Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 877
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
  • Кърджали
Elanur, благодаря. Аз от едната песен, днес преминах на другата. Не знам къде съм го проспала този Джан Озан, но е талант.
Тази песен така пасна на състоянието на Ългаз през тази серия...

# 421
Здравейте! Smile
Много точни мнения прочетох и ги споделям напълно.Например това:
Може и да греша ,но фаталното начало е  от Метин- Зафер невинен в затвора , Инджи по лекия път / не е оправдание ,че е без баща си /. Гюл здравословно не добре , загуба на внуче и дете , Осман  за капак ........
И това :
Сега с майката и болницата излезе права, да. Но грам не ѝ пукаше че с намесата в това дело като адвокат застрашава кариерата на Ългаз, дори настоя той да се оттегли, ако  професията му е толкова мила. Нали все трябва да е на нейното
Както не ѝ пукаше, че нанася тежка травма на племеницата си, като принуди Осман да разкаже за изневярата си.
С риск да се повторя , но още в предходната серия това капризно, егоистично нейно поведение много ме дразнеше. Тя какво си мисли, че е пъпа на света и всички трябва да я понасят, защото видите ли тя се грижи за семейството, когато бащата го няма. Човек е добър или лош ,в зависимост от това какви избори прави в живота си и отговорността е лично негова. Никой не ѝ е крив на Джейлин, че има такова семейство и никой не е длъжен да търпи грешките ѝ, още повече когато тя гази законите на страната.
Не мисля, че добри адвокати са тези, които са на ръба на закона. Добри са, когато чрез законовите норми търсят и намират път за оправдаване на клиентите си.
Скрит текст:
Точно това гледам сега в един друг сериал "Всичко за брака" с Гьокче Бахадър

Ха сега да я видим отворената адвокатка как ще се спасява, че и Ългаз повлече след себе си. Ама той нали е джентълмен и добра душа пак ще ѝ помага, вероятно.
За Енгин - малко е "попресолила манджата" с него Сема ханъм.

# 422
  • AMS

Благодаря за всички преводи, мнения и коментари!!!

"Не огънят изгаря човека, а неговата собствена небрежност,
/безхаберие, безгрижност, безразсъдство , невнимание/.
Човек вижда грешки на всички други, а за собствените си грешки е сляп."

Това беше смисълът на мотото цитат от Мевляна и хаштагът на серията.
Всеки един от героите прояви небрежност, безразсъдство, невнимание, безхаберие ...
Не само Джейлин не премисля действията си.
Да, тя най-много не внимава какво прави, какво пред кого говори, и е най-голям инат.
Особено това да иде при главния прокурор през главата на другите е много неразумно.
Но и разумният Ългаз прави компромиси и проявява небрежност.
Разбра я вече как импулсивно действа и я остави. Трябваше пак да сложи белезниците.
Всъщност Ългаз има също необмислени постъпки - посещението при Мердан в затвора,
предложението за брак, доверяването към Парс, който в същото време копае под него, ...
И за сега уважи!? искането на Парс, който заема такава висока длъжност, да се крие болестта. 
Не знам как ще се измъкнат двамата с Джейлин от тази каша.
Ей, така от непремисляне и неглижиране, залисан в работата
и на Ерен му се наложи да се сети, че има семейство.
И ей така от безразсъдство Лачин се оказа в "солницата" на Енгин.
Безразсъдството на Зафер му коства живота, а на Гюл и Айлин семейството.
Същото е и за Осман. Чисто безразсъдство е връзката му с Зюмруд.
И силните думи на Парла към Айлин -
Ти може да си му простила, като съпруг, но аз не съм му простила, като баща.
А на Чинар що му трябваше да ходи в затвора при Енгин?
Е, получи си телефона обратно, но всичко изтрито и само записът от автобуса.
Не си спомням в кой епизод беше, но съм снимала тези кадри.
Когато Метин търсеше по телефона Чънар, показаха кошчето,
където той го беше пуснал по искане на Зафер,
и този къдрокос силует минаваше покрай кошчето >>>

Та всички имат неразумни и безразсъдни постъпки.
Вършат ги едни и после съжаляват за това.
Улисани да търсят грешките на другите, но не виждат собствените си грешки.
Има и още, но нека да изгледам пак серията, за да видя къде греша.

# 423
Да, Дива е абсолютно права, Енгин е използвал небрежността на другите. Или като му казват: след всяко престъпление, бих добавила всяка дейност, остават улики…И Енгин ги “събира”…Затова го подозирам в отмъстителност, влючително и убийството на Инджи го смятам за замислено, а не импулсивно. Начинът, по който е събирал уликите, говори за  асоциативно мислене…Дано не е така. Това ми се вижда прекалено дори за такъв като него.

# 424
Според мен е супер странно Енгин да събере всички тези доказателства докато е в затвора.

Струва ми се странно, че е записвал разговорите с Джейлин. Аз направо не мога да повярвам, понеже на мен самата никога не ми е минавало през ума да записвам разговорите, които водя с приятели.

Ама за това да кажем... бил е нащрек, Джейлин беше източника му на информация по делото, може и да е записвал, за да търси начин да се измъкне от присъда.

За Йекта и фалшивата му диплома... това го приемам. Енгин мрази, ненавижда баща си. Чувства се нежелан и неразбран. Може да е търсил слабото място на Йекта, но досега да го е било страх от последствията и затова да е мълчал.

За Ерен, може да е поръчал на Седа да направи разследване - и тя да е намерила инфо за образованието, работата и семейството на Ерен... и така да е излязла информацията за дъщерята крадла.

Но записа от автобуса с Чинар и Зафер просто ме изуми - как и кога се е сдобил Енгин с този запис, как е знаел, че Чинар е точно в този автобус със Зафер точно в този час... тия записи в автобусите са дълги с часове и има много автобуси в града.

А и Чинар дори не беше първоначално сред имената, които Енгин беше предвидил да нарани. Той го добави едва след появата на Чинар в затвора.

Как за толкова кратко време Енгин намери този запис. Чудя се дали Енгин знае, че Зафер е мъртъв.

Ако Енгин знае за убийството на Зафер... единственото, което ми минава през ума е, че Енгин е доубил Зафер или Енгин познава убиеца.

Или Енгин има информация от някой, че Чинар е убил Зафер.
Но от кой?

Единственият, който знае за срещата на Чинар и Зафер е Сердар. Сердар имаше среща с Чинар в парка. Сердар вероятно е видял Зафер да отвежда Чинар. Може би е казал на шефа си. Thinking

Но откъде нарко-боса и шеф на Сердар може да знае за този порутен склад, в който Зафер държа бившия полицейски началник?....

Иначе имаше един момент, когато Енгин се ровеше в интернет, преди Джейлин да дойде и да го нападне. Но не знам какво проучваше и дали тогава е успял да подготви плана си.

# 425
Здравейте, момичета Simple Smile
Първо да кажа, че бая мислих как да преведа руската дума "беспечность". Преведох я като "небрежност", но не бях изгледала цялата серия. Има небрежност в действията на някои от героите, но точният превод е на Дива - безразсъдство, защото обхваща всички герои в новата ситуация.
Основният проблем, който поставя този епизод според мен, е ще се поддадат ли на Енгиновия шантаж получилите пратки. Последната сцена показва източника на шантажа, но всеки един изглежда да действа самостоятелно, доколкото имат противоречия помежду си. В това е играта на Енгин - всеки сам да се опитва да се спаси, като топи другите, както той направи. Тук ще отбележа две знакови сцени: първата с отрязването кичурите на Енгин по собствено желание и втората - избора на числото 5 от леля му в играта на солница. Доколкото  косата е "дом на душата", носител на добродетели и способности, отрязването й и то по собствено желание означава отказ от личността такава, каквато е била, и предаване на силите на Демона при Енгин. (Не случайно у много народи на децата до 1 година не се реже косата, за да не бъдат уязвимо за силите на Злото, а когато става, се съпровожда със специален ритуал срещу тези сили.) Що се отнася до числото "5", то е щастливото число в Исляма, белег на съюз и ред. Като нечетно число  изразява не състояние, а действие. Изборът му в конкретния случай е начало на нов ред, който ще се опитат с действията  си да наложат Енгин и леля му.
Мотото на Мевляна навежда на мисълта, че слепотата за собствените недъзи и грешки ще изгори човека. Така е и въобще, и в случая. Всеки от героите е допуснал или допуска грешки - волно или неволно. И Енгин ги използва, за да отърве затвора - това се оказа основната му цел, отмъщението е съпътстващ бонус. Ей това за мен е ужасяващото - да поемеш мисията да наказваш, използвайки слабостите на другите. На везната на справедливостта от едната страна стои убийство, за което авторът му твърди, че е заслужено, а от другата - мошеничество, унищожаване живота на трима човека (Йекта); прикриването на неволно убийство (а още имаме съмнение с тия три изстрела - Метин и Чънар);  неразумно използване на информация за злепоставяне (Парс, Джейлин); небрежен баща (Ерен). Грешките са различни, а и отношението на всеки към тях е различно. Явно всеки ще преживее последиците по своему и само част от героите - като катарзис.
Спорен ден и се пазете! Flowers Four Leaf Clover

# 426
  • София
Здравейте, момичета!
Изгледах 10-ти епизод с руски субтитри и съм много запутана /объркана/.
Благодаря на всички ви за умните и обстойни разсъждения. Харесвам всички ви и не  изреждам поименно за да не пропусна някой /простено ми за възрастта /.
Този Енгин излиза, че е по черен от дявола, а и много умен и находчив. Това за мен е прекалено натоварване на образа. Много са неразбраните  от мен  негови действия и колко ли още епизода ще минат докато се изяснят.
Ох, няма да коментирам другите действащи лица, но както се видя високия рейтинг ще даде основание да продължат да разтягат и забъркват всички в нови и нови деяния и тайни. Доно не прекалят!
Искам да споделя нещо, което  не сте коментирали до сега, а  може и да не съм разбрала, но разговора между Метин и ДЕДЕ -то. Отнасяше се за трупа на Зафер. Дедето даде да се разбере, че той има отношение за изчезването на трупа, но спомена, че понякога няма убит и при три изстрела. Хайде пак хиляди съмнения от моя страна - умрял ли е Зафер? Бях категорична, при тези изцъклени очи, които Метин затвори, като на умрял човек, съня на Джейлин и има си хас от друсането в колата цял ден да е оживял.
А и още нещо искам да споделя интереса ми към дедето. Ми той голям фокусник ! Откри чорапа на Чинар, който Дефне извади от плика и не беше изгорен, а Метин при вида му се вцепени. Възможно ли е това деде да не е чак такъв демон и също да е лежал в затвора незаслужено. Съдията по делото му също се вцепени като го видя и дали не се изплаши от отмъщение.

Катя, сега прочетох, че и ти си писала и  прекрасно си обяснила много от действията на Енгин. Благодаря ти.
Хубав ден, момичета. До скоро и бъдете здрави.

# 427
Аз мисля, че госпожа съдията се страхува от Мердан.
Може би някаква заплаха тегне над нея и семейството й.

Може би е била принудена да приключи случая с Мердан преди да успее да го разплете докрай.

В интернет описанието пише, че на млади години се е отказала от любимата професия и от съдия е станала преподавател.

https://www.kanald.com.tr/yargi/oyuncular/aysenil-samlioglu

Şahver Yengi

Kendini “adalet”e adamış bir hukuk duayenidir. Gençliğinde hâkimlik yaparken karşılaştığı vakada verdiği bir karar onun hayatını ters yüz etmiş ve sonucunda sevdiği mesleğinden ayrılarak üniversitede hocalık yapmaya başlamıştır. Pek çok hukukçu onun tedrisatından geçmiştir. “Adalet ve hukuk” konulu her biri hukukçuların başucunda duracak kitaplar yazmıştır.

# 428
  • Кърджали
Енгин е събирал доказателствата май от отдавна. Още от как са започнали събитията. Всичко беше в папките, които му донесе лелята, предварително събрано.
А това, че гиме събирал не ме учудва. Той няма скрупули, нишо, коетомда го спира.

# 429
Прекалено много власт му дадоха на  Енгин ,някакси не ми е убедително .
Чанар невинен влезе в затвора и заради баща си получи отмъщение , а Енгин виновен,  с баща известен адвокат си припуска конете спокойно .

2:08:46  Деде каза ,че е взел трупа и го е заровил ,но навън малко след като се размина с майката и сестрата на Джейлин    -2:09:25 по телефона нареди да се намери трупа ,който е изчезнал . Явно той не е знаел  ли...интересно !!!!

# 430
И аз мисля, че дядото не знаеше за трупа, подозираше, че Метин и Чинар крият нещо, предполагаше, че е свързано с убийство. Може би подозираше, че в колата е имало труп и затова нареди унищожаването на колата.

Ама когато Метин го пита дали той е взел трупа, Мердан не знаеше, че трупа е изчезнал.

Сега интересното е кой пръв ще намери трупа - полицията или хората на Мердан.

Според мен полицията ще намерят трупа преди Мердан.

Метин излъга Чинар, че е погребал Зафер до Инджи.
Мердан излъга Метин, че той е погребал тялото.
(на лъжата краката са къси)

Но според мен факта, че Гюл и Айлин тръгнаха да търсят Зафер.... и видеото, което пратиха на Чинар - някак си нещата пак почват да се въртят около Чинар, според мен скоро ще бъде намерено тялото.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 14:31 от kukli4ka456

# 431
Деде си  остана изненадан /дали ?!?!?!/ ,но много професионално го   отработи  и аз до следващия кадър повярвах ,че той е взел трупа . Дошъл е за потвърждаване на съмнението си .

Учудва ме ,че  като намери следата на колата само я махна  и се "кротна " , аме неееее.............

По такъв парлив въпрос да разискват не  къде да е , а точно в кабинета ,в полицията ............

# 432
  • София
Привет!
Доста мислих за Енгин, за неговите действия и замислени интриги против всички. Той иска всички да омаскари. Търсил е и е намирал улики и компромати за всички край него. Много ми идва това и някак за мен е нереално и преувеличено.  Толкова ли е умен и прозорлив за да се застрахова при всяко евентуално нападение от всички тях. Ами той сам се издаде за убийството, чрез постъпката му с изхвърляне на парите в контейнера. За мен това е необяснимо глупаво изпълнение  на представения в последствие "умен" Енгин. А дали този човек не е с раздвоено съзнание  на личността, което също е психологично заболяване ?!?
За мен най-голямата загодка е ДЕДЕ?
Както писах и преди, а и вие споделяте, че деде е доста навътре в  действията на семейството си. Следил ги е през годините и мисля, че ще направи всичко за да им помогне. Въпросите КАК остават за следващите епизоди.
Жив ли е Зафер след "трите куршума" ?!? Къде е? Ако не е жив/ в което аз вече се съмнявам/, къде е тялото му?Дано скоро се разбере, но най-вероятно още доста ще ни държат в напрежение.
И голямото ми вълнение е как ще продължат отношенията на Джейлин с Ългаз? Вече съм сигурна, че и двамата са влюбени един в друг.  Цялата тази объркана и инфарктна обстановка край тях ги сближи, но в  момента ги наранява и се мъчи да ги раздели. Те са обидени един на друг. В  безизходица са  и двамата, липсват си, но за тях се надявам, че скоро ще се прегърнат и ще действат заедно.
Нямаше да пиша много до българския превод, но дано не съм ви отекчила. Хубава вечер.

# 433
Здравейте, момичета! Flowers Rose Flowers Four Leaf Clover
Наистина има върху какво да мислим още, и да гадаем кой-какво-как!
Аз се надявам Зафер да е умрял и Мердан деде да го намери, чрез "агентите си"

Сега за Енгин - не се учудвам, че разполага с такава информация. Той се усети, че Джейлин и Ългаз имат сериозни подозрения към него и след страха и гласовете в главата му, го завладя , вероятно, защитния рефлекс. Та той дни наред чаткаше в лаптопа и особено в денят, когато Джейлин го разкри. Изпратил е информацията в секретен файл някъде, написал и изпратил  писмо до леля си, може би с причина, която да я докара при него в затвора. То и тя не е наясно, какво ще се случи по-нататък. Енгин прекрасно познава нрава на Джейлин, запознат е с всички нейни похвати, познава и семейството ѝ отблизо. И не е никак глупав, наивен, прибързан и т.н. Не той е записвал разговора си с нея, тя му изпрати аудио съобщение и то е останало в телефона.
И както Дива много точно отбеляза (респект за набитото око)
Цитат
Когато Метин търсеше по телефона Чънар, показаха кошчето,където той го беше пуснал по искане на Зафер,и този къдрокос силует минаваше покрай кошчето >>>

Още нещо ме подразни снощи - като се пише толкоз ербап Джейлин, защо не призна пред Парс, че тя е говорила с главния прокурор за него. Уж така, ама не съвсем:persevere:

Според мен, в най-тежко положение ще се окаже Ългаз, от една страна баща му, брат му и за капак сега и дядото. Ще излезе, че всички жертви в личен план, които е правил ще изчезнат яко дим, защото допусна да се довери на семейството си, да се влюби, може би, и допусна фатални грешки, безхаберие, невнимателност ( и дано не съм права) ,което ще го хвърли в огъня .

# 434
  • Кърджали
Ох, Диме, не ми напомняй, че още съм бясна на Джейлин.особено заради действията ѝ спрямо Парс. Ме е като Ългаз да не я предупреди да не прави нищо, че първо той ще провери. Нали го опозна бе девойко, видя че той държи на справедливостта и честността. Ако беше открил нещо уличаващо щеше да реагира. Ама ме, ще действа необмислено и импулсивно. Докато Ългаз гради, тя разрушава. А после  се прави на ни лук яла, ни лук мирисала. А като я скастрят - "ама разбери ме"...
За всипко друго случило се в последната сериа бих я разбрала, но за това което сътвпри спрямо Парс, не мога

Общи условия

Активация на акаунт