Любители на котки - Тема 166

• 24 971
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Хари много обичаше сметанов сладолед, лизва няколко пъти. И сметана на Данон. Направо се залепваше за кофичката. Но пак малко е ял.
На сладко не налиташе.

Аш и Оникс са опитвали сухи пасти. И хляб. Хляб харесват.
Плодовете не ги блазнят. Маслините са им интересно на вкус. Зеленчуци похапват (варени моркови, царевица, грах,...).

# 196
  • By the sea
Маслините, черешите и гроздето са интересни само за търкаляне и криене из къщи. Не ги яде иначе.

# 197
Моя не яде "човешко", само на сладкиши налита, иначе тотална липса на интерес, без значение сурово или готвено.  Положителното е, че не се налага да прибирам и пазя нищо на масата или на плота, лошото е, че не иска да яде каквото би му било полезно ама... съдба.

# 198
  • враца
Здравейте!Имам едно питане за улично коте.Преди няколко дни дойде пред магазина където работя и едното му оченце беше присвито и гуреливо,но определено котето беше добре и се хранеше добре/храня уличните котета в квартала откакто моето умря/.Днес котето ме чакаше присвито и настръхнало .Яде от гранулите и консервата,но малко.Окото му съвсем се е присвило и определено котето не се чувства добре.Опитах се да го погаля за да мога да го огледам по-добре,но то беше като наплашено.Стори ми се че е много топло.Дали неразположението му идва от окото  и с какво мога да му помогна.Мислех да го намажа с Гентамицин мас/това само имах в мен/,но сега се замислям дали няма да му люти..Търся съвет!

# 199
  • In the land of Never Never
Здравейте!Имам едно питане за улично коте.Преди няколко дни дойде пред магазина където работя и едното му оченце беше присвито и гуреливо,но определено котето беше добре и се хранеше добре/храня уличните котета в квартала откакто моето умря/.Днес котето ме чакаше присвито и настръхнало .Яде от гранулите и консервата,но малко.Окото му съвсем се е присвило и определено котето не се чувства добре.Опитах се да го погаля за да мога да го огледам по-добре,но то беше като наплашено.Стори ми се че е много топло.Дали неразположението му идва от окото  и с какво мога да му помогна.Мислех да го намажа с Гентамицин мас/това само имах в мен/,но сега се замислям дали няма да му люти..Търся съвет!
Само ако е специален гентамицин за очи, има такава очна мас. Но по добре питайте ветеринар, в темата където съвети дава д-р Невена Микова.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1340235

# 200
  • София
Знам, че се е обсъждало и преди, но ако има някой желание, да сподели опит за даване на хапче. Neutral Face Госпожицата никак не сътрудничи, когато съм опитвала да давам капсулки с рибено масло. Хапчето е Стоморжил, голямо е и няма как с едно бутване да стане. Обмисляме да го разтворим във вода, доколкото е възможно, и със спринцовка да го дадем. Обаче дали не е много горчиво, да не се разповръща?
На всичкото отгоре и часът няма да е баш спазен, защото се прибираме следобяд от работа, а днес сутринта я боцнаха, но според доктора не било проблем.

За очи наистина е най-добре да се вземе специална маз, те са стерилни. Ако има температура, явно кара нещо, не е само локално очето.

# 201
За хапче, най-сигурно е един държи, друг отваря устата и бута хапчето в гърлото. Във вода със спринцовка е по-сложно, особено ако не се получи с едно впръскване. Може да сложиш котето в торба, за да не шава много при процедурата или завито в кърпа/одеяло.

# 202
  • София
Това е другият вариант, да, но то ми се вижда голямо и ще го делим на две, а счупено хапче драска с ръбове, знам ли...

# 203
Не драска толкова, ако го бутнеш направо в гърлото и не се премята в устата. Ако те притесняват ръбчетата, пилни ги леко.

# 204
# 205
Ойляляяяя ама на изхода какво се случва не искам да разбирам Laughing

# 206
# 207
Това ако не е приют, е болестно състояние. Сериозно.
Чакат ме да си легна Simple Smile

# 208
  • Бургас
Връщам се аз,гардеробите отворени.
Абе ок,те са си нон стоп така.
Сувенири вече нямам,наби и изхвърли всички.
Ок,ама прибрах в мини раклата неговите гранули,за да не ги мъкна насам-натам.
Ужас:

Освен,че ми мачка някои летни дрехи,вижте:

# 209
Не знам и аз как ще го спирам този. Врати с брави отваря, скачайки. Отвън няма ключ. Врати с отваряне като на шкаф, отваря от долния ъгъл. Поръчала съм детски обезопасявания и до тогава слагах гирите ми /по 5кг е едната/. Изобщо не му се опират. Мисля да спра да го храня, Simple Smile /обаче никка не ми е смешно/ върви към 7 кг/6,500 беше последно/

Общи условия

Активация на акаунт