Любители на котки - Тема 166

• 24 434
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
Мария,Фин имаше Хипертрофична кардиомиопатия (HCM).

# 106
  • Бургас
Мария,Фин имаше Хипертрофична кардиомиопатия (HCM).
Миличкият.

ЗукиСу,мяука,да,мряука,ако се чувства сам.
Обаче както една дама тук ми каза,грухти,приказва от радост.
Не съм чувала досега котка така.

# 107
Моят "говори" рядко, дори като е гладен и иска храна не издава звук, само се гали в краката или стои и ме гледа настойчиво и продължително (аз храня), или казва "мрррр" с глас, но не "мяу". Другите случаи, в които издава звуци е като някой го закача, а той не е в настроение - тогава измяуква ядосано. Като не го виждам и го викам, идва с "мррр", все едно казва "тук съм". Като го питам "какво искаш" пак ми отговаря с "мррр".
Като цяло почти не му се чува гласа.

Я да попитам, хората с повече от една котка, чувалили сте котките да си мякат една на друга? Четох някъде, че мяукането е основно за комуникация с нас, не между тях. Изключвам протяжните любовни повици и от болка.

# 108
  • Бургас
Ами аз съм чувала котки да си мяукат,съскат,хъскат...Бабините котки.

Хари ми се гали,мърка,мяука...
И хрипти,това не го бях чувала досега.Много е странно,не знаех,че може така.Понякога минава в мъркане.
Изключително ми се зарадва,аз заради него се прибрах.
Взе да се лиготи и на баба си и си набута банелчето под шкафа,където всичко бута.
Дойде и се размяука естествено.
И сега малко смях:

Баба му се вре да му вади играчките:

Много е смешен как стои и чака.
Това оранжево нещо е някакъв мини плажен дюшек, вероятно от шоколадово яйце.Не знам къде го намери,но много си го обича.И се чудих,че толкова време не си е играл с него,успял е и него да набута под шкафа...

# 109
Моят "говори" рядко, дори като е гладен и иска храна не издава звук, само се гали в краката или стои и ме гледа настойчиво и продължително (аз храня), или казва "мрррр" с глас, но не "мяу". Другите случаи, в които издава звуци е като някой го закача, а той не е в настроение - тогава измяуква ядосано. Като не го виждам и го викам, идва с "мррр", все едно казва "тук съм". Като го питам "какво искаш" пак ми отговаря с "мррр".
Като цяло почти не му се чува гласа.

Я да попитам, хората с повече от една котка, чувалили сте котките да си мякат една на друга? Четох някъде, че мяукането е основно за комуникация с нас, не между тях. Изключвам протяжните любовни повици и от болка.
Голямото ми момиче доста помяква. Не е точно "мяу", а "мя-мя", кратко и многократно. Малката си върви и си мърмяука. А двамата с младежа много си говорят по този начин - тя "мъррл", той "мъррл", но с различна височина. Сега са се раздивели из къщи и все това се чува. Лошото е, че като се наспят в ранни зори пак започват така да си правят мохабет и да се подканят за игри и гонки. Cry

Малката и младежът мяукат пред вратата, когато искат да им се отвори. Тя мяука и когато правя нещо на кухненския плот и е решила, че иска да провери какво е. Той мяука силно, когато нося яденето и посяга силно с лапа и понякога успява дори да бутне храната от ръцете ми.
Голямата котка ми говори. Лично на мен. Мяка многократно, обърната към мен, с протегното вратле и вперен в мен поглед. Много искам да разбера какво ми казва, дори преди се тревожех, че може би нещо я боли, а аз не мога да я разбера.
П.п. Когато се разфуча и развикам из къщи, голямата ми се кара като ли мявка, а младежът дори идва и ме съветва с лапа да се укротя. 😆

Последна редакция: сб, 06 ное 2021, 23:42 от djasra

# 110
  • Бургас
Когато са две и повече котки,си говорят.
Ох,днес ми стана много смешно във фейсбук,една жена питаше кога се кротват котараците и се оплакваше,че у тях е като лунапарк.Просто си го представих нагледно,как три котаци се гонят и правят калабълък.Вероятно е много,много забавно,но със сигурност ще ме изгонят с котараците.Тях може и да не изгонят,но мен със сигурност.
Местили ли сте котка на друго място и за колко време свиква?И има ли вариант да разнасяте котката насам,натам,всъщност разстоянието е много малко,но и майка ми,и майката на приятеля ми са с инсулти и на нас ни е весело...
Някак ми дожаля тази вечер да го оставям Хари,той е свикнал да си е с мен.
У нас си стоя най-вече заради сина,но може да се наложи и да оставам у тях за по-дълго.И ми се ще и котето да е с мен.
Аз даже не знам как е по-добре.Да го вземам да спи с мен там или да го оставям сам.
pandorina,Франки за колко време свикна?
Моят е голям пъзльо,бяга презглава от непознати...Дойде приятел на сина на гости сутринта,искаше да го види и го занесох в стаята на сина.Харо направо се побърка от страх.
Иначе е лигльо.

Единствено при баща ми се е опитвал да се качва и гушка.Харесват се.От майка ми го е страх,но тя е нервна и на моменти се кара с всичко и всички...

# 111
Моят е местил къщата 4 пъти, като единия път смени държавите. Свиква бързо. Първият ден пада едно душене навсякъде. Естествено най-големия стрес беше дългото пътуване. Не се отлепяше от мен около седмица след като си го прибрах, спеше ми върху бюрото както като беше бебе. Иначе кратките местения са само до вет и обратно. Не го разхождам, не обича да излиза.

# 112
  • Някъде там
Страхотна картина сте. ♥️

# 113
  • Бургас
Може пък да му хареса...Има толкова неща за събаряне в новата къща,даже има и други мебели за драскане...

Обаче е пъзльо.С мен свикна много бързо,но много време не излизаше от стаята ми даже когато са го викали в мое отсъствие...Не...Доста време не искал да излиза.С тези хартиени топчета за гонене го предразположи баща ми.

# 114
За моите котки не бих предприела местене. Ако отивам да живея на друго място, естествено, че ще ги преместя. Ако отивам на почивка за седмица-две, не бих ги местила категорично. За по-малко дни пък - абсурд. За себе си съм убедена, че с това им вредя.
В началото, когато спасих малката от улицата, дни наред я водих с мен в офиса...

# 115
  • София
Barbie, 😍🤗🥰 Много сладко!
Локуми- то вече е поела грижите за бебето 😻, а Чуми- то, тя нали е със собствено мнение... Кучето ясно- то винаги плътно до мама...

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 11:47 от AnyHr

# 116
  • Бургас
БарбиД,те са добри детегледачки котките.
Гушкат бебето да не плаче или ходят да се карат на майката...Поне така са ми казвали...От сърце ти пожелавам всичко да е наред.Значи сивата маца,която вече обича бебето е Локуми...

djasra,може да опитам.Той навън е изключително гласовит,поне ще знам,ако не му харесва.

Аз точно защото е гласовит навън,не смея да го извеждам.И е пъзльо и паника,бяга като заек.

# 117
Франки няма проблем с нови хора и места сякаш.
Когато си чакаме закуската сме много добри Simple Smile

Еххх тамън го похвалих, но явно му омръзна да чака и да е добър, та имаше бой с вестника....

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 07:22 от pandorina

# 118
  • Бургас
Мен ме месят в момента.
Франки ти се радва много.Някои котки и в знак на любов хапят...
Харо просто е гушлив и много обичлив.То си е характер.Също е отмъстителен,но на момента се бие.И така...

# 119
  • София
Миоки, малкият "не говори" на големия. Писка като се заиграят на кълбо.
Големият обаче му говори. Вика го с "мррр", търси го.

Хари понасяше пътуване. На гости е ходил (веднъж). Сменял е къща. Но като цяло му беше най-добре у дома.

Малките не понасят пътуване. Ветеринарният кабинет е на 10мин с кола от нас. И е гласовито в колата.
Но ако пътуват често свикват. Котката на една девойка спи в колата им. Но те май или всяка или през две седмици ходят до село.

Общи условия

Активация на акаунт