Здравейте и от мен, момичета 
Благодаря за всичко, което споделяте. Много интересни мнения и наблюдения. Някои съвпадат с моите мисли, други не съвсем, но винаги е интересно да се погледнат нещата от различна позиция.
Последните два епизода ги гледам малко по бързата процедура, без да мога да отделя време да вниквам навътре в доста неща, но... да си кажа мнението до тук.
Може да няма никаква връзка и логика, но Енгин ми прилича физически повече на тейзето, отколкото на майка си и баща си. Дали е случайно това, или си въобразявам че нещо може да ни изненада Сема ханъм? И се чудя какво не е могла да прости Лячин на сестра си? Или аз нещо не съм разбрала добре?
По отношение на един коментар по-горе, че Ерен е безотговорен баща - ще кажа че аз до тук не съм видяла нищо, което да намеква това. От разговора му с Парс останах с убеждението, че е разведен, поне аз така разбрах обяснението му за тяхната професия. За това девойче, което се появи, и бележката Това е дъщеря ти? още не знаем нищо. Тоест дори да му е дъщеря явно и той не го знае. Или е заблуда, за да го вкарат в капана на Енгин.
За тълкуването на думата небрежност или безрасъдство - не мога да кажа коя е по-правилна , но имаме и едното и другото. За мен са повече небрежни повечето герои, отколкото безразсъдни, но може би всичко е въпрос на това откъде ще се гледа на ситуацията.
За Джейлин - какво да кажа? Хем ме ядосва, хем й съчувствам. Наистина действа импулсивно, без да мисли за никого и нищо, последствията, особено за другите не я интересуват много. Но от друга страна ми се струва объркана, изгубена, неуверена. Не се смята за достойна за мъж като Ългаз. "Ще го очерня", "ще го съсипя", вече му промених живота /тук цитирам по памет. Цял живот е била опора за близките си, била е принудена да се изучи добре, за да работи и да ги издържа. Подкрепя ги за всичко, а те само я хулят, обиждат и отхвърлят. От цялото им дисфункционално семейство тя май е най-наред. Но и тя е човек и има нужда от опора, от подкрепа, някой да застане до нея. Не случайно точно с тези малки жестове на внимание и подкрепа я спечели Ългаз савджъ. Мисля си, че Джейлин се страхува, че в един момент Ългаз ще я види (истинската Джейлин, така както се описа пред Ерен), и ще си тръгне. Много добре осъзнава колко грешки допусна спрямо него. Заболя я, че Ългаз попита флашката от болницата истинска ли е или монтаж. Човек понякога в стремежа си да се представи добре прави двойно повече грешки от притеснение. И за да изпревари нещата си тръгна тя. Аз някак си се опитвам да я оправдая за действията й (това не значи, че не ми къса нервите на моменти). Има много да се развива образът й.
Сега голямата ми чуденка е Кой стои зад цялата картинка. Енгин го оставям настрана, той ще си движи неговите си игри, но тук има намесен още някой, който търси отмъщение явно. Кой знаеше, че Чънар отива някъде със Зафер?, Кой взе телефона му от кошчето?, Кой качи записа от автобуса на новия му телефон? Кой взе трупа на Зафер и къде го дяна? Явно някой доста отблизо следи семейство Кая. Може би има да си отмъщава за нещо точно на това семейство. И кой е този велик тайнствен шеф, за който работят Чънар, Инджи и другото момче Сердар ли беше(изхвъркна ми името в момента). За мен дотук част от събитията са просто съвкупност от съвпадения, които много добре устройват неизвестния кукловод. Иначе това трябва да е някой много, ама много добър стратег с феноменални заложби.
Другото, което вече сте коментирали и вие - тази съдийка-писателка хич не й е чиста работата. Ако човек си е вършил съвестно работата не би следвало така стреснато, чак уплашено да реагира на появата на Мердан. Дали е изпълнявала нечия поръчка да го пъхне в затвора? Не че той е чист като сълза, но да видим и от този храст какво ще излезе.
Имах още неща да пиша, но то докато прочета всичко и почна да пиша половината ми мисли са заминали 

Трябва да си водя записки, за да не се губя така.
Имам и един страничен въпрос, ако някой може да ми помогне. Имате ли проблем с гледането на преведените епизоди в ОК? Имам регистрация на сайта, но като се опитам да пусна този сериал ми дава черен екран и надпис, че достъпът е ограничен. На какво може да се дължи това, някой знае ли? Къде бъркам? С друг сериал не ми се е случвало.
Още веднъж благодаря за всичко споделено!
) какво и как да го направя и сега си кютам и си трайкам прилежно. 
Но от нея Йекта не може да се пръкне. Йекта е завършен, безчувствен циник, Джейлин е във вътрешна борба със себе си както се разкри пред Ерен. Не е случайно сравнението й с лотос. Лотосът разцъфва обикновено върху застояли и мътни води, но е с първично, чувствено и независимо съвършенство. Не случайно и Ългаз се влюби в нея, нищо че сега е мрак по собственото й признание. Или преследвана от луната (символ на безсъзнателното, нездравото въображение, двойника в себе си) докато търси слънцето, както се пее в песента в тази серия. Най-мрачно е преди развиделяването. Не се притеснявам аз за нея. 

Но от нея Йекта не може да се пръкне. Йекта е завършен, безчувствен циник, Джейлин е във вътрешна борба със себе си както се разкри пред Ерен. Не е случайно сравнението й с лотос. Лотосът разцъфва обикновено върху застояли и мътни води, но е с първично, чувствено и независимо съвършенство. Не случайно и Ългаз се влюби в нея, нищо че сега е мрак по собственото й признание. Или преследвана от луната (символ на безсъзнателното, нездравото въображение, двойника в себе си) докато търси слънцето, както се пее в песента в тази серия. Най-мрачно е преди развиделяването. Не се притеснявам аз за нея. 
И аз не се притеснявам за Джейлин. Макар че аз съм написала, че МОЖЕ да се превърне в един завършен Йекта. Най-малкото сценаристката няма да го допусне.Но както някои в темата писаха, най-много му се струпа на Ългаз в тази серия, а и за следващите. Но поне за горчилката и болката му в тази серия тя беше безспорен фаворит. По-скоро искам самата Джейлин да се притесни не само за Ългаз, но и за себе си накъде е тръгнала. Защото във финалните сцени, когато той я повика, тя влезе с репликата: Искаш да ми се извиниш?! Вероятно имаше предвид казуса с болницата. Тоест Джейлин още не осъзнаваше колко дълбоко е затънала в очите на Ългаз... 

На сватбения ден - баща й. 

Препоръчани теми