Любители на котки - Тема 166

• 24 977
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
Вижте едно улично коте, според мен е породисто, прилича ми на Аш.

# 181
Ама защо яде картофи? Или е кашкавал това?

# 182
  • София
Вижте едно улично коте, според мен е породисто, прилича ми на Аш.
Прилича.
Дъщеря ми се смее и каза "взимаме ли го" Simple Smile

Може да има породист родител - таби.

Ама защо яде картофи? Или е кашкавал това?
На картоф прилича. Вредно е, но уличните котки няма как да подбират.

Те и моите са опитвали картофи. Не знам дали всички котки обичат картофи.

# 183
Кашкавал е. Една приятелка, в партерно помещение ги храни няколко, които идват да си играят с нейния писан. Аз съм писала за него. Дето си ходи и навън, тя си го води и на село, свободно в колата си се разхожда... Изобщо каквото си иска прави и си има компания.. та това идва, първо беше доста диво, но сега влиза вътре, яде каквото му дават, но не дава да го пипат.

# 184
  • Стара Загора
Недоволна, по принцип казвам. Като сме се местили, като осиновихме второто куче, Локум...винаги после беше с плешиви петна (не гъби). Иначе в момента ѝ предстоят промени, но тя все още не знае. Най-голямата ще е февруари. Hug Очаквам, че ще е голям стрес за нея.

# 185
  • София
Отразяват им се промените.
Влязох по спешност в родилното и останахме 9 дена. Хари явно много го е преживял. Много ми се зарадва като се видяхме. Но беше отслабнал. След новият човек в семейството отслабна още. Бебето не му подейства добре. В началото спеше до него, но след това започна да страни. Много години му трябваха да свикне със сина ми, т.е. да се държи с него както с нас. Не го е хапал или драл, но не го целуваше.

# 186
Нашата котка, която имах като бях бременна спеше опъната до корема ми. За това се сетих като видях снимката на Барби.
Щом се роди синът ми я отделихме да спи в другата стая. Но ря обичаше да дойде и да се подреди в чекмеджето на креватчето или да му легне на мястото. Като поотрасна, сега се сещам, имат дори снимка как се борят за 1 солета на спалнята Simple Smile
А ето какво поникна тази сутрин в саксията ми със заложени луковици Simple Smile Рано цъфнаха !

# 187
Каква хубава снимка, Мариета! Да ви е добро утрото, поздрав с песен "Oh long Johnson"

# 188
Здравейте, макар да съм страстен почитател на кучетата, се включва във вашата тема. Този малчо е от две седмици  у дома. Идва от улицата. Мина през ветиринар със завършено вътрешно и външно обезпаразитяване и поставена първа ваксина. На гушката забелязах петънце без козинка - с черен център. Допускам, че може да е откъснат кърлеж, но може да е и гъбична болест. Бихте ли дали съвет? Иска ми се да избегна травмата от ново ходене при ветеринар (малчо още се адаптира и не може да се нарадва, че си има дом). Да намажа ли мястото с йод?

# 189
Можеш ли да снимаш мястото? Да не се окаже котешко акне с тези "черни" неща, които описваш...

Име има ли си този малчо? Simple Smile

# 190
Котето се казва Тери. Първата нощ вкъщи беше кошмарна - не спря да ме меси с пуснати нокти. Завираше носле в ухото ми и мъркаше с всички сили. Беше безумно щастлива, че е на топло и меко, че я галят и хранят.

На сутринта дъщеря ми ме разпитва как е минала нощта и запита: как все пак ще го кръстим? - Този ли терорист - попитах аз, а тя спонтанно отговори - терористът Тери. И така котето Тери първо беше съкращение от терорист, а сега (когато вече е част от дома и не е терорист) е съкращение от тарикат Simple Smile

Не мога да снимам мястото - в края на брадичката е и не й е приятно да повдигам главичка - изплъзва се и бяга. Мисля, че йод няма да навреди - куче, заразено с микроспория, излекувах преди години с йод. Бих редувала и със салицилова мас. Мястото е такова, че трудно ще го оближе.

Черното е като жило - при допир боде - като изкуствен косъм от четка - в центъра на олесялото място. Пред мен жена, която обгрижваше котилото изстръгна с нокти кърлеж от друго коте. Затова мисля, че забелязаното може да е следствие от калпаво обезпаразитяване.

# 191
Мисля, че не е микроспория (гъбички). При тях няма в средата нищо черно или изпъкнало. Ако мажете с йод, трябва да е разреден доста, тъй като ще го изгори иначе. Може просто да се обадите на ветеринаря при който сте ходили и да го питате по телефона. Вие вече сте им клиенти и няма да откажат съвет.
Много е красив Тери. Ще ви донесе много обич и късмет, сигурна съм

# 192
  • София
Изневиделица бяхме на ветеринар, слагаха упойка, вадиха зъб и чистиха зъбен камък. Worried От снощи взе да се държи странно, все едно нещо я дразни в гърлото, имаше и някакъв проблем с яденето на гранули. Като я прегледа ветът, каза, че ѝ е чисто гърло, език, но венците са зле и аз даже видях как ѝ се клати един кътник. Frowning1 Та, казах, така и така сме отишли, да вършим работа. Оказа се бързо, повече време я упояваше, с инхалационна упойка.
Сега клюма до мен и гледа странно, опитвах да я завивам; сега се докандилка до паничката с ядене - питах изрично има ли ограничения сега за яденето, нямало; но аз реших да намокря гранулите, както се обсъждаше и тук, да не яде твърдо. Тя пък май не ги хареса така.
Ох, грижи.

# 193
Вредно е, но уличните котки няма как да подбират.

Те и моите са опитвали картофи. Не знам дали всички котки обичат картофи.
Едно е да опитат, друго е така да ги храни някой. Ядат всякакви неподходящи за вида им неща, ама не трябва да им се дават генерално, за това попитах. Кашкавалче е друго. Това, че са улични не значи, че са кофи за боклук. Те, ако не ги храни някой, вероятно ще се опитат да ловуват. Обаче е по-лесно когато храната ти идва на готово и нямат стимул за лов, а ако се хранят с боклуци е дори по-зле от това да не се хранят изобщо, според скромното ми мнение. Друго е, ако е въпрос на живот и смърт.

За картофи не знам, но моя налита на шоколадови вафли и кекс. Само ги е мирисал обаче. И те милите са податливи на нездравословно хранене.

лято!, дано бързо да се възстанови баланса.

# 194
  • By the sea
Моята редовно е подредена ако някой яде нещо сладко, и се търка и ти мърка, и посяга с лапичка, и гледа с ония големите очи. Опитвала е вафли, сухи пасти и от какво друго е паднало парченце или троха на земята. Най-много налита на разни пудинги и плодови млека. Я някой забравил празна кофичка неизхвърлена и след малко се чува как си я търкаля и облизва.

Общи условия

Активация на акаунт