Не бях виждала такава. Нашата/от Фин/е като на Джаста. И зелена също. Обаче аз не я намирам за много удобна. И с Фин и със Зак постоянно имам усещането, че ще се продъни. Особено като се наместват в нея. Те не се дърпат, не мяучат, седят си кротко в нея. Но аз винаги подпирам. с ръка дъното и ме знам кога ще гоня Зак из пътя. Последно, за кастрацията го носех в чантата. Там същата работа. Подпирах отвсякъде. Тежат си.

# 592
  • Бургас
Моята транспортна клетка е като показаната от Джаста.
Някак успя сам да махне вратичката(вкъщи обаче) и по едно време си лежеше в нея.
За транспорт се затваря стабилно.
Има и по-евтини подобни клетки, пластмасата им се огъва и по-добре не вземайте от тях.Малко коте може да се пренася,но за голямо няма да е удачна.Направо може да се разпадне.
Моята е лилава и също имам чувството,че може да ми изпадне от нея котаракът и я държа в ръце.
Особено сега,както доста е наедрял,ще я хващам отдолу.

# 593
  • София
И моята клетка е най-обикновена. Подобна

При студено време слагам една бебешка пелена, плетен зимен шал Simple Smile И еднократни чаршафи, които разделям на две. Само веднъж Хари се беше напишкал.
Клетката се отваря отстрани (и се маха горната част) когато е невъзможно котката да се извади през вратата. При вет. това е най-удобно.
Иначе двамата разбойника сами влизат вътре.

# 594
  • Бургас
Отваря се,да.

# 595
Рози, обърни внимание на очите и носа на Дивчо. Почисти му гурелите и мръсотията от ноздрите внимателно със суха носна кърпичка. Ако продължават да излизат такива гурелчета (виждам, че има и леко сълзене) - на вет.
Ваксиниран ли е вече?

# 596
Значи, пръскалката вече ми е пръв приятел. Моят Блеки започна да ме напада, ама със злоба. Забива нокти, хапе. Вчера обаче прекали като ме одра по устата. Цял ден ми скача към лицето и накрая успя да го стигне. Даже и не разбрах как успях да го изблъскам, той падна от леглото, преобърна се и почна да ме гледа уплашено. Не исках да съм груба, явно инстинкта ми за самосъхранение се задейства. Имахме сериозен "разговор", като той гледаше гузно в земята. Днес тъкмо бях прочела за пръскалката и той пак ми се мята на ръката да дере и хапе. Взех пръскалката и сега се е кротнал Grinning
Благодаря на всички, които я споменаха Simple Smile

# 597
  • Бургас
И ние с Харо имахме лек спор,ужасно е да ми напада краката.Явно много котки го правят,постоянно има питанки във фейсбук как да ги отучат.Аз ще взема да пробвам с пулверизатора за цветя на майка ми,ако има ефект,ще купя още един.
Той си играе,но не е приятно,явно го разбира,но продължава.
Като по-малък беше много миличък,кротичък и не правеше така.Поне към лицето ми не е посягал,дано не му хрумне.

# 598
Мен най-много ме притесняват лицето и главата. До вчера не беше опитвал в тази посока. Питах ветеринаря, каза ми че такъв му е характера и единия вариант бил друга котка. Но на мен жилището ми е еднопространствено и няма място за други котки и принадлежностите им. Вторият не го запомних, май беше нещо от рода на, че така ще е. Ще търся и друго мнение как да се справя, защото няма да позволя котката да ми се качва на главата, буквално и преносно.

# 599
Ще се кротне. Франки така ми скачаше, но от доста време не го е правил. Доста се кротна. Всеки път когато дойде с добри намерения е гален, но когато дойде с други, а то си личи получава струя в муцуната. Ето сега пръскалката как ме пази. Но аз винаги опитвам да му покажа, че има избор - погалвам го и ако се дължи прилично го оставям, но почне ли да забива нокти пръскам. Ефектът е страхотен. Нищо подобно на вестника.. От него озлобяваше, а с пръскалка та не.

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 09:23 от pandorina

Общи условия

Активация на акаунт