Любители на котки - Тема 166

• 25 044
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
И едно от моите ако помните беше с инфекция, очетата сълзяха много. Какво ли не му давахме месеци... Накрая нашия вет забърка капки с гентамицин и сега е по-добре. Някаква бактерия му разказа играта, в началото имаше и кашлица, и сополи, с кръв даже. Дано се оправи душичката.
Миме, това маценце е до подлеза до вас, тоя на Младост.

# 316
  • Бургас
ici,аз май знам къде е.
Мога и аз да му давам пауч и антибиотик.
На мен ми е много мъчно за маците около нас,има хора,които ги хранят,има някои,които от години си живеят около блока,но по-младите се разболяват/сбиват и т.н...
Cry

# 317
AnMary, аз обичам точно странния хумор.🌻
Още в началото гледам да очертая границите, за да е лесно. Допускам, че с котката ше живея поне 15 год и искам и за двете страни да е ОК. Затова има. повече работа в началото. Не знма зщао постоянно се говори, че зад гърба ти правят каквото си щат. Аз имам"капанчета" за тях и винаги си личи. Освен това внимавам да не оставям неща, които не искам да са пипани на достъпно място. Т. е. възпитавам тях, но и им помагам.
Преди малко отидох з ахрана и се върнах с коледна къща

Днес разчиствах и дрешника. Имам едно кожено яке с кожа от вътре, което от няколко год ми седи. Щях да го слагам в чувала, обаче му намерих чудесно приложение. Кожата изолира от пода, заесно с двете възглавници, допълнителната мека кожичка се оцени както трябва от Закари.

# 318
Леле, Зак е като принц с два двореца! Какви красоти има при вас! А тук се радваме на парцаливо сиво подобие на къщичка. Е, поне се използва по предназначение, но определено е грозно.

# 319
  • Бургас
Тези косми по ушичките част от зимната премяна на котараците ли са?
И на Хари се появиха.

Зак е много сладък.Особено обичат явно да лежат на дреха на любим човек.
И Хари си харесва някои мои дрехи.
Лошото е,че събаря някои панталони от отворения шкаф,имам два зимни черни панталона,които не знам дали ще мога да нося,целите ги е направил в бели косми.
Някои материи не задържат косми,явно ще се насоча към такива.
И да,котката е приятел за дълго време,аз се надявам Хари да достигне преклонна котешка възраст.

# 320
  • Бургас
И аз имам един кожух с кожа отвътре, много любим ми беше, ама го дадох на котачетата, те много му се радват и обичат. Еми така е, и за тях да има... Аз имам едно дебело яке, дълго зимно, ще нося него. Утре смятам да ида за още одеала от полар от вторите употреби да им купя, че са много мацетата, а одеалата са малко. Не стигат.
Миме, ще се разберем нещо,  аз ще ти дам АТ, ако случайно някой ден не мога да отида, ти да му дадеш на котенцето на подлеза. Heart Eyes

# 321
  • Бургас
Ще му дам.
И пауч ще го черпя.
Аз искам да черпя едно малко,беличко,но явно от бързото хранене го черпят всеки ден.Утре мисля да го търся,да му дам,че в неделя хората почиват,но да му оставям повечко няма смисъл,винаги има кой да му изяде храната.Мисля,че и хора от блока му дават храна,но и аз ще му дам,ако го видя.Един пауч за малко коте вероятно ще успее да хапне.
А на мен ми иде да го гушна и прибера,но ще има доста недоволни,даже и Хари го подозирам,че няма да се зарадва много.

Детелистна,ти имаш котараци.Те как приеха Бейбо в началото?
Сигурна съм,че са кастрирани, вероятно ако кастрирам Хари,ще стане пацифист,засега ме бие дори по телефона да говоря,ако имам наглостта да е повече време,шуми,събаря ми нещата и накрая идва и хапе...Ревнивец.

# 322
Лекарят е от типа на честолбците. Попитах дали ще поставя низорал или подобно нещо. Отговори сърдито, че ударно ще качва имунитета на котето, защото при  добър имунитет не би се развила микоза. След 2 седмици - втора ваксина. Не се влияела от редовните ваксинации за бебета котки. Дори капсулите, които ми даде, са в книжно пликче, без надпис. По удоволствието, с което Тери ги ближе, допускам, че е пробиотик с приятен вкус.

Не обичам третирането на пациента като идиот : "ще продам едни хапченца и след седмица ще дойдеш пак" (да платиш), но нямам голям избор.

Капсулите са Vetomune (Virbac) - витамини са. Не смятам, че те е третирал като идиот, ако действително има микроспория. Не каза как се казват битите инжекции - ваксина...? Simple Smile
Материалът за посявка се слага в една прозрачна пластмасова кутийка и се чака няколко дни да "поникне" нещо (ако има такова нещо). Друг вариант за по-бързо диагностициране е с лампа в тъмно помещение. Даде ли ти кутийката с посявката? Те са индивидуални в пакетчета, тип тест.

# 323
  • София
Ред, хубави са къщичките.

Днес разчиствах дрехи и ги приготвих да ги сваля до кофите.
Имам едно кожено яке, което Аш надупчи в ден първи от съвместният ни живот, гушках го в таксито. Чудех се дали да не му ушия кожен нагръдник. Направо си го представих, с всички капси и бодли, метал котарак.

Пружинките са им интересни, за сега. Намерих евтини в Алито и на следващата поръчка ще им взема.

# 324
# 325
  • София
Изкушаваш ме Joy
Но по-добре някой да го носи това яке, а не да го разкроявам за котаци Simple Smile

# 326
Ами Франки е пак в предишното положение да киха и изкарва гъсти сополи. 2 седмици на АБ всичко перфектно и 10 дена след него същата работа 🙄

# 327
АнМари, някоя стара кожена чанта нямаш ли? Simple Smile

Пандорина, значи трябва да смените антибиотика. Кой антибиотик е даван?

# 328
Да дадем отчет от вчерашния съботен ден.
Клю-клю на балкона:
Скрит текст:

Малко спорт в дисциплината "стоене в леген" :
Скрит текст:

Старателно подушване на щипки:
Скрит текст:

Ама чакай, къде отиваш, дай я тая щипка, още не съм приключила с нея:

И накрая една качествена прозявка:
Скрит текст:

# 329
  • София
Ох, Мая е имала дълъг и изморителен ден, изпълнен с много екшън! hahaha hahaha hahaha

Цитат
Капсулите са Vetomune (Virbac) - витамини са
И аз точно за тях си помислих.

Общи условия

Активация на акаунт