Паническо разстройство - 52

• 55 144
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
Оуу, аз пиех КЛОНАРЕКС тбл.0.5мг, даже последно по 1/4. Два мг ми се струва много. Нямам идея дали е от това.

# 691
Реално дозата би трябвало да е по-малка.

3мг лексотан : 2= 1,5мг
2 мг клонарекс : 4= 0,5мг

Едвам ставам от леглото днес.

# 692
Happy mom, нормално е при покачване на дозата да има влошаване. Изчакай, дай време на лекарството да подейства. Подкрепям написаното от NOVA NADEJDA.

Време е на намалявам лексотана, но ми свърши и вкъщи имам клонарекс 2mg, който ми беше изписан преди от лекар. Та 1/2т лексотан заместих с 1/4т клонарекс и след 3-я ден започна виене на свят и главоболие. Освен да се върна на лексотан и да следвам схемата? Дали виенето на свят може да е от това?

Да знам , но пси ми даде 2 седмици да подейства.. това ме тревожи

# 693
За кой град става дума. За София мога да препоръчам психиатър.

# 694
Възможно ли е от антидепресанти да се получава дереализация? И колко време трае ефекта на диазепама?

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 11:59 от Sunflower29

# 695
Здравейте,  имам някаква форма на паническо разстройство (така мисля ) и искам да ви питам имате ли подобни симптоми или имам здравословен проблем. Напоследък имам световъртеж (не особено силен) гадене, изтръпване и мравучкане на ръцете , пресъхване на устата, задух, пищене в ухото .....Случвало ли ви се е това от стрес или имам някакъв дефицит или здравословен проблем ? Направо се паникьсвам , страх ме е да отида на лекар , а и не знам какво да изследвам. Не си въобразявам и реално изпитвам всичко описано. Есен ( само есента) ми се появява някаква болка от таза и надолу по крака, сякаш е прищипан нерв....та дали е на нервна почва или ми има нещо ? Дайте предложение на какъв преглед да се престраша да отида, защото е ужасен тормоз вече...

# 696
Цитат
Напоследък имам световъртеж (не особено силен) гадене, изтръпване и мравучкане на ръцете , пресъхване на устата, задух, пищене в ухото
Да, доста от симптомите са присъщи за състоянието.

# 697
Тая тревожност в стомаха ще ме довърши. Пия всичко, но няма оправяне. Все едно някой ме е ударил в стомаха, някой може ли да даде съвет.

# 698
Здравейте! Приемате ли хранителни добавки? И смятате ли, че има ефект?

От скоро приемам магнезиев глицинат, който се води, че е полезен точно за такива състояния. Витамин Д, четох че оптималните нива са между 50-80 (моят беше 25).
Либрето в което има пак важни съставки като омегите, фолиева киселина и магнезий.
Грижа за чревния микробиом, пробиотици (най добре натурално).

И още един въпрос - Някой дали е обръщал внимание на функцията на вагусният нерв?

П.С. Аз съм от пост ковид с тревожност

# 699
За мен тази работа за пост ковид с тревожност е ала-бала. Вината не е на ковид, а просто ние отключваме тревожност от страх Simple Smile

# 700
За мен тази работа за пост ковид с тревожност е ала-бала. Вината не е на ковид, а просто ние отключваме тревожност от страх Simple Smile

Да, сигурно го има и това. Може и биологична причина да има, и при други вируси става така. Лошото е, че пак се минава през този ад и минават месеци докато се възтанови що годе човек.

# 701
Да, няма оправия с тази тревожност. Всеки ден се боря. А може би не трябва, трябва да се приемем накива, каквито сме.

# 702
Да, няма оправия с тази тревожност. Всеки ден се боря. А може би не трябва, трябва да се приемем накива, каквито сме.

Като каза “приемем”, виж книгата на Габор Мате - Когато тялото казва НЕ. Мисля че я има и онлайн.

# 703
  • София
jasmmine намерих  я онлайн, задължително ще я прочета. Мисля че има какво  да се научи от нея.

# 704
Напротив, съвсем реално нещо е и е доста сериозен световен проблем. Няма ала бала.
Преките ефекти на пост ковид са:
Възпаление на нерви
Проникване през кръвно-мозъчната бариера
Проникване на множество имунни клетки в ЦНС
Нарушено или спряло подаване на сигнали през нервните влакна
Нарушение по оста на хипоталамус-хипофиза
Активиране на микроглиа и индуктора е на индолеамин диоксигеназата.

Всичко това води до мощни депресии и ПТСР.

Общи условия

Активация на акаунт