Любители на котки - Тема 166

• 25 062
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Ох, миличката Ая. Дано, дано вече е добре. Габи, какво те съмнява и притеснява?
Пп Дано притесненията ти се окажат неоснователни. Стискам палци. Flowers Four Leaf Clover

# 346
Защото продължава да си хърка и все едно не и достига въздух, както преди операцията. Гледам я и виждам, че пак диша с отворена уста, т.е. диша през устата, не през носа.
Дано да се оправи де, минали са само 4 дена от операцията.

# 347
  • София
Защото продължава да си хърка и все едно не и достига въздух, както преди операцията. Гледам я и виждам, че пак диша с отворена уста, т.е. диша през устата, не през носа.
Дано да се оправи де, минали са само 4 дена от операцията.
Със сигурност нослето е пълно със съсирена кръв. Би трябвало да се самоизчисти с времето. Бързо да се възстановява!

Все пак заради хъркането ли тръгнахте по доктори? Или е имало и нещо друго?

# 348
Таня, най-вече заради хъркането. Но и защото я бяхме забравили зимата за 3 часа на балкона. Хъркането започна след това - първо само като спеше, после и като беше будна, и като ядеше, и като се миеше - все едно не можеше да диша и не и достигаше въздух. Реших, че сме я простудили, разболяли, че може да са засегнати дробовете й. Ходихме на доктор, правиха й рентген' всичко беше наред. Казаха, че трябва да и се направи скенер, за да видят точно какво й е. След скенера се установи, че има голям полип в носната кухина, заради когото не може да диша нормално. Освен това имаше течност в дясното средно ухо. Направиха й две операции - на ухото и махнаха полипа.
Аз си обяснявам сега хъркането й с това, че тя дълго време дишаше през устата и сега може би го прави по навик. А и както ти си написала, може и да има кръв в носната кухина.
Ама аз съм си паника.

# 349
  • София
Може и оток да има нещо от операцията, спокойно, нека минат няколко дни!

# 350
  • Бургас
AnMary,изобщо акваристиката е скъпо хоби.
Преди имах гупички.Размножиха се,станаха много,на сума хора подарявах.Е,и колко нощи прекарах,за да отделям малките,че големите ги приемат за храна,дори майката гупа.Тя в буркан,ражда,аз вадя и прехвърлям малките рибоци...
Обаче...повечето рибки са по-капризни.
За аквариум без отопление стават гупи и златни рибки.
За всички други трябва нагревател и какво ли не,дори химикали за ph на водата...Навремето нагревателите имаше вероятност да сварят рибките,моторчето за помпата бръмчеше ужасно...
Отдавна не съм се занимавала с рибки,но си признавам,че не ми се мие аквариум.Искам някой огромен,на който само част от водата да сменям.
И...изобщо тези новите,големи,прекрасни аквариуми са ми мечта отдавна,инвестицията е по-голяма в началото.

С риск пак да ми се карат,мисля,че след операцията котето може да има лек оток,затова да хърка.Не само кръв е причината.Ще се само изчисти,надявам се.На контролни прегледи кога ще ходите?

Лято,писали сме едновременно.

# 351
Желая скорошно оздравяване на Ая! И всико лошо да остане зад гърба и Heart
Аз ви снимах специално как Зак се размазва на мантри.Чакам последната сушилня с няколко палта и не мога да ги оставя до утре,че ще се смачкат.Опитвам се да успокоя ума си преди сън,Закари явно и той.

# 352
Аз се отказах да казвам не. Ходи си където си ще, по маси, плотове, мивки, в които чат пат ака... Като не си намеря нещо знам къде да го търся - под дивана... И така...
Пробвали ли сте с тези отблъскващи спрейчета за котки да напръскате мивката и да спре с изненадите вътре?

Ние имаме и аквариум, не е кой знае какво. Арчи като беше по-малък ги наблюдаваше много но вече не. Веднъж ги заварих с детето и двамата върху плота надупили се и наблюдават рибките 😆🐟

# 353
  • Бургас
Аквариумът е много красив.
Виждам гупи,но сините/червените рибки какви са?Имаше барбуси навремето с такава форма,но бяха бели,с черни черти...Вдясно май има барбус.
Лилави,жълти...това са модерни рибки,нямаше такива по магазините преди.
Симпатяги са големи тези рибчета.
Гупите когато раждат,отделяте ли малките?

# 354
Мария, на 23.11 ще ходим да и махат конците. Но аз утре ще се обадя на докторката и ще я попитам за хъркането, още повече че Ая си махна и по- голямата част от превръзката, точно там, където са и шевовете и аз и сложих сега и яка, че ме е страх, да не си махне и конците не на време.

# 355
Имаме 1 бебе гупа, отделено е..то се роди преди около 6м още не сме го сложили в аквариума. Малко ми се вижда. Неговите родители отдавна умряха. Не сме имали други бебета. 🤷‍♀️
Тези електриковите рибки са Цветна тернеция ,има 1 барбус, още 3 които не ги помня как се казваха, има сомчета, охлюви. Много успокойтелно ми действа да ги наблюдавам.

# 356
  • Бургас
Може би е оток и/или навик.
Дано са я излекували.
Но пак попитай,дано котараната бързо се оправи.

Моят Харо няма обноски.Майка ми му направи топче.Хвърля му го,той го носи обратно, футбол играха...Взе да го гали,той първо се галеше.Извенъж ѝ скочи към ръката,но се закачи на ръкава.Искаше да се бие.Добре,че не я издра,нямаше дни наред да се търпи.
Ако той легне да ми се гушка,дава да галя уши,лапи,мустаци,притискам му главата леко към моята,кеф,мъркане...
Ако обаче аз посегна да го галя,се бие.
Има характер и той.

Бебето гупа трябва да е поне 2/3 от големината на възрастна рибка,за да го пуснете в аквариума,иначе...
И други е имало,ама...

# 357
Няма отърване 😂, детето ще трябва да търпи Ая тази нощ

Извинявам се, ако досаждам🤗

# 358

Бебето гупа трябва да е поне 2/3 от големината на възрастна рибка,за да го пуснете в аквариума,иначе...
И други е имало,ама...
Нашето бебе гупа го видях как се роди ,бях много впечатлена не бях виждала до тогава рибка да ражда. Точно предишния ден ги бяхме купили,нито 1 от женските нямаше коремче(бяха 3 женски и 3 мъжки)затова и бях супер изненадана. Или ги е родила предишния ден в магазина или незнам как само 1. Изтърсак.Ние я отделихме майката но нямаше други и я върнахме обратно в аквариума. То е нашето Късметче. И да ще го изчакаме да стане голямо и тогава при другите. Сега имаме 1 женска и все я следя да не започне да ражда,няма коремче но ,както се убедих може и "слаба мама" да роди

# 359
Аквариумите не са скъпо удоволствие, поне не и масовите такива, но са си първоначална инвестиция.
Гупи без нагревател вече няма шанс да оцелеят, освен в топлите дни Simple Smile Раждащите пък умират за няколко месеца, заради слабия ген.

За котетата и кучетата по витрините - по закон трябва да не стоят там постоянно, трябва кучетата да бъдат извеждани на разходка и т.н. За жалост много собственици пренебрегват тези неща с лек рушвет към проверяващите ... 

При нас бебе Миши/Мишо (новото работно име от 'малка мишка', което обаче като нищо ще остане постоянно, защото взе да го разпознава) свикна много добре при татко. С големия обаче имат проблем ... Той е на 10+ години (неясно колко точно) и е полудомашен (т.е. излиза навън, когато си иска и се прибира пак така). С външните няма ядове ама тоя малкия не го търпи за сега. Притеснява ме, че става все по-студено, а той все по-малко си стои вкъщи заради 'натрапника' ама в крайна сметка ще-неще трябва да свиква ...

Данъци от мен. Малък Миши

Съни и Сиси в новото си легло ☺️ Снимката е доста крива и 'на никъде' ама бях развълнувана, че и двете са вътре та бързах да ги снимам преди да избягат 😁

Общи условия

Активация на акаунт