Паническо разстройство - 52

• 56 640
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
Кога ще мине това ужасно чувство сутрин - на супер силна тревога и отчаяние. Преди ставах с такова удоволствие, правех закуски. А сега лежа и не мога да стана. Чувствам се много зле Sad шести ден на ципралекс и флуанксол.
ще мине, няма да е все така.
На мен същите две хапчета ми отнеха около 1 месец, докато живна и се почувствам добре. В момента се чувствам много добре с тях.

# 316
Благодаря ви за отговорите. При мен се отключиха след един припадък от ниско кръвно, понеже бях прекарала цял ден в топлата вода в един спа център. Поне кардиолозите това ми обясниха. Бяха споменали и вегетативна дистония, което така и не разбрах какво е.
Бях започнала с психолог, но го оставих за по-нататък. След няколко месеца ми се появиха няколко здравословни проблема и от много тревоги разбрах, че няма да стане без психиатър и така.
А според вас защо на Клонарекса пише, че трябва да споменем на стоматолога си, че го приемаме?

# 317
Тези от вас, които взимат АД, имали ли са странични ефекти от тях, и ако да какви? Предстои ми посещение на психиатър и май искам, не искам, ще се наложи и аз да взимам такива лекарства. Обаче, страшно много ме притесняват страничните ефекти...

# 318
Страничните ефекти са строго индивидуални. Всички лекарства ги имат, честотата е описана в листовката. Примерно ако пише по-често от 1/10, вероятността да се случат е голяма. 1/1000 почти никога.

# 319
Да, знам, че е индивидуално. Затова, искам да се запозная с опита на други хора.

# 320
Благодаря ви за отговорите. При мен се отключиха след един припадък от ниско кръвно, понеже бях прекарала цял ден в топлата вода в един спа център. Поне кардиолозите това ми обясниха. Бяха споменали и вегетативна дистония, което така и не разбрах какво е.
Бях започнала с психолог, но го оставих за по-нататък. След няколко месеца ми се появиха няколко здравословни проблема и от много тревоги разбрах, че няма да стане без психиатър и така.
А според вас защо на Клонарекса пише, че трябва да споменем на стоматолога си, че го приемаме?
Щото определени групи упойки правят много мощна реакция с клонарекса. Даже лично съм виждал такава проява.

# 321
Тези от вас, които взимат АД, имали ли са странични ефекти от тях, и ако да какви? Предстои ми посещение на психиатър и май искам, не искам, ще се наложи и аз да взимам такива лекарства. Обаче, страшно много ме притесняват страничните ефекти...
Най неприятния е, че чакаш да подейства, до тогава се увеличава тревожността повече. Но пак си е индивидуално.

# 322
Ами моят ефект беше повишено либидо, но понижена способност да достигна оргазъм. Първият месец от приема ми се влошиха леко симптомите на тревожност и депресия. Суицидни мисли си имах и преди това. Много трудно е да се разплете кое е страничен ефект от лекарството и кое е проява на заболяванията. Така че де факто само за сексуалните смущения съм сигурна, че е от хапчето. При мен никои ефекти от лекарството, доколкото ги е имало, не са били по-зле от ефектите на тревожността и депресията без лекарства. Прочетох листовката, но само за инфо, гледах да не се фокусирам върху това, защото съм склонна да се вторачвам в болежките и това само ги увеличава. Вече съм на принципа "нищо ти няма" за физическите прояви. Ако е нещо реално ще си проличи с времето, а за останалите ефекти човек не си струва да се нерви.

# 323
Аз казах преди време- повишено тегло, инсулинова резистентност и запек.
Тези, които приемате АД + Флуанксол, флуанксолът от колко време и за колко време го приемате?

# 324
Здравейте! Голяма съм шматка. Изгубих си темата.
Blush
Моят син в сряда изненадващо повърна на закуска и така до 14 часа с паузи. Като топ паник мама веднага му поставих диагнози от апандесит до жлъчка и утре сме на ехограф.
Но в неделя и мен ме удари, та явно е вирус.
Малко се чудя и за Ковид. По тая причина го пратих да плюе днес в училище, но нищо не излезе.
Защо се чудя де - защото имам температура ( ваксинирана съм от м.май) много силни болки в кръста и цялото тяло, страхотна отпадналост ( много подобна, когато ме ваксинираха) и повръщане и диария.
Започна да ми просветва тази вечер вече и утре ще го водя на ехограф защото днес се прибра от училище и пак му е призляло.

# 325
Здравейте! Голяма съм шматка. Изгубих си темата.
Blush
Моят син в сряда изненадващо повърна на закуска и така до 14 часа с паузи. Като топ паник мама веднага му поставих диагнози от апандесит до жлъчка и утре сме на ехограф.
Но в неделя и мен ме удари, та явно е вирус.
Малко се чудя и за Ковид. По тая причина го пратих да плюе днес в училище, но нищо не излезе.
Защо се чудя де - защото имам температура ( ваксинирана съм от м.май) много силни болки в кръста и цялото тяло, страхотна отпадналост ( много подобна, когато ме ваксинираха) и повръщане и диария.
Започна да ми просветва тази вечер вече и утре ще го водя на ехограф защото днес се прибра от училище и пак му е призляло.
това че имате ваксина не значи, че не можете да се разболеете.  Но може и друг вирус да е, не е само Ковид.Бих ви посъветвал да си направите тест, за да ви изпишат лечение колкото се може по скоро.

# 326
Спокойно, в момента на пазара има доста зъл вирус с температура, цялостна умора и повръщане. Някога му викахме грип, но вече е отживелица. Та е масово ми е думата.

# 327
Да, карах го и аз този вирус, направо може да се сбърка с Ковид,ама след 2 теста не беше. За 3 дена минава, ама е неприятно.

# 328
Мерси, не е. Наистина е объркващо заради болките и температурата.

# 329
Здравейте отново!
"Официално" съм диагностицирана с паническо разстройство. След дълго дърпане, сутринта изпих първите лекарства. Предписаха ми Золофт (по-скоро новия му вариант Мисол) и ксанакс. Засега по четвъртинки сутрин и обед.
Снощи направих глупостта да чета листовки и само се надявам всичко да е наред. И разбира се, да си свършат работата, че вече не се издържа.

Общи условия

Активация на акаунт