Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 2

• 34 875
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
И Димето и Алекс сте мнооого прави.
Десетки неща мога да простя на Джейлин, дори да им намеря извинение, оправдание, но когато Парс се нахвърли на Ългаз, че толкова може да му се довери, че затова го разпитвал и да чака тежък ответен удар, и ТЯ, иначе много енергична,  мълча гузно, защото прекрасно знае какъв донос направи срещу Парс  - и аз не мога да й простя. Както е тръгнала от нея може да излезе един завършен Йекта в пола...Думите на Ългаз, че е "добър човек" докога ще са в сила....

# 436
Ама  ДеДе трепе с тези  очила ....признавам !!!!! Завършен  индивид ,нооооо...предстои осветляване -наложително  е !

# 437
  • Варна и...духом на Босфора
Благодаря за всичко споделено!
Размисли и страсти!
А иначе рейтинга,как е,може би съм изтървала поста....

Гледах,и ще се върна пак на видеото в ресторанта, където екипа се беше събрал
Е,таз жена Айлин и на живо си гледа като пукал! Тоест,не само на снимки...

Йекта какво каза на Лячин- " ще те върна там,където беше паднала и аз те вдигнах..."

# 438
Flowers Hibiscus Здравейте и от мен, момичета Flowers Hibiscus

Flowers Maple Leaf Благодаря за всичко, което споделяте. Много интересни мнения и наблюдения. Някои съвпадат с моите мисли, други не съвсем, но винаги е интересно да се погледнат нещата от различна позиция.
Flowers Maple Leaf Последните два епизода ги гледам малко по бързата процедура, без да мога да отделя време да вниквам навътре в доста неща, но... да си кажа мнението до тук.

Flowers Maple Leaf Може да няма никаква връзка и логика, но Енгин ми прилича физически повече на тейзето, отколкото на майка си и баща си. Дали е случайно това, или си въобразявам че нещо може да ни изненада Сема ханъм? И се чудя какво не е могла да прости Лячин на сестра си? Или аз нещо не съм разбрала добре?
Изненадана съм колко бързо се задвижиха колелцата в плана на Енгин. Тази жена, която цял ден чака да говори с Парс и онова къдравко девойче за Ерен според мен са първата част от действащите лица. Интересно ми е какво следва сега?

Flowers Maple Leaf По отношение на един коментар по-горе, че Ерен е безотговорен баща - ще кажа че аз до тук не съм видяла нищо, което да намеква това. От разговора му с Парс останах с убеждението, че е разведен, поне аз така разбрах обяснението му за тяхната професия. За това девойче, което се появи, и бележката Това е дъщеря ти? още не знаем нищо. Тоест дори да му е дъщеря явно и той не го знае. Или е заблуда, за да го вкарат в капана на Енгин.
Flowers Maple Leaf За тълкуването на думата небрежност или безрасъдство - не мога да кажа коя е по-правилна , но имаме и едното и другото. За мен са повече небрежни повечето герои, отколкото безразсъдни, но може би всичко е въпрос на това откъде ще се гледа на ситуацията.

Flowers Maple Leaf За Джейлин - какво да кажа? Хем ме ядосва, хем й съчувствам. Наистина действа импулсивно, без да мисли за никого и нищо, последствията, особено за другите не я интересуват много. Но от друга страна ми се струва объркана, изгубена, неуверена. Не се смята за достойна за мъж като Ългаз. "Ще го очерня", "ще го съсипя", вече му промених живота /тук цитирам по памет. Цял живот е била опора за близките си, била е принудена да се изучи добре, за да работи и да ги издържа. Подкрепя ги за всичко, а те само я хулят, обиждат и отхвърлят. От цялото им дисфункционално семейство тя май е най-наред. Но и тя е човек и има нужда от опора, от подкрепа, някой да застане до нея. Не случайно точно с тези малки жестове на внимание и подкрепа я спечели Ългаз савджъ. Мисля си, че Джейлин се страхува, че в един момент Ългаз ще я види (истинската Джейлин, така както се описа пред Ерен), и ще си тръгне. Много добре осъзнава колко грешки допусна спрямо него. Заболя я, че Ългаз попита флашката от болницата истинска ли е или монтаж. Човек понякога в стремежа си да се представи добре прави двойно повече грешки от притеснение. И за да изпревари нещата си тръгна тя. Аз някак си се опитвам да я оправдая за действията й (това не значи, че не ми къса нервите на моменти). Има много да се развива образът й.

Flowers Maple Leaf Сега голямата ми чуденка е Кой стои зад цялата картинка. Енгин го оставям настрана, той ще си движи неговите си игри, но тук има намесен още някой, който търси отмъщение явно. Кой знаеше, че Чънар отива някъде със Зафер?, Кой взе телефона му от кошчето?, Кой качи записа от автобуса на новия му телефон? Кой взе трупа на Зафер и къде го дяна? Явно някой доста отблизо следи семейство Кая. Може би има да си отмъщава за нещо точно на това семейство. И кой е този велик тайнствен шеф, за който работят Чънар, Инджи и другото момче Сердар ли беше(изхвъркна ми името в момента). За мен дотук част от събитията са просто съвкупност от съвпадения, които много добре устройват неизвестния кукловод. Иначе това трябва да е някой много, ама много добър стратег с феноменални заложби.   

Flowers Maple Leaf Другото, което вече сте коментирали и вие - тази съдийка-писателка хич не й е чиста работата. Ако човек си е вършил съвестно работата не би следвало така стреснато, чак уплашено да реагира на появата на Мердан. Дали е изпълнявала нечия поръчка да го пъхне в затвора? Не че той е чист като сълза, но да видим и от този храст какво ще излезе.

Flowers Maple Leaf Имах още неща да пиша, но то докато прочета всичко и почна да пиша половината ми мисли са заминали RelaxedRolling EyesRelaxed Трябва да си водя записки, за да не се губя така.
Малко хаотично ми вървят мислите, за което се извинявам.

Animal Hatched Chick Имам и един страничен въпрос, ако някой може да ми помогне. Имате ли проблем с гледането на преведените епизоди в ОК? Имам регистрация на сайта, но като се опитам да пусна този сериал ми дава черен екран и надпис, че достъпът е ограничен. На какво може да се дължи това, някой знае ли? Къде бъркам? С друг сериал не ми се е случвало.
Heart Eyes Още веднъж благодаря за всичко споделено! Heart Eyes

# 439
blue`Flowers Hibiscus
И при мен е така напоследък в ОК. Питах тук казаха ми ,че било  не-знам-какво-си и не ми обясниха като на 60 годишна (че нали 6 годишните знаят и могат повече, не е като едно време Blush) какво и как да го направя и сега си кютам и си трайкам прилежно.
Скрит текст:
Няма да се ядосвам, ако може-може. И във ВК имам проблем с гледането на клипчетата. Отварям ги, но не тръгват (не се зареждат), а  мишката като я движа долу в лентата, с която се спира и пуска виждам кадрите като на фото лента. Питах администратор там,но вероятно "Братовчеда" Гугъл е превел питането ми пощо - защо. Та така.

# 440
Добър вечер Simple Smile
Джейлин ни къса нервите на всички. Grinning Но от нея Йекта не може да се пръкне. Йекта е завършен, безчувствен циник, Джейлин е във вътрешна борба със себе си както се разкри пред Ерен. Не е случайно сравнението й с лотос. Лотосът разцъфва обикновено върху застояли и мътни води, но е с първично, чувствено и независимо съвършенство. Не случайно  и Ългаз се влюби в нея, нищо че сега е мрак по собственото й признание. Или преследвана от луната (символ на безсъзнателното, нездравото въображение, двойника в себе си) докато търси слънцето, както се пее в песента в тази серия. Най-мрачно е преди развиделяването. Не се притеснявам аз за нея. Simple Smile
Блу,
Скрит текст:
аз нямам регистрация в ОК и ми се появява картина, която веднага се закрива от син прозорец с искане за логване. Ако обаче веднага разширя екрана, клипът или серията си върви нормално.

# 441
Добър вечер Simple Smile
Джейлин ни къса нервите на всички. Grinning Но от нея Йекта не може да се пръкне. Йекта е завършен, безчувствен циник, Джейлин е във вътрешна борба със себе си както се разкри пред Ерен. Не е случайно сравнението й с лотос. Лотосът разцъфва обикновено върху застояли и мътни води, но е с първично, чувствено и независимо съвършенство. Не случайно  и Ългаз се влюби в нея, нищо че сега е мрак по собственото й признание. Или преследвана от луната (символ на безсъзнателното, нездравото въображение, двойника в себе си) докато търси слънцето, както се пее в песента в тази серия. Най-мрачно е преди развиделяването. Не се притеснявам аз за нея. Simple Smile
Блу,
Скрит текст:
аз нямам регистрация в ОК и ми се появява картина, която веднага се закрива от син прозорец с искане за логване. Ако обаче веднага разширя екрана, клипът или серията си върви нормално.

Simple Smile И аз не се притеснявам за Джейлин. Макар че аз съм написала, че МОЖЕ да се превърне в един завършен Йекта. Най-малкото сценаристката няма да го допусне.Но както някои в темата писаха, най-много му се струпа на Ългаз в тази серия, а и за следващите. Но поне за горчилката и болката му в тази серия тя беше безспорен фаворит. По-скоро искам самата Джейлин да се притесни не само за Ългаз, но и за себе си накъде е тръгнала. Защото във финалните сцени, когато той я повика, тя влезе с репликата: Искаш да ми се извиниш?! Вероятно имаше предвид казуса с болницата. Тоест Джейлин още не осъзнаваше колко дълбоко е затънала в очите на Ългаз...

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 01:23 от mari08

# 442
  • AMS

„Не огънят изгаря човека, а неговата собствена небрежност;
Вижда недостатъци във всеки и гледа себе си сляпо.”
Mevlana

Благодаря за интересните постове и реакциите!!!
Не съм по принцип с толкова набито око, но признавам,
че начина по който гледам сериалите, допринасят за това.
Не гледам никога онлайн, а едва след като качат серията в YT.
Така имам време да обърна повече време на картината и на репликите.
Не ползвам руските онлайн озвучки и ..
Като изгледам епизода, чета коментарите ви, за които изключително ви благодаря!
С превода не съм толкова добра. Вчера писах без да съм гледала на руски.
Към това ме подтикна хаштага, защото реди да пусна поста с него,
не можах да го преведа това Gaflet, и го бях оставила без превод,
В последната секунда, от многото проби, избрах безразсъдство.
Никак не бях сигурна, защото първия превод, който ми даде гугъл беше - безгрижие.
Като видях на турски мотото в серията, пак се опитах да го превеждам, и излезе небрежност.
Та за това ги накачих всичките синоними, но май най много пасва - безразсъдство.
Сега вече изгледах серията и с руски превод.
Докато гледах, колко неща, се канех да ви пиша ... но едва ли ще ми се получи.
Водих си записки за важни моменти, зацепки, и за местата,
където се съмнявам, че съм се загубила в превода.
Енгин преминава към отмъщение, та първо да цитирам Конфуций -
"Преди да започнеш да си отмъщаваш, изкопай два гроба."
Искам да кажа, че това безразсъдство е в най-голяма степен.
Направи ми впечатление, че Седа го попита - ... Ти ли го направи? -
а Енгин отговаря с въпрос - Отговорът ми ще повлияе ли на твоето решение? -
Тогава тя каза - Ясно. Не си го направил. /чува се - Япмасън/
но руския превод е - Ясно.Ти си го направил.
Ох. Ясно. Загубих се в превода пак.
За превода на български, знам че много го чакат, но не мога да помогна.
За мен много по-ценни са постовете тук и кой какво е разбрал по съдържанието.
Няма начин да не са разхвърляни постовете ни.
То толкова много нишки се преплитат, че като свърша, пак трябва да започвам отначало.
Разбирам, че повечето обвиняваме основателно Джейлин,
но на мен в същото време ми стана мъчно за нея.
Тя осъзнава напълно каква е и към каква чистота се стреми Ългаз.
Тя е нилюфер - лотос - без корени - накъдето я занесе водата.
Тя не е здраво стъпила на земята. То няма почва под краката ѝ.
И както пишат в тт акаунта за следващата серия >>>
"Балансът в Yargı се променя.
Джейлин ще поиска ли прошка от Илгаз?
Ще прости ли Ългаз на Джейлин?"

# 443
  • Кърджали
Дива, онзи разговор между Енгин и леля му е следният
Лелята: Ще те попитам само едно нещо. Ти ли го направи
Енгин запазва мълчание
Лелята:Ясно.Ти си го направил
Енгин: В крайна сметка. Ще ми бъдеш ли адвокат?
И тогава лелята му подава папките, кокто носеше и които Енгин е заръчал - с информацията за всеки

От всички коментари, които четох особено в ютуб (понякога има мнпго добри) ми хареса юнлго един
"Ако някой пита за прокурор Ългаз, в края на 9та серия бе прострелян, а в края на 10та умря"
Иначе масово бяха, че Джейлин е показала, че е дъщеря на семейство Ергуван.

# 444
И на мен ми харесва този коментар за Ългаз, в  9та серия - прострелян, а в 10та умря Joy

Идеята за тази сватба беше негова. Не на Джейлин. Сам си е виновен.

Дори в деня на подписването и каза, че няма за какво да се тревожи - хартия, на която имената им ще стоят една година едно до друго.

Там е работата, че той се влюби в нея без да го осъзнава - в нейната смелост, решителност, кураж, борбеност, сила и в синьо-зелените й очи.

Интересно как Илгаз ще се държи от тук нататък.

Енгин каза, че те (Йекта, Лачин, Йългаз, Чинар, Ерен; Метин, Осман, Парс, Джейлин и Джунейт) са като тигри, когато са в силната позиция да съдят някого, но стават котета, когато тях ги съдят.

Енгин иска да съсипе живота им.

Иска да промени начина, по който изглеждат в обществото. Доколкото разбрах от разговора с лелята... те се представят като едни пред обществото, но когато тайните им бъдат разкрити, имиджът им и начинът, по който обществото ги гледа ще са други.

Не случайно в първи епизод ни представиха Йлгаз като много уважаван - всеки го поздравяваше. До 10 ти епизод - името, репутацията и реномето му са бели (въпреки слуховете свързани с брака му, макар това да хвърли сянка)

Интересно какъв обрат ще настане с образа му. След като в 9 ти епизод беше прострелян и в 10 еп старият Йлгаз умря.

Две са нишките, които очаквам да се разплетат
- брака с Джейлин, за да прикрие престъпление - записът на Енгин се появи - не знам дали има изход от тази ситуация, а на всичко отгоре е обиден и наранен; вероятно съжалява за постъпката си
- дядо му - Мердан ясно му каза, че му е дядо, че е част от семейството и това е факт, с който Йлгаз не се е примирил, колкото и да иска да крие, връзката си с него

Парс даде на Нева да чете досиетата за Мердан. Това не ми хареса. В един момент тя ще знае много повече за Йлгаз отколкото Джейлин. Ще има козове да държи Йългаз близо до себе си.

Разкриването на тези две тайни публично биха сложили край на кариерата на Йлгаз.

# 445
  • Плевен / София

Парс даде на Нева да чете досиетата за Мердан
. Това не ми хареса. В един момент тя ще знае много повече за Йлгаз отколкото Джейлин. Ще има козове да държи Йългаз близо до себе си.
Разкриването на тези две тайни публично биха сложили край на кариерата на Йлгаз.
Мисля, че не е и етично.....

# 446
Горе-долу сме познали за Йългаз - в брачното свидетелство пише 26.05.1986, т.е. 35 год. Зодия Близнаци. Това че е зодия близнаци не знам дали е добре или зле - ама предполага - две лица или много таланти. Видяхме добрата му страна, дали има и лоша? Satisfied

За Джейлин 02.09.1991 - дева - тук изненади няма, скоро беше рождения й ден. За дева не е ли много експанзивна и избухлива? Мислех, че девите са кротки, добри и подредени. Може би асцедента й е някой огнен знак Thinking

Джейлин е на 30, нали имаше рожден ден в деня, когато убиха Инджи.

Ама и майка и явно не знае на колко е или просто беше сложила свещите от миналата година Joy
Но Джейлин не й се разсърди Simple Smile

Иначе... Какъв късмет само. На рожения й ден убиха сестра й Anguished На сватбения ден - баща й. Tired Face

А за Йългаз предположих че е поне на 37, ама ако ви се струва много... може да се съгласим за среден вариант 35 години поне, защото прокурор под 35 години, с опит, служебно уважение и кариера - няма, а Йлгаз изглежа с опит и то поне -5-6 години в сферата.

Не знам Джейлян на колко е , може би около 30 , но определено Йългаз не е на 37 ,щом като майка му е 66 набор ,а сестрата на 8 .Аз си мисля около 33 .

# 447
Много точни характеристики сте направили на героите. С последната съм напълно съгласна. Как ще излезе Прокурора от създалата се ситуация около него. Мисля, че и по двете точки жените до него могат да помогнат разбира се залагайки кариерите си, но печелейки любов. Джейлян да поеме вината върху себе си. Нева предизвиквайки ново разглеждане  делото на дядото.                                         
Имам въпрос ЗАЩО Метин е в списъка на Енгин? Не си спомням двамата да се засичали Дори в съдебната зала го нямаще

# 448
  • Кърджали
За Метин и аз не разбрах защо. Явно има нещо, което ще ни разкрият на по-късен етап. Иначе общо взето тръгна да отмъщава на всеки, който го е обидил, предал (прие че майка му го е предала, оставайки с Йекта). Чънар беше в безопасност, докато не се появи в затвора (предполагам записа пак щеше да се появи по някакъв начин, но щеше да е насочено срешу Метин)

# 449
Здравейте, момичета, Flowers Four Leaf Clover
харесаха ми различните ви тълкувания за Джейлин, която се определи като Лотус. И ми се иска да споделя как аз го възприех това.
В Хиндуизма, Будизма и някои други култури Лотусът е свещено цвете. То се свързва с пътя към духовно пробуждане и просветление. Семената на цветето могат да оцелеят дълго време в тинята на блатото, и когато условията станат благоприятни семенцата се разпукват, крехките стъбла си пробиват път през мрака, за да се превърнат в тази нежна красота когато излязат над повърхостта. За мен това е символиката. Не знам какво е имала предвид Сема Е., но Джейлин е отраснала в трудно семейство, борила се е с доста препятствия, и още доста й предстоят явно, но накрая според мен тя ще стане по-добър човек и ще докаже дори на себе си, че заслужава да бъде с някой като Ългаз. Надявам се този път светлината да вземе превес.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт