За и против тестването в училище.

• 15 627
  • 383
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Въпреки, че съм За тестването, днес точно попълних отказа да пусна детето в сряда.
За мен е идиотщина да се предлага тестване, без да имат и бегла идея как точно да го организират, да купят тестове, които за малките деца е непонятно как ще използват и изобщо до последния момент да се чудим какво и как ще се случва.
Не мога да разбера какви хора работят в МЗ - толкова ли трудно беше да купят близалки за най-малките, да издадат указания и организация и да предложат нещо конкретно и смислено.

# 91
  • София
А според мен, каквото и да е начало, е добро, само да започнат. Единствено моментът, в който биха ги върнали присъствено, не е добре подбран.
Но тръгнат ли малките, направи ли се някаква прилична организация в училище, вярвам че и други родители ще размислят и ще се съгласят с тестването. И лека-полека ще се върнат почти всички.

# 92
  • Beyond the stars
Въпреки, че съм За тестването, днес точно попълних отказа да пусна детето в сряда.
За мен е идиотщина да се предлага тестване, без да имат и бегла идея как точно да го организират, да купят тестове, които за малките деца е непонятно как ще използват и изобщо до последния момент да се чудим какво и как ще се случва.
Не мога да разбера какви хора работят в МЗ - толкова ли трудно беше да купят близалки за най-малките, да издадат указания и организация и да предложат нещо конкретно и смислено.

Не и след 220 фб версии какви точно ужасни ужасии се съдържали в "близалките". Close

# 93
Аз също мисля, че в България близалките са обречени заради фейкове от типа "искат да заразяват децата с тях".

# 94
  • София
Не съм следила полемиката във ФБ, признавам си. Захари и консерванти или конспиративни теории?
Иначе настоящите тестове са ОК, но за тестване под контрола на родител, това също би било приемливо за мен. Но в училище ще се плюят, ще се замерят с частите, ще падат на пода, свинщината ще е пълна.

# 95
  • София
Е, тогава какво е решението!? Плюенето не  е ок, близалките не са ок, не е ок децата да са онлайн...оправия няма. Българинът все ще намери от какво да не е доволен.

# 96
  • София
Мдаааа, с близалките ги заразяват, с тампоните им пробиват мозъчната мембрана, с ваксините ги чипират и т.н.
Плюенето и за мен не е ок, защото размяната на телесни течности и куп други вируси ще е сигурна.

# 97
  • София
Нямам нищо против да си плюят, но всяко вкъщи. Защото в училище това плюене ще се превърне в надплюване и всякакви щуротии, които сега не може да предвидим.
Или иначе казано, близалки в училище, торбички с плюнки - вкъщи.

# 98
Одобрявам, във варианта, в който се предлага - със слюнка, не с проба от носа.
То слюнка уж, но като гледам почти ще оближат "контейнерчетата". Не е като да плюят от разстояние в чаша:

https://www.youtube.com/watch?v=kyLMgfirwUQ&list=PLQ-C-ORT92 … pZluj&index=1

А т.нар. декларация не знам дали е само за потвърждение, защото няма ДА/НЕ, а само квадратче за отмятане. Т.е. ако се подава за отказ, нищо не пречи някой да драсне по-късно и да стане съгласие. Както обикновено, мислил е някой който не може да мисли или може би нарочно е недоизмислено.

# 99
  • Варна
Е от разстояние ли да плюят? Верно ли е проблем "облизването" на контейнерите? И те ли са заразени с нещо?

# 100
Е от разстояние ли да плюят? Верно ли е проблем "облизването" на контейнерите? И те ли са заразени с нещо?
Като няма проблем, не са заразени с нищо и т.н. защо са тия декларации и съгласия? "Вече са избрани и безконтактните тестове със слюнка." - това обяснение и видеото се разминават, поне по моите представи за безконтактност.

# 101
  • София
Разбира се къде по-добре е да плюят от разстояние и да оплюят наоколо. Много по-хигиенично е.

Какво общо има декларацията с някаква измислена заразност? Декларация в училище или дг се иска за какво ли не.

# 102
Ами защо няма декларация за мерене на температура пред училище? Щом няма никаква връзка. Едно е да направят анкета подкрепяте ли такава идея, друго е изрична декларация. Обясни ни за какво е.

# 103
  • Beyond the stars
Като няма проблем, не са заразени с нищо и т.н. защо са тия декларации и съгласия? "Вече са избрани и безконтактните тестове със слюнка." - това обяснение и видеото се разминават, поне по моите представи за безконтактност.

Вярно ли се задава този въпрос? Декларацията е, понеже никой нищо няма право да прави на мамино златно без разрешение, така или иначе. Или то по аналогия с ваксините - щом се подписваме някъде, значи е лошо. Close

Да се върнем към ДНК-то, генетичния материал и клонирането, че е по-интересно.

# 104
  • София
А т.нар. декларация не знам дали е само за потвърждение, защото няма ДА/НЕ, а само квадратче за отмятане. Т.е. ако се подава за отказ, нищо не пречи някой да драсне по-късно и да стане съгласие. Както обикновено, мислил е някой който не може да мисли или може би нарочно е недоизмислено.
Декларация подават само съгласните. Който не е съгласен, не подава, следователно няма как да се фалшифицира.

Общи условия

Активация на акаунт